Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Plum
Ezt most megmondom, hogy enyhe IR.
A 120as cukor lentebb van, mint a kezdő glükóz és a babához nem lenne nagyon szabad, hogy magasabb legyen a 120 perces inzulinod, a 0'perces 2,5 szeresénél. Viszont ez az érték diétával rendezhető. :) Lehet arra odafigyelnél, már sokat segítene. Nekem 68ról jött le 27-re a 120-as inzulinom a diétával és a gyógygombával. Egy kis sport és szurkálás és hipp-hopp jön a bébi!!:)
Az akupunktúra, meg pláne rásegít! Vidd az összes leletedet, nekem is mindent átnéztek.
A nődokim legyintett még a 68-as inzulinra is, a háziorvos kiröhögött, hogy már megint itt egy hóbortos, divatos IR-es.. Kicsit akadtam ki. Védőnő vagyok és pontosan tudom, látom, hogy mennyire fontos az IR kezelése.
Egy kismamámat a 120 perces 33-as inzulinnal kezeltek és 4,5 év után esett spontán teherbe, úgy h a lombikra készültek már a köv hónapban.. 2 hónapot szedte a merkformint... Na erről ennyit..
niki95
2014-07-23 09:39:56
Ildibaba81
Megnézett uh-val és nem látott semmit. írt fel norculutot napi 2x1-et (progipótlás) amíg szedem addig nem fog megjönni..mielőtt abbahagyom csinálok terhes tesztet és ha pozi akkor beszélek vele hogy hogyan tovább. ha nega akkor abbahagyom és 4 napra rá megjön. aztán meglátjuk hogy rendszerezi e a ciklusom mert ez arra jó. :)
plumeria14
2014-07-23 08:31:57
kedina,
nálam sincs semmi kísértés a méréssel kapcsolatban, pedig még mindig ott van a párnám alatt :) Én most mérésügyileg szabin vagyok és lh tesztet sem fogok csinálni.
Az én eredményeim a következők lettek:
éhgyomri glükóz: 5,3 mmol/L (referencia: 3,6 - 6,0)
60 perces glükóz: 5,1
120 perces glükóz: 4,7 (referencia: 4,1 - 7,8)
éhgyomri inzulin: 4,9 (referencia: 2,6 - 24,9)
60 perces inzulin: 29,3
120 perces inzulin: 26,2
HOMA index: 1,15.
Már 3 dokit is megkérdeztem és mindenki azt mondta, hogy nincs IR-em.
Aug. 4-re van időpontom cérnás akupunktúrára (folyamatosan szívódik fel, így nem kell olyan gyakran járni) :)
kedina
2014-07-23 08:13:27
Plum
Haha, ez az!!!! :D :D Nem tudom, hogy az akupunktúra e az oka, vagy a kineziológus, de még a kísértés morzsája sincs meg bennem, hogy mérjek! :D
Figyu, neked milyen lett a terheléses vércukor eredménye? Mintha a terheléses inzulinod 20 felett lett volna, de nem emlékszem pontosan.
Képzeld az amcsiknál támogatja a TB az akupunktúrás kezelést a lombik és inszem mellett, növeli az esélyt hogy megtapadjon a manó. Nem gondolkoztál rajta?
plumeria14
2014-07-23 08:04:45
kedina,
az én "görbém" is hasonló :)
kedina
2014-07-23 07:55:59
Moha
Én nem tudom milyen lehet ezt átélni. A gyászt viszont ismerem. Idő kell neki. Gyászold meg. Éld meg, majd amikor itt az ideje engedd el. Csak így tudsz továbblépni majd. Nagyon sok erőt kívánok!
Nem mérek. Nem is fogok. Rövid, de rendszeres ciklusom van. Tök felesleges. Hétfőn és ma tojcsis nyákom van. Szerintem ma, holnap ovu. A málna levél teától nagyon érdekes szorulásom lett.. óvatosan vele. De olyan szép tojcsis nyákot csinált, hogy csak na!
Ildibaba81
2014-07-22 22:23:15
Niki!
Micsoda ez pontosan? Nem ismerem.... Mondott vmi.diagnózist?
Moha!
Sajnálom, tudom, ilyenkor nem nagyon lehet többet mondani, ezt én is átéltem. Csak annyit lehet mondani, hogy ennek valamiért így kellett lennie. Drukkolok, h.minél előbb a kismamák között üdvözölhessünk téged is.
paramami
2014-07-22 21:50:55
Moha! Nagyon sajnálom, sajnos tudom milyen szörnyű ezen átesni...sírjál ameddig csak akarsz, és próbálj meg valakivel erről beszélni (ne fojtsd magadba, attól csak rosszabb lesz :( )
Csajok kitartás, mindenkinek lesz babája! Csendben olvasgatom az írásaitok és minden nap drukkolok, hogy újabb pozi teszteket osszatok meg.
Dmonalizi
2014-07-22 19:35:18
Szia Moha. Ne add fel. Nekem a műtétnél az segített, hogy beszéltem róla.Ha lessz erőd próbáld meg segít. És szoktunk, hogy egy másik picur is segítsen ebben.
niki95
2014-07-22 18:16:21
Sziasztok! Ma voltam a dokinál megvizsgált és írt fel norculutot. Majd meglátjuk mi lesz.
Ezt most megmondom, hogy enyhe IR.
A 120as cukor lentebb van, mint a kezdő glükóz és a babához nem lenne nagyon szabad, hogy magasabb legyen a 120 perces inzulinod, a 0'perces 2,5 szeresénél. Viszont ez az érték diétával rendezhető. :) Lehet arra odafigyelnél, már sokat segítene. Nekem 68ról jött le 27-re a 120-as inzulinom a diétával és a gyógygombával. Egy kis sport és szurkálás és hipp-hopp jön a bébi!!:)
Az akupunktúra, meg pláne rásegít! Vidd az összes leletedet, nekem is mindent átnéztek.
A nődokim legyintett még a 68-as inzulinra is, a háziorvos kiröhögött, hogy már megint itt egy hóbortos, divatos IR-es.. Kicsit akadtam ki. Védőnő vagyok és pontosan tudom, látom, hogy mennyire fontos az IR kezelése.
Egy kismamámat a 120 perces 33-as inzulinnal kezeltek és 4,5 év után esett spontán teherbe, úgy h a lombikra készültek már a köv hónapban.. 2 hónapot szedte a merkformint... Na erről ennyit..