Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65810 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Kicsifény
2015-09-25 12:36:00
 
Nekem is 21-23.nap rémlik, de ezt egy 28 napos ciklusnal, tehát ha 14.napon van ovud. Tehát neked úgy kell számolni, hogy 21+... A lényeg, hogy pl.egy 35 napos ciklusnal, az 7 nappal több, mint a 28, tehát 21+7 napot kell számolni, a 28.napon kell menni vérvételre. Nagyon bonyolultan írtam le? :-)

Én így állok, de nem bizakodom nagyon.
Anitacool
2015-09-25 11:56:01
 
Köszönöm SzmZs! :-)
SzMZs
2015-09-25 11:40:16
 
21.napi vérvételnek szokták hívni, mert minimum 5 napra szüksége van a progeszteronak is, hogy a helyére kerüljön peteérés után :) Szóval olyan 5-6 nappal utána érdemes második vérvételre menni :) A max az szerintem csak annyi, hogy ne mensi előtt menj közvetlen, kb egy héttel visszább.
Anitacool
2015-09-25 11:22:52
 
Kicsifény, de aranyos vagy! :-)
Te hogy vagy, hogy állsz mostanság?
Igen a 3-5 napot nekem is mondta a doktor úr, azt legalább egyértelműen tudni fogom :-) Emlegette a huszonvalahanyadik napot, de mondtam neki hogy nálam az valószínűleg korai lesz, mert az elmúlt ciklusok alapján még ovu előtt leszek. Aztán manuálisan megvizsgált, mondta hogy érez nagy tüszőt, másnap volt is ovum a hő alapján. :-)
A Mammutba javasolta, hogy menjek (ilyet remélem ki szabad írni), és javasolta, hogy kössem össze a cukorral, hogy ne kelljen 2x átmennem a városon (én a pesti oldal keleti szélén lakom) :-)
Nagyon kíváncsi vagyok, milyenek lesznek az eredményeim.
Az elmúlt 3 hónapban 6kg-t fogytam diéta + sport kombóval, ettől sokat remélek azért :-) Mostanra elértem a "versenysúlyom" 58 kg vagyok 168 cm-hez :-)
Kicsifény
2015-09-25 11:14:53
 
Anita, megnezem otthon, hogy mi van írva a papiromra, bár én ciklusnezesen voltam, 3x vervetelen, de egy volt a 3-5.napon, egy ovu környékén és egy ovu után. Megnezem melyik napokon.

Terheléses cukorra mindegy mikor mész! Budapesti vagy? Tudok jó helyet.
Sokat gondoltam rád, mióta eltűntél. :-)
Anitacool
2015-09-25 11:04:02
 
Sziasztok!
Eltűntem kis időre, könnyebb volt nem is gondolni semmire a hosszú várakozás alatt. A 40-50 napos ciklusom 9 hónap alatt sem rendeződött, így elmentem egy nagyszerű endokrinológus nőgyógyászhoz, aki már előírta a megfelelő vizsgálatokat. Most arra várok, hogy elmehessek a ciklus 2. felére eső vérvizsgálatra (hormonok meg 0-60-120 perces terheléses cukor). Aki volt már ilyenen, az tudna abban segíteni, hogy ovu után hány napos tartományban kell megejteni a labor vizsgálatot? Azért az ovuhoz képest kellene, mert az a hőmből nagyjából látom (elvileg most szerdán volt), de a papírforma szerint csak 2 hét múlva ovulálnék).
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!

Kicsit visszaolvastalak titeket, drukkolok mindenkinek! :-)
Chill
2015-09-25 10:19:15
 
Köszönöm Lányok a véleményeket, engem is nagyon aggasztott a dolog, de egyértelműen éreztem az ovumat és a hőmön is látszik, 36.4-5 ről 36.8-ra ugrott és maradt is.
Egyébként februárban hagytam abba a tabit, de csak júliustól álltunk rá a dologra, az első két menstruációm rendesen megjött, a harmadik havi kimaradt – azt tanácsolta a nőgyógyászom, hogy ha a következő időben megjön nincs aggodalomra ok,(alaposan megvizsgált ultrahanggal, szerintem jók az eredmények, volt pete és tüsző is, a méhnyálkahártya sem volt gázos, 8mm, de nem értek hozzá annyira) most tisztul ki a szervezetemből és akkor az lesz az első gyógyszermentes menzeszem, így is történt a negyedik havi rendesen megérkezett, ekkor megnyugodtam. Az 5 havi furcsán nagyon erős görcsökkel érkezett a megszokott 4 nap helyett 6 napig tartott, két nap pecsételéssel és sokkal nagyobb mennyiségben darabosan, már ez is aggasztott. Sajnos a hatodik havi menzeszem pedig hiába vártam nem jött meg, a teszt is negatív lett. Pedig először annyira örültem, ezt hittem baba lesz. De sajnos nem. A nőgyógyász - egy magán rendelésen – azt tanácsolta, hogy most 3 hónapot várjak, ha novemberig nem jelentkezik a vérzés akkor menjek csak vissza. Ez előfordul. Számomra ez nem volt túl megnyugtató. És érdekesség az első doki (női klinikán, nem magánrendelésen) alaposan megvizsgált hüvelyi és hasi uh-val is, a magánrendelésen semmi, magyarázta, hogy ez normális bla-bla, meg kézzel ugyan megvizsgált, nincs ciszta, legyek türelmes, csak akkor van gáz ha novemberig(!!!) nem jön meg. Ekkor kezdtem mérni a hőmet. Nagyon aggasztott mert állandóan lent volt, 36.5 körül, majd egyik hétvégén görcsölgetett a hasam, és megugrott a hő is rá 2 napra. Ezért reménykedem.. Olyan jó lenne egy kis manó :)
Vaditimi
2015-09-25 09:05:09
 
Andi, nekem bevált a jósteszt. 3 napon keresztül, 13-15. dpon ellőttem egyet-egyet reggel, és a 15. erős pozi lett. Gyorsan meg is csináltam a hcg-t, és az is pozi lett, bár nem olyan erős, de pozi :) Persze nem mindenkinél válik be... Drukkolok neked :)
Gyöngyvirág88
2015-09-25 08:42:08
 
Igen, van akinél beválik az LH teszt :) Drukkolok :)
lisa74
2015-09-25 08:25:19
 
Andi... Én ugyan igy voltam pedig a rendszer abba a hónapba még ovuvonalat sem huzott.. Napokig lh teszteltem mert nem tudtam mikor lesz ovum, a reggeli tesztek pozitivaklettek, és ez miatt csinàltam hcg tesztet egy délutàn.. Most 20 hetes kismama vagyok.. Nagyon szoritok.. :-)

Itt a terhes görbém..
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!