Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Katicabogár5
2014-08-26 11:48:25

Sziasztok

Ma voltam dokinál. Látszott a picike és ver a kis szíve is. Azt mondta a doki hogy minden rendben van. 6 hetes 5 naposak vagyunk :)
Írtam a reményhozóba.
jniki82
2014-08-26 10:40:15

Sziasztok!

Szerintetek lehet ovum missed ab után 12 nappal.Tiszára fáj a jobb petefészkem- azt hiszem- ami kihat a a derekemra is!Én nagyon korainak tartom!Remélem nem!Minél később jöjjön meg az endó miatt!Ilyet sem kívántam még, hogy minél később jöjjön meg!
KLANITA
2014-08-26 10:38:19

Fantasyc, nekem állt meg van az 5-6 óra, ha otthon vagyok mindig amikor elöször ébredek akkor mérek és alszok tovább utána már nem mérek!

FBAndi, én is egy félét mérek, csak ez a hó olyan fura, maradok ennél a görbénél!
Nálad vajon mi lehet? Neked se könyebb mint nekem!
Fantasyc
2014-08-26 10:25:47

Sziasztok Lányok! Lenne egy kérdésem:
Nagyon keveset szoktam aludni, sokszor nincs meg a 6 óra alvásom. Ma szabin vagyok és olyan fáradt voltam, hogy mérés után még visszaaludtam. A szokásos időben 4:30-kor 36,2 volt a hőm. Elmentem pisilni és visszafeküdtem. 2 óra múlva felébredtem és mértem: 36,5volt, Még mindig fáradt voltam és visszaaludtam. Szintén 2 óra múlva keltem és akkor már 36,7 volt a hőm.
Az lenne a kérdésem, hogy ha nincs meg a 6 órás alvás, mert későn fekszek le, akkor annyival később kell mérni????
Igazából azért aggaszt, mert szerintem megvolt az ovum, mert a hőmérséklet csökkenés is azt mutatja és a nyákom olyan határozottan érzékelhető volt, hogy nem lehet összekeverni semmivel. Viszont a görbém, ha a szokásos időben nézem, akkor nem igazán emelkedik.
Ti ezt hogy csináljátok???
FBAndi
2014-08-26 10:21:42

Sziasztok,

kedina, thanks :)

Moha, igen, szerintem is cickafarkot akart írni. :)

KLANITA, szerintem jóstesztnek is korai lett volna, nem? Amúgy szerintem az ovud akkor volt, amikor pozitív lett az LH teszted. Ha az elején is mérted volna hüvelyben, akkor valószínűleg kapnál egy harmadik féle görbét is :). Azért hangsúyozzák midenhol, hogy mindegy, hogy hüvely vagy száj, de ott mérjük végig, ahol elkezdtük. Szeritnem ha szájban kezdted el, akkor maradj is annál :). Amúgy én is szájban mérem.

erdibetti,
fel a fejjel! :)

Hát, én így:
KLANITA
2014-08-26 09:18:00

Hát be kell valljam, hogy kicsit variáltam és két napot a hüvelyben mért hőmet raktam be ( eddig szájban mértem ezt a hónapot). Péntek, szombat, vasárnap pozitív ovu tesztet csináltam és mint látjátok ilyen volt az a görbém.
De ha az utolsó két napon a szájban mért hőmet jelölöm be akkor minden más lesz. Ezt most csatolom.
4. 5. nap voltunk együtt és utána barnáztam 5-9 nap között, 10-12 poz ovu text, és a görcsök (nem vészes de érzem).
Remélem értehetően írtam le.

Lehet hogy tényleg akkor volt az ovum és a poz. text már jós text??? Mit gondoltok?
KLANITA
2014-08-26 08:56:31

nagyon rafkosak vagytok csajok
plumeria14
2014-08-26 08:49:43

Moha,
na, csak sikerült :)
Azt azért ne hagyd figyelmen kívül, hogy a lány 21 éves és valószínűleg nem szeretne még babát, ezért lehet nála normális a 2,8-as érték.
Moha13
2014-08-26 08:43:00

Túljártam az eszén...azért is! :D

Szóval, Plum, mit szólsz?
Moha13
2014-08-26 08:42:24

Tisztelt Professzor Úr!

21 éves lány vagyok, kb. 5 éve hirtelen kezdtem el hízni. Nagyon sokféle fogyókúrát kipróbáltam már, de egyik sem volt sikeres. Anyukámmal gyanakodtunk, hogy pajzsmirigy alulműködésem van.
Ezek a tüneteim: száraz bőr, fáradékonyság, sűrű hangulatváltozás, depresszió
Egy hónapja voltam vérvételen.

Ezek lettek az eredményeim:

TSH: 2.8 mU/l (normál érték: 0,30-4.00 mU/l)
Ft-4: 14,4 pmol/l (normál érték: 11,5-22)
Anti-TPO: 10 U/ml (normál érték: kisebb mint 60)

Ezek alapján úgy vettem ki, hogy nincs baja a pajzsmirigyemnek.

Nem tudom, hogy mit tegyek ezek után, próbálkozzak esetleg más hormonális vizsgálattal is?
Előre is köszönöm a segítségét.
Mónika
Tisztelt Mónika!

A laboratóriumi lelete valóban nem szól csökkent pajzsmirigyműködés mellett, de ettől függetlenül más endokrin betegéség is lehet (agyalapi - mellékvesemirigy túlműködés , PCOS, ill stressz stb).
Ezek kivizsgálása indokolt.
Jó egészséget kívánok: Prof. Dr. Balázs Csaba 2013. 02. 18. 08:24

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!