Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
pusedli :Igen van ilyen ,hogy elmarad az ovuláció ,sőt még akkor is ha az LH pozítiv és nincs meg a 4 db hőemelkedés, ami igazolja hogy megtörtént !
De egy évben 1 ,2 alkalommal van egészséges embernél is,és ez természetes !
pusedli1818
2019-09-06 09:26:25
Köszönöm a válaszokat.
Málna27: 2. hónapja próbálkozunk, még nem voltam vizsgálatokon, de akkor úgy néz ki ez jön.
Erika: Köszi a válaszod. De szerintem félreértettél :) Azt tudom hogy vannak elsődleges és másodlagos ovulációs tünetek, csak azzal nem vagyok tisztában, hogy az is lehetséges, hogy van tünet (ovu fájdalom, nyák, emelkedett libidó) és még sincs ovu?
erikasz
2019-09-06 09:25:30
Milla : Holnap is magasat mérsz szerintem a rendszer be is rakja az ovuláciot ,ciklus 20 . napjára !
erikasz
2019-09-06 09:20:19
Mistimi :Nagyon szép emelkedés ,nem is kétség az ovu megtörtént !:D
Andi198729
2019-09-06 09:18:46
Milla, ne ijedj meg, elhiszem, hogy elsőre elkeseredik az ember, én is így voltam vele, novemberben, hogy akkor most akadálya van a teherbeesésnek...aztán belevetettem magam elszántan abba, hogyan lehet javítani ezen, sajna a teherbeesés az hosszabb folyamat IR mellett, nekem már az is jó, ha a lombikot meg tudják csinálni, a júniusi terhelés eredményével meg lehet, a novemberi terhelt 60 perces 130 volt míg a júniusi már csak 93, 100-on alul, remélem még inkább javult azóta hogy emelt adag gyógyszert szedek. Én nem akarlak ijesztgetni, sokkal inkább biztatni, és lelket önteni beléd, sorstársak vagyunk! Hihetetlen, hogy mi akik küzdünk itt a babáért, sokunknál ki is derül valamilyen probléma, az esetek többségében az IR. Pl .nálatok is Józsa, nem sikerült a baba, amúgy minden rendben volt nálatok, mígnem a cukorterhelésen kiderült az IR. Azért az esetek többségében mindig áll valamilyen ok a sikertelenség hátterében. Sokszor hallani olyan eseteke, hogy minden rendben a párral, és mégsem jön a baba, hát ez nehezen elképzelhető, lehet hogy az alap meddőségi kivizsgáláson mindent rendben találtak, lehet más jellegű probléma is. Pl az IR sajna nem tartozik az alap meddőségi kivizsgálások közé.
Erikasz nagyon esik a hőd, még tovább, ezt én sem értem.
Pusedli, az előző görbe nagyon cikkcakkos, nehéz megállapítani volt-e ovu, mert nem egyértelmű, sajna nem maradt emelkedett a hőd, mindig leesett, cikkcakkos volt. Szerintem érdemes elmenni dokihoz, megnézni van-e peteérés, illetve hormonsort nézetni, abból is sokminden kiderül.
erikasz
2019-09-06 09:17:43
Milla :Ez nem lehet beágyazódási leesés ,vagy most lesz ovu !:D
Tudod korom miatt meg hosszabbodtak a ciklusaim ,ritkábban van peteérésem !
Nekem is van elsődleges és másodlagos ovu fájás , nem mindig , igy nehéz eldönteni mikor van az igazi !:)
A ciklus elején mint neked megemelkedik a hőm a 9 ,10 ,11 -dik napon mintha ovu lenne ,de még sem !
A közepe táján ismét szurkálás is volt hasi fájdalom még sem történt meg ,mert zuhan folyamatosan a hőm ...szerintem most lesz ,binbóim dúzzattabbak ,derékfájás hátfájás hasmenés fejfájás tegnap aluszékonyság .
Nem használok LH tesztet mert nekem nem vált be !
Málna27
2019-09-06 09:14:36
pusedli: Üdv köztünk! :)
Mióta próbálkoztok? Van valami hátráltató tényező, amiről tudtok?
Milyen hőmérővel mérsz és hol? Mindig ugyanakkor? (Ezt azért kérdezem, mert furának tűnik a görbéd.)
erikasz
2019-09-06 09:01:48
pusedli1818 :Üdvözölek köztünk !
Vannak ilyen tünetek !:D
Elsődleges ovulációs tünetek
A szakemberek megkülönböztetnek elsődleges és másodlagos ovulációs tüneteket. Az elsődleges tünetek a hüvelyváladék állagának és mennyiségének megváltozása (a peteérés idején jellegzetes, tojásfehérjére hasonlító, nagyobb mennyiségű, ragacsosabb a váladék, ez ugyanis segíti a hímivarsejtek túlélését); a méhnyak megváltozása (ovuláció idején a méhnyak magasabbra kerül és felpuhul, a méhszáj nyitott lesz); valamint a test alaphőmérsékletének enyhe emelkedése. Az alaphőmérséklet az a legalacsonyabb hőmérséklet, melyet a testünk alvás közben ér el, tehát ezt közvetlenül ébredés után, bármilyen fizikai tevékenységet megelőzően kell mérni. Ezeket a tüneteket érdemes néhány hónapig figyelni magunkon, hogy a mintákat – a saját ritmusunkat – meg tudjuk különböztetni, vagyis észrevegyük, hogy mikor éppen hol tartunk a ciklusunkban. A tüneteket feljegyezhetjük egy füzetbe is, de a számítógépen, okostelefonokon már több nagyszerű, könnyen használható alkalmazást is találunk erre a célra.
Másodlagos ovulációs tünetek
A másodlagos ovulációs tünetek általában ritkábbak, nem jelentkeznek minden nőnél, és mint korábban említettük, az is előfordulhat, hogy valaki egyik hónapban tapasztalja ezeket, a következőben viszont már nem. Jellegzetes másodlagos tünet a pecsételő vagy közti vérzés, "barnázás". A has alsó részében érezhető fájdalom, mert lehet enyhe menstruációs görcsre emlékeztető vagy szurkáló is, általában nem igényel fájdalomcsillapítást, és a legtöbbször néhány órán belül elmúlik. Érzékenyebbé válhatnak a mellek, mellbimbók is. Vannak olyan hölgyek, akiknél az ovuláció érzékenyebb szaglással jár együtt.
Az ovulációnak, illetve az azt befolyásoló hormonális folyamatoknak hatása van a hangulatunkra, a döntéseinkre, az energiaszintünkre, sőt akár még a szellemi képességeinkre is. Az egyik leggyakoribb ilyen hatás a megnövekedett libidó, szexuális vágy. A legtermékenyebb napokon a hölgyek hajlamosabbak lehetnek élénkebb színű ruhákat viselni, versengőbbekké válnak, kockázatosabb döntéseket hoznak és még az is megváltozhat, hogy milyen férfiakat találnak vonzónak.
pusedli1818
2019-09-06 08:39:04
Köszönöm Mistimi.
Vérvételen még nem voltam.
És ez a mostani görbe? Lehetséges, hogy van ovu fájdalom, nyák, szabályos ciklus és még sincs ovu?Hormonprobléma?
mistimi
2019-09-06 08:22:44
Puszedli: szerintem nem biztos h volt múlt hónapban ovud vagy ha volt is lehet a progeszteronnal gondos van mert nagyon nem szabadna ennyire ugrálni a hődnek ovu után. Voltál esetleg 3. Napi meg ovu után 7. Napi vérvételen? Azok sokat segítenének
De egy évben 1 ,2 alkalommal van egészséges embernél is,és ez természetes !