Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
maximail
2014-10-17 14:07:53

Zonett!

A 3. és a 21. napi vérvételt még a tb-s nőgyógyászom írta ki, de itt kb. meg is rekedtünk tb alapon.

Plum!

Az injekciót magadnak kell felszívni, és tű van hozzá, vagy az a tollas kivitel? Mennyibe kerül?
Zonett
2014-10-17 13:58:07

Kedden kell felhívnom, hogy mi lett a hüvenykenet eredménye, és akkor mindenképpen rákérdezek, hogy egyáltalán a 3.napi vérvételnél miket kér, és meglátom mit mond. Rákérdeztem az ovu utáni vérvételre is, nagyon vonakodott, azt mondta meg kell kérdeznie a kórházat, ahova mennem kéne vérvételre, hogy megcsinálák e vagy micsoda. Pedig magánrendelésre járok hozzá. Nem is értem?! Ezt találtam a Centrum-Lab oldalán, igaz nem kevés, még kigondolom, lehet többre mennék vele: http://centrumlab.hu/vervetel-csomagok#babavaro

Gondolom titeket saját doki küldött vévételre. Közületek mindenki magánrendelésre jár?

Ez lesz a 4.ciklus, de nagy valószínűséggel az első két ciklusban nem jókor voltunk együtt, mivel nekem az előző ciklusban a 22.napon, most meg vélhetően a 21-23.nap valamelyikén volt pé-m.

Azt se tudom pontosan, hogy ha ilyen későn van pé-m, akkor mikor kellene a 2. vérvételre mennem?

Az előző levelemben csatoltam a mostani görbémet, azt vittem hozzá illetve most csatolom az előző havit. Bár akkor voltunk külföldön nászúton, nem mindig tudtam mérni, illetve volt amikor 1-2 pohárnál több bort sikerült elfogyasztani, bár nem igazán vettem észre, hogy ez miatt nőtt volna a hőm.

maximail
2014-10-17 13:22:55

Nézzétek, mit talált anyukám!

www.luxbabaprogram.com
Alphra
2014-10-17 13:15:32

Alapjáraton tb-s rendelésen nem néznek hormonsort, ha nem telik el 1 év sikertelenül, mert feltételezik, hogy minden rendben van... (én is jártam már így)
Gondolom ezért nem akarták neki elsőre megcsinálni.
Moha13
2014-10-17 13:11:39

Zonett
Szerintem válts dokit.
Miért kellene egy sima hormonnézésért 12 hónapot várni? Egyébként mióta próbálkoztok?
Ha csak 3. napit néztek, az nem elég. Ha már azt kiírta, kiírhatná a 21. napit is. Sajna ezek ma így működnek, a sarkunkra kell állni. HA kell, én hazudnék is, pl azt, hogy nővérednek (akárkidnek) vannak hormongondjai, ezért mindenképp szeretnéd megnézetni és punktum. Ha nem akarja, menj másik dokihoz.
Jó, hogy a médiában mindig azt szajkózzák, hogy már a babatervezés előtt érdemes mindent megnézetni, aztán mikor meg akarnád, elküldenek 1 évre várakozni...
Szerintem mindenképp harcold ki ezt a hormonnézést (3. és 21. napit is, mert utóbbiból látszik pl. a progeszteronszint ovu után). Remélem, TSH-t i kért a 3. napihoz...!?
Meg tudnád mutatni, melyik két görbédet vitted el megmutatni, amire azt mondta, hogy csodálatosan jó és keretezni kéne? :)
Alphra
2014-10-17 13:03:51

Zonett
Szia! Sztem ha lehet kérj hormonsort, sok minden kiderülhet belőle. Prolactin mennyire alacsony, tesztoszteron, ösztrogén, LH, fsh... ha szépek akkor örülhetsz, ha nem, akkor meg akár célzottan lehet vele foglalkozni!
Ne csak a 3. napit kérd, hanem a pé után 7 nappal a progeszteront is, hisz abból látszik, hogy van e elég ahhoz, hogy esetleg meg tudjon maradni / tapadni a méhben a petesejt!
Zonett
2014-10-17 12:56:52

Sziasztok Lányok! Két hónappal ezelőtt a dokim azt kérte, hogy kezdjem el a hőmérőzést, és 2 hónap mérés után menjek vissza és megnézi. Elmondása szerint be kellene kereteztetnem, annyira jók, bár én nem értek hozzá, ő az orvos, de nem igazán tudom mit gondoljak erről... Megbeszéltük, hogy a következő ciklus után (bár ne lenne :) ) UH-val fogja követni a folyamatot, mert mondtam neki, hogy a ciklusom kb. 12.napjától kb. a 20-24.napig van némi diszkomfort érzésem az alhasamban, illetve a petefészkek környékén, mondta, hogy ez a középidős fájdalom, nekem egyébként is kb. 20-23.napon van pé-m,akár indokolt is lehet pár nap, de én mondtam neki, hogy akkor is sokallom középidős fájdalomnak ezt a 10-12 napot. Hát nem tudom mi lesz. Felvetettem neki, hogy a saját magam megnyugtatása érdekében lehetne e hormonvizsgálatot kérni, erre kissé elkerekedtek a szemei, hogy minek, majd kezdjünk el akkor foglalkozni ezzel, ha 12 ciklus nem hoz eredményt, aztán végül a 3.napi vérvételt megbeszéltük. Abból mire lehet majd következtetni? Elegendő az valamire? A férjemmel tudatosan vágtunk bele a családtervezésbe, ezért ragaszkodnék az alap hormonvizsgálathoz és egy spermatogram vizsgálathoz, hogy ha esetleg van valami ami nem jó, akkor most tudjunk róla, nem pedig később. Lehet paranoiás vagyok?! :)
Dmonalizi
2014-10-17 12:56:07

Siker. Felhívtam a Forgács intézetet és elvileg ha összejön november elején megcsinálják az átjárhatóságit. A Forgács doktor úrhoz meg szereztem időpontot dec. 10 re. Egy picit jobban érzem most magam,hogy sínen vagyunk. Kezdtem egy kicsit kiborulni.Akár hogy is nézzük két éve próbálkozunk. A mioma műtét óta egy év,és sehol semmi.
maximail
2014-10-17 11:55:46

Sziasztok!

Tegnap voltunk az MM-ben, az inszem előtti első konzultáción. Vettek vért a kötelező tesztek miatt, meg keneteket, és majd november 4-én kell vissza mennem egy ciklus végi UH-ra. És itt még mell UH-ot is kérnek.

Mint kiderült, egyből injekciót is javasolt a doki, azt mondta, így nagyobb az esély, mint stimulálás nélkül, illetve csak Closty-val. Mi meg úgy vagyunk vele, hogy ha már bele kell ebbe vágni, akkor menjen a dolog a maximumon... :-S

És még egy dologban megtudtam újat, ami talán másoknak is fontos lehet!!

A PCT teszt és a spermium elleni antitest vérvizsgálat nem egészen ugyanazt mutatja. Nekünk ugye rossz lett a PCT, de annak több oka is lehet. Ebből egy, ha megjelenik a vérben a spermium elleni AT. Ez azért lényeges, mert ha az ellenanyag csak helyi, azon segít a sima inszem. De ha van a vérben is AT, akkor ez nem elég, hanem kell kiegészítő gyógyszeres kezelés is az inszem mellett. Legalábbis ezt magyarázta a doki.
IziSzM
2014-10-17 11:31:02

Monika80
Szeptember 2. volt a mutetem, akkor 3 honap pihit mondott a doki. Aztan pontosan 28 nap mulva szept 30an megjott a verzesem, teljesen normalis 5 napos menses volt, annyira orultem hogy szepen minden visszaallt. 5 hettel a mutet utan voltam kontroll vizsgalaton, amikor azt mondta az orvosom hogy a nyalkahartya tokeletes, azon biztos nem fog mulni, de biztos ami tuti varjunk meg egy verzest. Viszont az uh-on a 10. napon meg nem latott csak tuszokezdemenyeket, ezert azt mondta hogy valoszinu ez most anovulacios ciklus, ami normalis.
Tehat a mutet elotti megbeszelesen azt mondta 3honapot varjunk, a kontrollon meg a vizsgalat alapjan mar csak kettot. Viszont ebben a ciklusban 2szer voltunk egyutt vedekezes nelkul, mondvan ugysincs ero tuszom, a hogorbem alapjan viszont volt ovu, szoval mar nem tudom mit gondoljak. Egyebkent ahany doki annyifele velemeny a pihentetessel kapcsolatban, van aki 6honapot mond, van aki 3at es van aki csak 1et.
Te hany hetesen veteltel el? Olyat is hallottam mar higy minel fiatabb terhesseg szakadt meg annal kevesebbet kell varni, vagy hogy annyi hetet ahany hetesen ment el a magzat. Altalaban egyebkent a 3honap szunetet javasoljak.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!