Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Andi, minden rendbe fog jönni és sikerülni fog. Mindent megteszek érte :) Én szurkolok!
Nekem mensim lesz, új hónap, új kezdet :) Hátha a gyógyszer segít , persze a diéta meg a mozgás mellett.
Andi198729
2019-09-17 07:22:00
Lion, és ezek ellenére mégis megfogantak a fiaid, ez mindenképp pozitív példa. Ha egy baba jönni akar, akkor nincs előtte akadály. Én is úgy gondolom, hogy az Ir az nem lehet teljesen kizáró ok, úgy gondolom, teherbe kellett volna már esnem, főleg, hogy a fennálló Ir kezelve van. Hát ezért fordultunk dokihoz, mert már elegem volt abból, hogy kezelt Ir-rel, és megfelelő időzítéssel is állandóan menzesz a vége a ciklusaimnak. Főleg a júliusi nyaralásba fektettem sok reményt, 2 naponta együttvoltunk, élveztük az együttléteket, nem görcsöltem rá, végre nem volt rövid a luteálisom, aztán puff, 28 napra megjött, mintha ez törvényszerű lenne, hogy meg kell jönnie, nem is lehet másképp. Szóval feladtam a spontán próbálkozást, semmi értelme, amúgy is nyűglődés az egész, megtervezni az együttléteket, időzíteni, aztán utána kiderül, hogy hiábavaló az egész. Ha van még valami akadály, akkor végre derüljön ki, mert már elegem van a bizonytalanságból, és reménykedésből hónapról hónapra, már 2018 májusától ezt játsszuk ennek már másfél éve. A férjem nyugtatgat, hogy minden rendben lesz, én meg mondom, valami csak nincs rendben, ha már másfél éve nem sikerül teherbeesnem, vagy nálam, vagy nála van valami, és lehet, hogy emiatt majd lombik lesz a vége.
Lion86
2019-09-16 20:26:16
Andi, sosem menstruáltam normálisan, nekem már tizenéves korom óta van a PCOS és mivel ez az IR következménye, így az is. Köszönöm, én is drukkolok neked, hogy minél előbb sikerüljön :)
Milla880529
2019-09-16 20:09:17
Andi, sok lehetőség itt Egerben nincs, a másik, hogy sok munkám van abban, amit elértem. Ugye minden munka lottó, fiatal korom ellenére rengeteg helyen dolgoztam és volt ennél rosszabb is. A stressz minden munkahelynél megvan, csak kezelni kell a helyzetet, mert ha nem vagy képes vagy rá, akkor jön a váltás gondolata. Igazából, nekem jó munkahelyem van :) Kemény év van mögöttem, amit nehezen dolgoztam fel és , így a munkahelyi stresszt nem tudtam kezelni. Inkább felhalmozódott családi okok okozták a stresszt, ami kihatott a munkámra.
Andi198729
2019-09-16 19:54:39
Lion és akkor is volt Ir-ed mikor ők fogantak vagy utána alakult ki? Kívánom hogy megfoganjon a 3.babád is;)
Milla valószinű hogy a stresszes munkahely játszhat közre az Ir kialakulásában mert a kialakulásáért felelős a stressz elsősorban.nekem a gyermekem elvesztése miatti gyász idegeskedés és stressz hozta ki.ha annyira idegesitő es van lehetőséged másikra akkor válts mert hosszútávon nem lesz jó.nekem is volt idegtépő munkám és jó döntés volt h.időben váltottam mert tönkrementem volna ha tovább maradok. Azóta immár 6 éve jó munkahelyen vagyok.
Lion86
2019-09-16 15:06:43
Nagynál másfél év és 7 év a kicsinél (ami igazából 9, mert volt 2 év fogamzásgátló közben), így sajnos 10 év van köztük.
mistimi
2019-09-16 13:25:45
Lion ti mennyi időt vártatok a gyerkőcre anno?
Én nem tesztelek csak ha nem jön meg és fent marad a hőm csütörtökig.
Lion86
2019-09-16 13:05:02
Én is egyik napról a másikra átálltam, odaadtam mindent a férjemnek, vagy elosztogattam, kidobtam. 13 hónapja diétázom és egyetlenegy Twix csúszott be egyszer mérgemben, mikor megjött. Pont két napja volt, hogy tele volt a hűtő túrórudival és gondoltam, na márpedig én most eszem egyet. Feltéptem a hűtőajtót, néztem és mondtam magamnak, ez a kisfiamnak jobban "kell" és becsuktam az ajtót. Büszke voltam magamra, ennyire erős kísértést nem éreztem mostanában, de megálltam :)
Andi198729
2019-09-16 11:00:48
Edit, hátha ezek nem is Pms tünetek, hanem terhességi tünetek :) Vagy szokott neked lenni ilyen tünet menzesz előtt? Ebben a ciklusban szedted a clostit, vagy csak ezt követően kezded el?
Milla, a diétára átállást sajnos nem lehet fokozatosan, sajnos muszáj átállni, ha azt akarod, hogy az értékeid helyreálljanak, különben rosszabbodni fog a helyzet, és annál később fog helyreállni, én amint megtudtam, rögtön abban a pillanatban átálltam. Nem mondom, nehéz volt, az biztos mikor mindent szerettem ami egészségtelen, baromi nehéz volt pl. letenni a kedvenc snickers csokimat, de hálistennek azóta találtam szinte ugyanolyat, cukormentes kivitelben :) És arra is nagyon figyelj, hogy sose bűnözz! Egy fehér zsömle még nem a világ, pl. nekem az endodoki mondta, hogy néha reggelire ehetek azt is , mert 30 gramm, és annyit fogyaszthatok reggelire. De ilyenkor nagy önuralom kell, pl. mikor anyukámékhoz utazunk, és van süti, mindig nemet mondok, bármennyire is szeretnék enni belőle, ha nem akarok kiszúrni magammal, meg kell állnom. Ezt a család is megértheti. Anyukám olyankor mindig olyan termékeket vásárol, és úgy főz, pl .teljeskiőrlésű tészta, de ők is szoktak ilyet enni. Főleg, hogy pontosan tudja mit szabad enni a diéta kapcsán, mert az anyai nagymamám 2-es típusú cukorbeteg volt, és ő felügyelte a diétáját, főzött rá, mert nagymamámnak a cukorbetegség szövődménye miatt le kellett amputálni mindkét lábát :( Mert amíg magát látta el nagymamám, nem tartotta a diétát, és ez lett a következménye, anyukám gondoskodott róla utána, és ő tartatta be a diétát is.
Szóval ha bármilyen kísértés van, pl. sütivel kínálnak, ne hallgass rájuk, ha azt mondják, hogy egyél nyugodtan nem lesz bajod tőle. Muszáj ellenállnod, Sajna sokan nem értik meg, hogy ez nem szimpla fogyókúra, hogy néha belefér egy kis bűnözés.
Edit90
2019-09-16 09:00:13
sziasztok!
Ma vagyok a 12.dpo-n, egy csomó "tünetem" volt a hètvègèn. engedèlyeztem magamnak ma reggelre egy tesztet,de predictorom nem volt otthon. egy màsik 10es tesztet csinàltam,ami persze negatív lett. gondoltam sebaj,legalàbb megtudja az agyam,hogy semmi nincs,ès elmúlnak a tünetek is. de nem múltak el semmi,olyan kimerült vagyok,mintha àtbuliztam volna a hètvègèt,ès a mellbimbóm annyira èrzèkeny,hogy nem mind1 milyen melltartót viselek. apró görcsök a hasamban,ès óriàsira van puffadva is.
Nem tudtok valamit,ami megszünteti ezeket a pms tübeteket? Annyira utàlom ezt az utolsó pàr napot, amit vègig kell szenvedni,a nagy semmièrt,hogy utàna úgyis mensi a vège. a hangulatom is pocsèk töle:(
Mistimi: nagyon szèp a görbèd,most mèg ugrott is,mikor tesztelsz?:)
Lion: neked is nagyon szèp,mint mindig,amikor van ovud,szurkolok:)
Nekem mensim lesz, új hónap, új kezdet :) Hátha a gyógyszer segít , persze a diéta meg a mozgás mellett.