Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Csodás kis bonyolult folyamat ez :) Egy egész ember létrejön belőle, pedig csak sejtecskékről beszélünk, amik eleinte szabadszemmel nem is látszanak :)
Januárban még a tsh-m is 2,2 volt, az is okozhatja, hogy nem tud tovább fejlődni a terhesség, de most szedek már egy ideje pajzsmirigyre gyógyszert, így abban is bízom, hogy rendben tartja ;)
BKATA77
2015-10-16 11:16:56
Én nem értettem eddig valószínű azért nem mert nem is foglalkoztatott a dolog,amióta itt vagyok tudok meg újabb dolgokat ezzel kapcsolatban:)
Elég bonyolult nekünk nőknek a szervezetünk:)
BKATA77
2015-10-16 11:13:11
Igen el hiszem,hogy kicsit aggódsz mivel te már át élted:(
De ne gondolj negatív dolgokra,minden rendben lesz:)
SzMZs
2015-10-16 11:12:20
A petezsák minden terhesség elején létrejön és abban fejlődik tovább a szikhólyag, majd abból lesz az embrió. 21-26.napon pedig megindul a szívműködés ez az 5-6.héten van.
Akkor marad üres a petezsák, ha a terhesség elhal a 4.héten és nem fejlődik tovább benne a szikhólyag. Semmi egyéb, csak hamarabb áll le, mint látszana benne valami. Az ugyanúgy terhesség, csak elhalt.
SzMZs
2015-10-16 11:09:23
Nem, hát a 4-5.héten megállt a terhesség, mivel nem volt benne embrió és csak 4 hét múlva kezdtem vérezni, előtte még barnázás sem volt. Semmi ami gondra utalt volna.
Most is benne tartom a pakliban a lehetőséget, hogy ne omoljak össze az uh-n, ha nem látunk senkit a petezsákban, de most a hőm egy picit bíztat ;)
BKATA77
2015-10-16 11:08:31
Amúgy az mitől van,hogy létrejön a terhesség és közben üres petezsák látszik,ezt nem értem. Akkor még sem jön létre vagy nem?miért üres a petezsák?
BKATA77
2015-10-16 11:04:00
SzMZs ez elég szomorú a te esetdben:( de amikor elhalt a terhességed akkor megindult a vérzés is gondolom
SzMZs
2015-10-16 10:58:45
Sajnos azzal sem mindig jelez. Nekem a januári terhességnél semmi nem volt,s e vérzés se görcs, mégis elhalt a terhesség. A hőm mondjuk alapból alacsonyabban volt a beágyazódásnál is, mint most, akkor 36,8-36,9 volt a 36,5ös alaphőmhöz, szóval sejtettem, hogy ez kevéske, mert az egészséges terhességemnél 37-37,1 között mozgott, ahogy most is ;) Akkor 8.héten vetéltem el, pedig már a 7.héten láttuk a dokival uh-n hogy egész végig üres volt a petezsák.
BKATA77
2015-10-16 10:22:10
Azt megértem,hogy jó hogy nincs hányingered ezzel mindenki így lenne gondolom,mert nem túl jó érzés.
Persze tünetek mellett is elhalhat a terhesség de azt is jelzi a test pl.vérzés vagy hasi görcs.
Ennek ellenére is szeretném érezni ha állapotos vagyok a tüneteket,ha hányinger akkor azt:)
SzMZs
2015-10-16 10:15:35
Én ki vagyok békülve vele, hogy nincs hányingerem :D
A hőmet vezetem, én ezzel követem a hormonjaimat ;) Egyébként tünetek mellett is sajnos el tud halni egy terhesség. Szegény barátnőmnek még 2 hétig tartott a hányingere, amellett hogy nem nőtt a petezsák és csak a műtét után múlt el :(
Szóval bízni lehet, csak abban, hogy minden rendben van odabent, biztosra menni csak uh-val lehet ;)
Januárban még a tsh-m is 2,2 volt, az is okozhatja, hogy nem tud tovább fejlődni a terhesség, de most szedek már egy ideje pajzsmirigyre gyógyszert, így abban is bízom, hogy rendben tartja ;)