Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Moha13
2014-07-01 06:49:47

JÓ reggelt.
Én már semmit sem értek...hová a fenébe megy fölfelé a hőm???? :X
kedina
2014-07-01 00:01:32

FBandi
Itt az oldalon is vannak infók ezekről a fogalmakról. És a net is tele van vele! Ha elakadsz kérdezz tőlünk, htha mi is mondunk valami okosat.:D

Plum
Tüszők? Jól hangzik! :)

Itt a szél és ez a hülye idő. Tuti megint bekavar mindenki hőjébe!!
Nem normális h egyik nap nyakig be vagy takarva, másnap meg a huzat is sok...
plumeria14
2014-06-30 21:48:49

FBAndi,
mindenki így kezdi...tudod, a jó pap is holtig tanul :)
Még egy kis "okosság" mára: az LH tesztet mindig délután kell csinálni, nem reggel, mint a terhességi teszteket. Arra vigyázz, hogy tesztelés előtt ne igyál túl sokat, mert az felhigítja a vizeletet.
A peteérés, ahogy a neve is utal rá, egy folyamat és nem egy pillanat, mint a tüszőrepedés/ovuláció...
Nem ördögtől való ez az egész, de van néhány szakszó, amit érdemes megtanulni: follikuláris vagy luteális szakasz, hormonok (LH, FSH, TSH, stb.)...ezek úgyis rád ragadnak idővel.
FBAndi
2014-06-30 20:54:40

Plumeria,

hát, akkor én most nagyon tudatlannak fogok tűnni, de a mai napig abban a hitben éltem, hogy a peteérés, tüszőrepedés és az ovuláció ugyanaz a fogalom... De, a holnapi napom sem fog akkor tétlenül elmenni, utána olvasok kicsit, és pótlom a hiányosságomat :D.

Egyébként a pozitív tesztem tegnap reggel volt, ma pedig délután csináltam még egyet, amikor kedina említette, hogy ő addig tesztel, amíg negatív nem lesz.

Köszönöm mindenesetre a felvilágosítást :D
FBAndi
2014-06-30 20:54:39

Plumeria,

hát, akkor én most nagyon tudatlannak fogok tűnni, de a mai napig abban a hitben éltem, hogy a peteérés, tüszőrepedés és az ovuláció ugyanaz a fogalom... De, a holnapi napom sem fog akkor tétlenül elmenni, utána olvasok kicsit, és pótlom a hiányosságomat :D.

Egyébként a pozitív tesztem tegnap reggel volt, ma pedig délután csináltam még egyet, amikor kedina említette, hogy ő addig tesztel, amíg negatív nem lesz.

Köszönöm mindenesetre a felvilágosítást :D
plumeria14
2014-06-30 19:34:43

kedina, Moha,
reggel megvolt az inszem…bár érdekes, hogy a szombat esti (fél 7) tüszőrepesztő ellenére ma reggel fél 9-re még nem repedtek meg a tüszők…mondjuk napközben éreztem a feszítést, de nem tudom, hogy megrepedtek-e…mindegy, holnap este még rádolgozunk és lehet, hogy a dokihoz is beszaladok majd egy kukkra, hogy biztos megrepedtek-e…az ovuteszt a szuri miatt szerintem már nem mérvadó. Korábban mindig azon agyaltam az inszem miatt, hogy nem vagyunk-e túl későn, most pedig az kavarog bennem, hogy nem volt korai?

KatkaManó,
14 nap múlva fogok tesztelni, ezt már eldöntöttem, ha esik, ha fúj ;)

FBAndi,
a peteérés és a tüszőrepedés más, hiszen az kevés, hogy megérjen a tüsző, annak ki is kell szabadulnia, hogy találkozni tudjon a herceggel. Melyik nap volt pozitív a teszted, mert a hőd még nem emelkedett meg, ami a sárgatest jelenlétére utalna. Elvileg a tüszőrepedés az első pozitív utáni napon van… Általában akkor szokott 2 napig pozitív lenni a teszt, ha a hormoncsúcs fel- és leszálló ágát is elkapod.

Hát lányok, tényleg érdekesek a mostani görbék! MI van most a levegőben?

Adrienn,
gratula neked, isteni érzés lehet :)
Fantasyc
2014-06-30 18:59:15

Adrienn128, szívből gratulálok!!!! Az "édes rosszulléteken" remélem hamar túl leszel és a babavárás örömeit 100%-ban élvezheted! :-)

Én is nagyon szeretném a terhesgörbémet oda beilleszteni, remélem nem kell sokat várni rá!!!
Csütörtökön megyek dokihoz egy tüszőkukkra és próbálok laborba beutalót szerezni, hogy végre megtudjam, merre mozdul az a fránya tsh...

Mindenkinek szorítok és remélem ezek a fura görbék minél többünknek pozitív tesztet eredményeznek.
FBAndi
2014-06-30 17:14:39

Ühüm, hát jó... :) Akkor nem agyalok, hogy hogyan is kellene lennie a dolognak :) Meglátjuk a következő napokban, illetve a ciklus végén.

Köszönöm még egyszer!!
Moha13
2014-06-30 17:10:05

Szent ég!!! Milyen furcsa görbék...ez egy ilyen hónap, vagy mi van?
Végignéztem őket és a mai görbe-normálissági versenyt monika80 nyerte, a többek meg húzzanak bele...:D

Plum?
Mi újság? :)

Nekem meg ma fájdogál a hasam, és tegnap is meg ma is ilyen barnás a nyákom...már semmit sem értek. :(
Vagy ez most valami rosszat jelent?
niki95
2014-06-30 17:07:47

Sziasztok! Nekem szerintem tuti megvolt az ovum. Tegnap is meg azelőtti napon is negatív lett az ovuteszt. Még csak egy tizedet fentem fel de nekem egyébként sem hirtelen megy fel a hőm úgyhogy várom a holnapi eredményt. Fújjátok felfelé. :)
Ma így

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!