Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Én mindenki helyében legelőször kivizsgáltatnám magam, ha bármiféle tünetet észlel magán, az nem egy akkora összeg. És ha megállapítják a gondot, már ha van, akkor mehet a kezelése, ha pedig nincs, akkor a türelem :)
Gyöngyvirág88
2015-02-09 14:18:52
Az LH/FSh hányados eltérése és magas tesztoszteron utalhat PCOS-re, azzal pedig együtt jár az IR :
Kathy16
2015-02-09 13:19:38
Engem is érdekelne, hogy a sima ill. a hormon vérképben utalhat-e bármilyen eltérés IR-re?
Kathy16
2015-02-09 13:15:17
Sziasztok!
Én még új vagyok itt, már ami a hozzászólást illeti, mert már elég régóta olvaslak Titeket. Sok hasznos információt osztotok meg itt az oldalon, amit a többi "csendes" felhasználó nevében is köszönök!
Mostanában sok szó esik az IR felismeréséről, a lehetséges tünetekről, nekem is ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Többen írtátok, hogy a ciklus szabálytalansága utalhat IR-re (is). Itt mekkora "kilengésekre" kell gondolni? Nekem a ciklusom hosszában mindig van pár nap eltérés, mióta az eszemet tudom, volt is. Nagy átlagban 28-30 naposak, de évente becsúszik egy-egy 26 ill.akár 33 napos. Ez már problémát jelenthet? Én ezt az ingadozást eddig mindig a különböző leterheltségnek tudtam be, olyan munkám van, aminek a mennyisége hónapról hónapra nagyon erősen ingadozik. Ennek a kiszámíthatatlanságnak a következtében aztán jó nehéz eltalálni az ovu körüli napokat, és mivel nem hőmérőzök, mindig csak hónap végén jövök rá, hogy ja, most valószínűleg később volt pár nappal mint ahogy vártam.
Most azért is izgat ez a kérdés, mert múlt héten voltam nődokinál, elmondtam, hogy mióta próbálkozunk, és ő rögtön peteérést stimluláló gyógyszert akart adni, mondván, hogy az majd szépen, 13-15. napra meghozza az ovut. Lehet, hogy igaza van, és attól hamarabb lenne baba, de úgy szedjek be bármilyen gyógyszert, hogy még azt se tudjuk, van-e valami bajom? Mit gondoltok erről?
Előre is köszi a válaszokat, és bocs, ha hosszú voltam!:)
Gyöngyvirág88
2015-02-09 13:08:06
Atthemoment
Nem mindenkinek kell gyógyszert szednie, igaz, ők vannak sokkal-sokkal kevesebben. De ha ügyes az ember, idővel elhagyhatja :)
Jucus88
2015-02-09 13:01:51
Besszz szurkolok!Nekem leeset 36,8-ról 36.6-ra :(
úgyhogy valószínű kezdem a következő hónapot....Pedig olyan szépen alakult
atthemoment
2015-02-09 12:51:03
Szevike88
És hormonos vérvételed volt? Valamely értéked utalt IR-re?
Nekem a vérem elvileg szuper lett, "csak" a TSH-m volt 4,04. Én mondjuk alapban nagy cukorkerülő vagyok, csak néha bűnözöm. Akkor csokit eszem, de pl cukrot nem használok semmihez nagyon. És mikor normálisan eszem akkor inkább Atkins-szerűen. Elég jó kihagyom a szénhidrátokat, mert jobban érzem magam néha nélkülük. Aztán becsúszik 1-1 nap amikor szénhidrátot szénhidráttal. Nem vettem észre magamon IR tüneteket, de lehet meg kellene nézetnem nekem is.
Elkezdtél akkor most sportolni is? Gyógyszer nélkül nem is hatásos a diéta és a mozgás?
Besszz
2015-02-09 12:46:28
Sziasztok!
Így állok ma. Szerintetek ebből még lehet valami?
kicsikincs
2015-02-09 11:49:39
Még egy kérdésem lenne!! A Femibion 800 mellé lehet szedni Neo-Ferro Folgammát?