Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Milla: Csatlakozom Andihoz, a Szafi termékek nagyon jók! Nekem semmilyen ételérzékenységem nincs, nem diézátom, de így is napi szinten fogyasztom őket. Külön konyhaszekrény van szafis termékekre, imádom :D Én a helyedben első körben a zsemlét/kiflit/kenyeret próbálnám ki, mert azzal máris kiválthatod az alap fehérlisztes pékárukat, ha szoktál enni. És ha édesszájú vagy, akkor nagyon sok féle édességet is ki tudsz váltani vele (kókuszlisztes muffin lisztkeverék, kókuszlisztes palacsinta lisztkeverék). Hajrá! Meglátod, ha mindent megteszel biztosan meg lesz az eredménye.
Andi198729
2019-09-07 21:07:28
Milla a Szafi termékek valóban jók :) ajánlani tudom őket én már sütöttem zsömlét pizzát szafi lisztből :) nemcsak egészséges ir dietába illeszthető hanem még finom is nincs mellékíze.
Édesítőkből én is az eritritet használom és kávéba a nyírfacukrot teszem mert minden mással sz...r. :S sütiket is készitek v.szafi lisztből v.teljeskiőrlésűből és édesitőt teszek bele.
Lion86
2019-09-07 17:00:17
Rendben Milla :) A CH csökkentett alatt cukormentest értettél? Mert abszolút ki kell iktatni a cukrot és minden "álneves" társát.
Ezt ajánlom minden IR-es figyelmébe :
"Könnyű beleesni abba a hibába, hogy ha nem látjuk a cukor szót egy termék összetevői között, azt hisszük, nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Sajnos nem ilyen egyszerű a dolog, mert azoknak az anyagoknak, amelyek a termék cukortartalmát növelik, rengeteg elnevezése van. Négy kategóriába sorolom azokat, amiket eddig összegyűjtöttem.
SZEREPEL BENNE A CUKOR SZÓ
barna cukor
gyümölcscukor
invertcukor
kókuszvirágcukor / kókuszcukor
nádcukor
szőlőcukor
VALAMILYEN SZIRUP
agavészirup
glükóz-fruktóz szirup
HFCS (high-fructose corn syrup, azaz magas fruktóztartalmú kukoricaszirup)
juharszirup
keményítőszirup
kukoricaszirup
melaszszirup
rizsszirup
AZ EDDIGIEKBE NEM SOROLHATÓ
karamell
maltodextrin
melasz
méz
Fontos tudni! Késztermék esetén a hozzáadott cukor a termék összetevői között keresendő, nem szabad összekeverni a tápanyagoknál a szénhidrát alatti “ebből cukor” jelzéssel. Cukormentes termék esetén az a cukor a természetes cukortartalomra utal.
Szerencsére cukorbetegség és inzulinrezisztencia esetén sem kell lemondanunk az édes ízről. Belátásunk szerint választhatunk természetes és mesterséges édesítőszerek közül. Ha az alábbiakat látjuk a termékek csomagolásán, akkor azok beilleszthetők a 160 grammos diétába.
MESTERSÉGES ÉDESÍTŐSZEREK
aceszulfám-K
aszpartám
izomalt
nátrium-ciklamát
szacharin (más néven: nátrium-szacharinát)
szukralóz
TERMÉSZETES ÉDESÍTŐSZEREK
eritrit(ol)
inulin
maltit(ol)
stevia (címékéken így is előfordul: szteviol glikozidok)
xilit(ol) (más néven: nyírfacukor)"
Milla880529
2019-09-07 15:12:53
Köszönöm Lion, először konzultalok orvossal, aztán meglátom :) Barátnőm azt mondta, hogy a Szafi termékek nagyon jók. Amikor neki a terhessége során kijött a cukorbetegség és 160grammos diétát kellett betartania, akkor talált erre a termékre. Neki sokat segített és ugye ő autoimmun pajzsmirigyes, arra is jó volt.
Most várakozó állásban vagyok, addig korulnezek mik a lehetőségeink. Ma már voltam egy klassz boltban, ahol vannak különféle mentes termékek. Le is csekkoltam és meg is kostoltam egy csökkentett szénhidrát tartalmú sütit. Nagyon finom volt :)
Lion86
2019-09-07 14:45:32
Azért kérdezem Milla, mert van egy nagyon jó IR csoport, de akkor tárgytalan.
Nekem sokat segített, rengeteg kép arról, hogy mit ehetünk, fájlok az alapokról, receptek, stb. Lehet, hogy érdemes lenne legalább ezért regisztrálni, ha másra nem is használnád.
Milla880529
2019-09-07 14:08:08
Lion, mértem, de most az első, hogy rendbe tegyem az eredményeimet. Nincs Facebookon, de páromnak van :)
Lion86
2019-09-07 12:25:03
Milla, még nem próbáltam. Van Facebookod?
A hőd változott valamerre, vagy nem mértél?
Erikasz, drukkolok, hogy most már felfelé törj :)
Milla880529
2019-09-07 11:14:41
Mi a vélemény a Szafi termékekről?
erikasz
2019-09-07 11:03:08
Lion :Nagyon szép a görbéd ,hiába alacsonyabbak az értékek ,biztos meg volt az ovu és még kétszeres leesés volt, ami azt jelenti ,nagyobb esély a babára !:D
Én ugy hívom villás leesés ,mert ugy néz ki !:)
Én ma igy
Olyan ovus fájdalmam volt reggel korán mintha kést vágtak volna a petefészkembe pár másodpercre össze gömbölyödtem és még jajgattam is ,ilyen még nem volt !:D
Lion86
2019-09-07 08:03:46
Jó reggelt!
Nagyon remélem, hogy tényleg volt ovu, fura, hogy a digitális hőmérővel ilyen alacsonyakat mérek. Tegnapelőtt mértem egyet a higanyossal is, az 36,8 volt, másnap 36,7, vagyis 2 tizeddel mér alacsonyabbat a digitális, de tegnap összetörtem a higanyost délután :/