Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Ani0630
2015-01-14 11:59:48

Moha 13
Nyíregyházán,és nem magán,de ez nődoki volt,ő javasolta az endodokit. Jövőhéten megyek oda
Moha13
2015-01-14 11:49:26

Ani0630
Hol találtál ilyen normális dokit, aki komolyan veszi a TSHés a babásodás kapcsolatát? Nekem a 2,965-os TSH-mr ias csak legyintett az endodoki, hogy jól van az. PErsze...mert olvasgatnia kéne a legújabb kutatásokról...mint ahogy én tettem a neten.

Szitakötő
A pjzsm. nem 4,6-nál kezdődik, lehet valakinek alulműködése 2,5-ös TSH-val is. A pajzsmirigyhormonkat is nézni kell (T3, T4), illetve az AntiTPO-t. Ajánlom figyelmedbe prof. dr. Balázs Csaba írásait a témában a neten.

A legújabb kutatások szerint kapcsolat van a TSH értéke és a teherbeesés, vetélés, koraszülés között:

http://betegsegek.drtihanyi.hu/cikk/tsh-hol-a-hatar
Ani0630
2015-01-14 10:47:50

Szitakötő
Most nincsenek nálam a papírjaim, de egy korábbi hozzászólásomból kimásoltam amit felírtam ide.
TSH 2,731 μlU/ml
FT3 4,78 pmol/l
FT4 15,59 pmol/l
FSH 5,93 mU/ml
PROL 261 mU/l
ESTR 275 pmol/l
170 H 0,793 ng/ml

szevike88
Várom este hogy mi volt a dokinál.
Szitakötő
2015-01-14 10:36:12

Ani!
A pajzsmirigy alulműködés 4,2-es TSH-nál kezdődik! Nekem tavaly diagnosztizálták, úgyhogy azóta "dolgozom" a megoldáson. A 3-as eredményemre mondta a doki, hogy az már teljesen rendben van, de mivel babát szeretnék, jobb lenne kicsit lejjebb vinni, mert az ideális a 2, vagy az alatti TSH a babának.
Szerintem a tiéd teljesen rendben van. A pajzsmirigynél 3 eredményt szoktak nézni, a többi is rendben volt?
Archangel85
2015-01-14 10:14:59

Szia Ani!
Nekem szeptemberben volt, megött de nem fájt és kevesebb is volt. Utána csak azért csináltam tesztet, mert nagyon fájt a mellem. Egyből pozi. A sztori nem jó vége, hogy méhenkívűli vlt, de nem függ össze a két dolog amúgy. Mikor mondtam a dokinak, hogy megvolt, meg se lepődött rajta, azt mondta előfordul ilyesmi, szerintem csinálj tesztet biztos ami biztos alapon :)
szevike88
2015-01-14 09:45:53

Sziasztok!

Ani!Nekem a tsh-m 2,25 lett, pont most indulok endokrinológushoz. Én úgy tudom hogy nem elég magában a tsh-t nézni, kell hozzá a t3, t4 és antiTPO eredmény is, úgy kap a doki egy komplett eredményt pajzsmirigy működésről. Ha tudod ezeket is csináltasd meg. De azt szokták még mondani hogy 2 alatt kell lenni a tsh-nak babához. Este jövök, és leírom nekem mit mondott a doki! Az eredményeimet pár oldallal vissza láthatod!

Most még jelentkezek nődokihoz is emiatt a barnázás miatt, de szerintetek ha addig megjön akkor hogy menjek el? Mondjam hogy szeretném a hormonjaimat megnézetni baba miatt? És hogy a vizsgálatot pár nappal később csinálja meg?

Szép napot nektek!
Ani0630
2015-01-14 08:36:51

Sziasztok
Doki szerint pajzsmirigy alulműködésem van, mert TSH-m 2,7 lett. Ez nagyon magas érték?
Elküldött pajzsmirigygondozóba, majd utánna meddőségi gondozóba. Közben megemlítette hogy petevezeték átjárhatóságit is kellene majd csinálni endokrinológus után.
Arra csak úgy bejelentkezek a kórházban?Vagy hogy működik?Bennt kell feküdni?Mert papíromra azt nem írta rá. Azt tudom hogy elég fájdalmas lesz.
Közben ugye múlt héten megint megjött, 28 .nap helyett 25.re. De ha nem megyek wc-re pont akkor meg sem érzem.Eddig elviselhetetlen fájdalmaim voltak, hogy dolgozni sem tudtam.Most meg semmi. És kb másfél napig tartott.Lehet csak bemagyarázom magamnak, de van akinek megjött és úgy volt terhes?
Köszi a válaszokat
VeDi84
2015-01-13 21:25:05

Mazsola, mi is valamivel több mint 2,5 éve várunk a babára. Az jó, ha a párodnál minden rendben, nálunk a férjemnél van gond.
Remélem az új doki majd babát hoz nektek!
VeDi84
2015-01-13 21:20:41

Szevike, nagyon jó hozzáállás, jó hogy ilyen pozitív vagy! Ez tetszik. :)
Valószínűleg tényleg ott volt ovum: tegnap és vasárnap volt tojcsis nyak, ebből gondolom. Más tünet nem volt. Majd kiderül....
Mazsola1
2015-01-13 17:29:42

szevike 88 egyszer használtam ovu tesztet de szépen mutatta a 2 csíkot akkor amikor éreztem is hogy van enlekezetem szerint... de mivel jártam a dokihoz és mindig el mondta h látja h van pete eres ezért nem tartottam szükségesnek az ovu tesztet...;-/

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!