Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Egyébként ha minden feltétel teljesül( van peteérés, együttlét, a spermiumok is életképesek) akkor is 30% az esély a terhességre egy-egy ciklus során, ezért szokták a minimum egy év próbálkozást javasolni meddőségi kezelések előtt. Persze, ha van gyanú bármelyik félnél ezt akadályozó betegségre, akkor azt már időközben is érdemes orvosolni :)
Én ezért is tartom jó dolognak a méricskélést, mert szerintem minden nőnek illene ismernie a saját ciklusát :) Tudnia, hogyan működik a saját szervezete :)
SzMZs
2015-09-22 19:02:31
Igen egy évben egyszer általában mindenkinél előfordul anovularikus ciklus ;) Ha több van egymás után, az már problémára utal :)
BKATA77
2015-09-22 18:52:09
Értem:)
De van olyan ciklus,hogy nem érik meg petesejt.
Pubertás kortól 300-500 petesejtünk marad,pedig amikor megszületünk 7millió van,ez is milyen érdekes.
SzMZs
2015-09-22 18:35:02
Mivel mindig van párhuzamosan első, második, harmadik és negyedik szakaszban lévő tüsző, így minden ciklusban van tüszőérés :) Azért is hívják domináns tüszőnek az éppen repednivágyót, mert a többi majd a következő, azt követő és azt követő ciklusokban lesz domináns. Így minden ciklusra jut egy legalább :)
BKATA77
2015-09-22 17:50:46
Sziasztok!
Ti ezt tudtátok? Bemásolom
Talán nem mindenki tudja, de a petesejtek érése 120 napot, tehát kb. 4 menstruációs ciklust vesz igénybe. Az első ciklusban a petesejtek még egészen kicsik és lassan növekednek (másodlagos tüszők). A follikulus-stimuláló hormon (FSH) hatására a második ciklusban preantrális (0,2 mm átmérőjű), majd a harmadik ciklusban antrális (2 mm átmérőjű) tüszőkké érnek. A negyedik ciklusban megy végbe az érés utolsó szakasza. Ezalatt több tényező is befolyásolja a petesejteket, mint a vérkeringés, oxigénellátás, hormonális egyensúly, bevitt tápanyagok és sajnos a stressz is. A megfelelő körülményeket viszonylag egyszerűen biztosíthatjuk.
Tehát ha jól értelmezem akkor csak minden negyedik hónapban lehet teherbe esni???
Andi1989
2015-09-22 16:41:12
Nem mondta, hogy hagyjam abba... Holnap kellene hozzá mennem, ami elvileg a ciklusom utolsó napja. De csak csütörtökön kaptam időpontot. Szerintem holnap még beszedem, ha negatív a teszt, akkor abba hagyom.
Krisz27
2015-09-22 15:51:56
Kata: Megértelek, én is megkönnyebbültem amikor lejjebb ment, mert nem értettem a dolgot...
Hugery: Jó pár hónapja méricskélek én is, volt hogy mindennap néztem azt a kütyüt. Még reggel vettem mintát nyelv alól, minden evés ivás nélkül...
Amikor a nőgyógyásznak említettem, nézett rám. Azt mondta ő nem hisz ezekben... De még a hőmérőzésben sem. Megkért, hogy felejtsem el ezeket a "tudományos" eszközöket :). A hőmérőzést megtartottam, azt én hasznosnak tartom.
De olvastam hogy van akinek bejön ez a mikroszkóp...
hugery
2015-09-22 14:44:57
Krisz27!
Ennyire tuti páfrányokat eddig nem sikerült látnom. Reggeli kávé után Kb egy orával nyelv alol raktam rá, vártam fél órát és utánna néztem meg. Próbálkozni kell, július elejétöl méricskélek......
BKATA77
2015-09-22 14:32:11
Sziasztok Lányok!
Andi drukkolok neked,meg persze a többieknek is:)
Ez az én mai görbém,szerencsére de csak azért(szerencsére) visszaesett ma a hőm mert akkor így nem kell azon idegeskednem,hogy magas a hőm és mégis negatív a teszt. Remélhetőleg most már tényleg beáll a hőm .
Új ciklussal indíthatok :)
maximail
2015-09-22 13:43:20
Andi! Gyöngyvirág!
Nekem azt mondta az orvos, hogy ha nincs baba, akkor duphaston mellett is meg kell jönnie. Végül 5 nap késés és negatív teszt után abbahagytam a gyógyszert, és két nap múlva jött meg. Nem tudom, akkor is megjött-e volna, ha nem hagyom abba. De az orvos határozottan azt mondta, hogy nem a gyógyszer miatt késett. Szerinte inkább el akart indulni valami, amiből mégsem lett semmi.
Én ezért is tartom jó dolognak a méricskélést, mert szerintem minden nőnek illene ismernie a saját ciklusát :) Tudnia, hogyan működik a saját szervezete :)