Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Plum
clostin kívül kaptál mást? 3 napja barnázol? Hát kíváncsi vagyok mikor jön meg, ha megjön! Azért én még titokban szorítok egy kicsit! hátha ... :)
plumeria14
2014-07-16 17:08:12
maximail,
hát, az igazat megvallva ez egy olyan „terület”, amiben csak magamra számíthatok, mármint a bíztatás tekintetében. A dokimnak csak egy vagyok a sok közül, a párom nem minden kiborulásomról tud, mert az rámenne a kapcsolatunka, anyukám próbál bíztatni, de szerencsére neki ilyeneken nem kellett átmennie, úgyhogy ismét csak saját magamhoz jutottam el…
Én hétfőn voltam nődokinál és akkor rákérdeztem arra, hogy az újabb, Merional injekciós inszemben miért kellene jobban hinnem, mint az eddigiekben, mit tud ez, amit a másik nem és mi a fenét várunk tőle igazán? Szóval nekem is ilyen kérdések kavarognak a fejemben, mert már az összes lehetséges kis „szálba” belekapaszkodtam már, szerintem ezért tartok itt. De eljutottam egy nagy falhoz, amin nem tudok „átkelni” és most úgy vagyok vele, hogy hiányzik is a lendület az ugrásomhoz…most sodródom…ha injekció, akkor legyen (bár még fogalmam sincs hogy fogom beadni magamnak minden nap), aztán majd csak lesz valahogy… Bár ez a helyzet nagyon idegesít, mármint az, hogy elvesztettem a hitemet és csak teszem, amit a doki mond.
Visszatérve a kérdésre, amit a dokinak feltettem, a válasz az volt, hogy sokaknak ez segített és hogy a Clostit azért csak egyszer javasolja, mert az elvékonyítja a méhnyálkahártyát. Köszönöm, ez valóban megnyugtatott és segített abban, hogy a következő és egyben utolsó inszemhez pozitívan álljak hozzá.
Az inszem egyébként annyival tud többet, hogy kikerülni a méhnyakat, amin nem biztos, hogy átjutnak a katonák. Nekem a PCT teszt mindig lemaradt valahogy, de nem bánom, mert állítólag sokszor ad álpozitív eredményt.
De tudod, a gyermekre váró nő (főleg, ha már nagyon régóta próbálkoznak vagy elért egy bizonyos kort vagy mindkettő), már bármit megtenne a baba érdekében. Kiszámíthatatlan az élet, ki tudja, hogy milyen apró kis löket kell ahhoz (vagy szerencse), hogy sikerüljön! Engem csak az dühít az egészben, hogy ezt a pénzt akár már a babára is költhetnénk, mert most egy fél vagyon megy el arra, hogy hátha most!
Még egy fontos dolog. Azt is megkérdeztem, hogy nem lehet az, hogy mégis csak van valami „bibi”, ami miatt nem jön össze. Erre azt a választ kaptam, hogy ha valóban mindent, de mindent megvizsgálnának, akkor soha nem jutnánk el az inszemig, lombikig és ebben van némi igazság. Engem kurvára nem fog érdekelni, hogy milyen úton fogan meg majd a gyermekem, csak egyszerűen szeretném már a szívem alatt hordani és kész! Akarom! MOST!
Ildibaba81,
nem a lombikkal van a gond, hanem azzal a hosszú úttal és rengeteg reménytelenséggel, kiábrándulással, amíg az ember eljut odáig. Szerencsés esetben van időd kivárni a TB támogatott listát, máskülönben mélyen a zsebébe kell nyúlnia az embernek, mert alleszusammen fél millió.
kedina,
utolsó inszemre készülünk, most éppen azt várom, hogy megjöjjön és kiválthassam az injekciót. Eddig 2 negatív tesztem van (ma is ellőttem egyet, mert a 28, napon vagyok és még nem jött meg, általában 26 naposak a ciklusaim), így nem igazán reménykedem és van ez a fel-feltűnő barnázás, más semmi. De sajnos tudom, érzem, hogy meg fog jönni. Hétfőn 8,8 mm volt a méhnyálkahártya, úgyhogy az sem utal babára. Hát, amilyen szerencsém van, már megint az ügyeletre kell mennem hétvégén, hogy beadják az injekciót.
kedina
2014-07-16 16:44:27
Maximail
Igen, igazad van, Plum kérdezte ezt a múltkor..
Inszem: Srácok centrifugába , majd átválogatás után a méhbe fecskendezik be őket a megfelelő időpontban. Egyrészről szanálva vannak, másrészről a méhnyaknyákon nem kell átvergődniük magukat, ahol elég sok elpusztulna. Így sokkal többen élik túl az első akadályt. Többen vannak, még nem fáradtak. Nagyobb eséllyel szabadítják ki Csipkerózsikát...:)
Nézd, egyébként gőzöm nincs, ha minden oké, akkor miért nem. Nálunk csak az IR-re lehet fogni, másra nem. Különböző a vércsoportunk, még ez közbe játszhat egyesek szerint. Bár szerintem ez nem indok.. Nem én vagyok RH neg, hanem a férjem.
2 ismerősöm is van, akiknek 4 év után spontán sikerült. Beavatkozások nélkül. De h miért kellett ennyit várniuk? Ötletem sincs. Viszont elkezdtek sportolni!!! És rá pár hónapra össze is jött a baba. Mondjuk ez elgondolkoztatott. Most elkezdtem bicajozni. Hátha. :)
Megyek is, iszom egy málnalevél teát és tekerek egy fél órát. :D
maximail
2014-07-16 16:14:19
Kedina!
Köszönöm a választ! Engem inkább az érdekel, hogy az inszem mivel tud többet egy orvosilag teljesen egészségesnek mondott párnál, mint a spontán ciklus és együttlét, amiben elvileg nem lehet lekésni az ovulációt?
kedina
2014-07-16 16:11:57
Plum, maximail
Hogy mivel tud többet a lombik, mint az inszem? Hát annyival, hogy ott nem kell találkozniuk egymással. Jobban mondva kell, csak a vándorlás része kimarad. Összeengedik a lányt és a fiúkat, és petri csészében összebújnak. Ha nem engedi be a petesejt, akkor meg belegyömöszölik a hímivarsejtet. Így a találkozás 100%ban biztosítva van, ha tetszik nekik, ha nem. Ellenőrzik, hogy szépen osztódnak e. Ha igen, Generálnak egy ciklust, hogy biztos legyen peteérés, hogy megfelelé vastag legyn a nyálkahártya, és adnak utrot is általában. Ekkor már csak az a kérdés életképes e és meg tud e tapadni.
Plum, nektek még lesz inszem?
kedina
2014-07-16 16:05:31
Nóri90
Értem. Nézd, egy kinez tud segíteni! Utat mutat!
Igyál málna levél teát a ciklus első felében, ez erősíti a méhfalat, segíti a megtapadást, előrébb hozza az ovulációt, ha hosszú a ciklus. Én is most ezt iszom.
Vérvétel:
Sikerült megint egy henteshez kerülnöm... Mit nem lehet egy vénán eltalálni??? 2. próbálkozás után segítséget hívott a csaj és jött a megmentőm. Érdekes ő egyből és ötször eltalálta, amit kellett... Minden esetre az ő 2. próbálkozása be fog lilulni, a többi alig látszik...
maximail
2014-07-16 16:03:23
Ildibaba!
Az ismerősödnél sem találtak semmilyen okot? Én emiatt vagyok nagyon elkeseredve. Emiatt félek, hogy ez csak amolyan vaktában lövöldözés lesz.
maximail
2014-07-16 16:01:36
Találtam egy érdekes írást:
http://tf.hu/wp-content/uploads/2009/07/epsz07.pdf
Ildibaba81
2014-07-16 14:55:10
Maximail!
Remélhetőleg segít nektek is: van egy ismerősöm, aki szintén úgy volt, hogy magától nem jött össze a dolog, aztán lombik lett belőle, amiből gyönyörű, okos, értelmes iker lányi születtek, ezután mégegy lombik programot végigcsináltak, szintén ikrekkel indult, ebből ugyan már csak egy fiúcska maradt meg, de kicsattan az egészségtől (rossz, mind egy kis ördög... :)).
szóval, értem, amit mondasz, de attól még lehet ez megoldás a számotokra.
Én idáig nem mentem volna el így, másodjára - bár nem tudom, mennyire viselt volna meg, ha elsőre nem jön össze semmiképp...
Dzsudzsa
2014-07-16 14:08:40
Moha!
Bármilyen idegörlő is a kórház, legalább szemelőtt vagy. Valóban pihensz.
Nagyon sokat gondolok rád! Sok-sok pozitív energiát küldök Neked!!!!!!!!
clostin kívül kaptál mást? 3 napja barnázol? Hát kíváncsi vagyok mikor jön meg, ha megjön! Azért én még titokban szorítok egy kicsit! hátha ... :)