Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Krisz27
2015-10-15 08:29:48

Sziasztok! Ma ilyen a görbém. Remélem ez még belefèr...
Arivett07
2015-10-15 06:25:22

Krisz27, SzMZs köszi a válaszokat!! Igazatok lett! Ma reggelre feljebb kúsztam jupiiiii!!!! Párom olyan kis cuki volt tegnap, mondtam neki, h ma szúrkált elég erősen az alhasam, rávágta: biztos a kis öcskös most keresi a helyét! Meg tudtam volna zabálni. Szóval a mai hőm után az ovum is visszaállt 12-re.
FrauKriszi
2015-10-15 05:42:09

Jo reggelt

Az ejjel esett egy kicsit a ho...(szerintem az idojarasnak nincs naptara)
Lehet, hohy a hideg miatt - de egy tizedet lentebb leptem. 36.7
Krisz27
2015-10-14 21:09:00

Én is még jóval a második babaprojekt előtt elkezdtem hőmérőzni (tanulva az elsőből), főleg azért hogy megismerjem a ciklusomra jellemező paramétereket. (Így tudom hogy a peteérésem nem a ciklus közepén van, és a luteális fázisom 12 nap.) Ez nagyon nagy segítség hogy legalább a jó pillanatot "elkapjuk". A többi pedig tényleg szerencsejáték.
SzMZs
2015-10-14 21:00:02

Én több, mint 3 éve mérek. Az első Fiam nehezen jött össze, vele nem mértem, amikor Ő 1 éves lett, eldöntöttük, hogy jöhet a kis tesó. Akkor még szoptattam és elkezdtem utánaolvasni, hogy hogyan lehet meghatározni a peteérést. Onnantól a harmadik ciklusban terhes lettem a második Fiammal. Neki is 1 évesen terveztük összehozni a harmadikat, tavaly augusztustól próbálkoztunk, decemberben pozitívat teszteltem, de pár nap késéssel megjött, majd januárban ismét pozitívat teszteltem, ott viszont nem volt embryo a petezsákban. 8 hetesen el is vetéltem. Aztán ugye volt 3 hónap pihenő és júliustól idáig tartott a pozitív teszt :)

Az hogy tudod a peteérésedet, az sokat segít, de még ha mindenki egészséges és minden időben történik, akkor is 30% az esély a teherbeesésre egy ciklus során, úgyhogy ez bizony egyrészt szerencse kérdése, másrészt türelem játék ;) Ha meg gond van, az is hamarabb kiderül egy görbéből, mintha semmit nem tudna az ember a saját ciklusáról ;) Szerintem érdemes vezetni ;) Én akkor is mérek, amikor nem baba project van, hogy lássam hol tartok és mikor fog megjönni ;)
Krisz27
2015-10-14 20:54:06

Szerintem megbízható. A teszt előre jelez, a görbe pedig utólag mutatja ("igazolja") az ovut. A kettő együtt alkalmazva szerintem nagyon jó. Meg persze ha figyeled a tested jelzéseit (pl. nyák milyensége). És ha még érzed is az ovudat, nem lehet hibázni ;). Nekem ebben a hónapban 3 napig is pozi volt az ovu teszt, már kicsit aggódva figyeltem az erős csíkjaimat, de aztán el is kezdett felkúszni a hőm. Azt szokták mondani, hogy a legjobb ha a termékeny időszakban (5-6 nap) 2 naponta vagyunk együtt. Itt az oldalon is van erről egy cikk, majd olvasd el. :) Hajrá!
Arivett07
2015-10-14 20:30:52

Aranyosak vagytok! Köszi a biztató szavakat! Egy kicsit megijedtem, mert nem szokott szúrkálni eddig. Ti mennyit vártatok a pozitív eredményre? Mennyire megbízható a görbe alkalmazása? Tényleg nagy segítség?
Krisz27
2015-10-14 17:21:44

Sőt! Örülj neki, hogy érzed! Mások mit nem adnának ezért... ;)
SzMZs
2015-10-14 17:10:31

Arivett el ne keseredj :D Valószínű tényleg most reped a tüsződ :D A szúrkálás egyértelműen ovulációs fájdalomnak hangzik ;) Pozitív ovu teszt után 1-2 nap mire reped, ebben pont benne vagy ;) Elkezd az majd szépen felkúszni napokon belül ;)
Arivett07
2015-10-14 17:06:44

Krisz27, Igen, 12.-én volt pozitív.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!