Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
atthemoment
2015-02-08 22:16:22

Moha
A páromat is nagyon zavarja,hogy egyenlőre nem tudjuk miért a csökken spermaszam.Fél hogy kedden az urológus nehogy valami rosszat mondjon.Most hogy szóba került a mumpsz kicsit megkönnyebbült,hogy lehet van ésszerű magyarázat. Kedd este megyünk magán urológushoz,akitől sokat várok,remélem lesz értelme. Nagyon sok pénzt felemészt ez a dolog és még csak az elején vagyunk...
Moha13
2015-02-08 21:49:15

atthemoment
Hát, ez nem semmi!
KÍváncsi vagyok, mit szól majd a doki. Mondjuk, furi, hogy erre nem kérdeznek rá azonnal...
Ezek alapján úgy gondolom, hálát kell adnunk azért, hogy egyáltalán vannak spermiumok, amik használhatók, mert én is úgy tudtam eddig, hogy a mumpsznak elég gyakori szövődménye az, hogy teljesen steril lesz valaki...:X
Szóval...adjunk hálát ezért a tizenmillióért, mert van, aki azért imádkozik, hogy legalább néhány darab lenne...

Majd írd meg, mit szól ehhez az infóhoz a doki.

Amúgy a párod mit szólt?
atthemoment
2015-02-08 21:39:16

Köszönöm Moha. Most olvastam,amit írtál.Odafordulok az én drága férjemhez.Mondom neki,hogy volt-e mumpszos...erre azt mondja,igen miért?:-) Egy csomó ideje agyalunk,hogy miért,erre benyögi...hihetetlenek ezek a pasik:-))
Gyöngyvirág88
2015-02-08 19:59:56

Én is magamnak sütöm a kenyeret, zsemlét, kiflit :) Sőt, a boltik olyan 15% körül teljes kiőrlésűek, ehhez képest mi 70-nek sütünk :) Én nagyon ajánlom Mindenkinek, hogy térjen át erre az étkezésre, é sokkal jobban vagyok azóta :)
Moha13
2015-02-08 19:56:45

Gyöngyvirág
Köszi!
A kukoricaliszt amúgy sem igazán jön be, nehéz kezelni. Eddig tönkölyt használtunk, de most áttértünk a graham-re, mert olcsóbb. :)
Sütöttem már belőle töltött lángost, és eszkimó sütit, túrós batyut, úgy, hogy csak ebből a lisztből állt, szóval jól működik. :)
Most kenyeret fogok sütni belőle, majd megírom, hogy sikerült. :)
Muszáj itthon ráállni a kenyérsütésre, mert eddig a Spárban vettem teljes kiőrlésű császárzsömlét, ezt nagyon szerettük, illetve a toszkán bagettet szerettem, de a múltkor eszembe jutott, hogy elkérem az összetevőlistáját ezeknek...és lehidaltam. Nem állt meg 5 sornál a lista...hihetetlen, mit bele nem raknak...csomósodásgátló, letapadásgátló, savanyúságot szabályozó anyag, szójalecitin, mindenféle olajak, aroma, színezék...hihetetlen. Én meg nagy nyugodtan vettem ezeket, mert józan ember arra gondol, hogy mi a fenelehetne még egy sima teljes kiőrlésű zsömlében, mint liszt, víz, élesztő, só...mi kell még? Ehhez képest...:X

Szóval ezeket többé nem veszem. És nem ajánlom másnak sem. Szörnyűséges.
Gyöngyvirág88
2015-02-08 19:51:26

Tk rozslisztet kevesen használnak, mert nagyon tömény, de keverve kis mennyiségben az is használható :)
Gyöngyvirág88
2015-02-08 19:50:26

Moha

IR esetén a kukoricaliszt és a méz tilos. Xilit, eritrit vagy stevia a megengedett. Lisztek: graham, tk tönköly, tk búza. 70-30%-ban vegyítjük a liszteket, így a 30-ba belefér a sima, a rétes és durumliszt is.
Moha13
2015-02-08 19:48:31

Nem csak a harkányi, a parádfürdői víz is jó, ha valakinek ez van közelebb:

http://anyavagyok.hu/egeszsegugyi-temaju-cikkek/a-gyogyviz-szerepe-a-meddoseg-kezeleseben/
Moha13
2015-02-08 19:42:43

atthemoment
Mivel mi tavasszal nézegettük a spermiumokat, nem került sor szervi kivizsgálásra vagy hormonálisra, ugyanis nyár elején összejött a bébi a MACA segítségével (szerintem)
Egyébként most ha megyek a nőgyógyászhoz, kérek megint spermiumvizsgálatra beutalót, és meglátjuk, mia helyzet, ha megint nem túl jó az eredmény, akkor szerintem el fog menni urológushoz, ezt mondta.
Amúgy...nemrég kiderült, hogy volt gyermekkorában mumpszos, erről én nem is tudtam. Csak ment valami a tv-ben, amiben mondták, hogy a pasi mumpszos volt és hogy emiatt totál nem lehet gyereke, mire mondta a férjem, hogy ő is volt mumpszos, de ő nem hallott még erről, hogy ez ilye4t okozhat. Teljesen elképedtem. Szóval én még örülök, hogy ennyien is vannak...mert lehetne ennél sokkal durvább a helyzet...pl. 0. :X

Hát, így állunk.
Remélem, kiderül Nálatok, hogy mi az ok, és akkorlehet megoldást keresni :)
atthemoment
2015-02-08 19:37:16

Moha

Ezt már lehet kérdeztem régebben tőled, de nálatok mondtak valami konkrétat, hogy mitől alacsony a spermaszámotok? Mi kedden megyünk urológushoz, mert nem hagytam a férjem és kértünk időpontot. A meddőségi doki csak vérvételt kért, mikor először a 11milliót majd egy hónap múlva a 12 milliót diagnosztizálták. A Véreredménye jó lett, de akkor nem hormonális eredetű. Én azt gondolom szervi baj, talán egy régebbi ráesés, talán bicaj vagy gördeszka esés eredménye az alacsony spermaszám.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!