Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65813 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Anitacool
2015-11-02 18:23:02
 
Ó jaj akkor várjuk azt a szép új ciklust :-)
FrauKriszi
2015-11-02 18:16:03
 
Anita
Remelem - semmi kedvem meg osszehaverozni a klimaxal...:)
Gyerkoc nem lesz ebbol a honapbol, mert apa az akcios napokon takonykorbol kifolyolag haldoklott.....:(
Anitacool
2015-11-02 18:01:37
 
FrauKriszi ha egyáltalán lesz új ciklus ;-)
FrauKriszi
2015-11-02 15:54:33
 
Sziasztok, lanykak!

Megjottek az eredmenyeim es .... semmi....
TSH 1.37, T3-T4 normal tartomany
Cukor teszt negativ
Tumormarker negativ
Gyulladas nincs....

A most kovetkezo ciklusban csinalunk egy hormonsort hatha ott kiugrik valami.
Holnap kellene megjonnie, de a hom meg nem esett le
Anitacool
2015-11-02 15:25:55
 
Szia VeDi!
Az endokrinológus-nőgyógyász doktor úr, akihez most járok nekem is részletesen elmondta az IR és többféle (!!) PCOS működését, a cukor és inzulin terhelésem alapján az IR-t kizártuk, a PCOS-t nem tudtuk sajnos kizárni mert több fajtája is van, és csak a legalapabb típus vizsgálatáig jutottunk (negatív eredménnyel) de teherbe estem mellette szerencsémre. Az első terhességem is spontán történt, nem is tudtam, hogy PCO szindrómám lehet, jóllehet azt sem tudtam, hogy olyan létezik.
De minden estre csak annyit akartam mondani ezzel, hogy a remény mindig ott van, bármilyen halványan pislogjon is, és nagyon drukkolok nektek!
BKATA77
2015-11-02 13:04:51
 
maximail ez elég érdekes amit írtál és érthető
BKATA77
2015-11-02 13:02:23
 
Ma arra keltem,hogy olyan volt mintha a hasamba végig húztak volna egy kést
kétszer szúró,nyilalló érzés hosszába. Azt hittem,hogy ez már amit nem várok,meg mértem a hőm és akkor láttam hogy nem az szerencsére :)
BKATA77
2015-11-02 12:57:09
 
SzMZs nem merek,inkább várok :)
Meg fogadtam csak akkor tesztelek ha már késik, nem akarok csalódni mert az nem túl jó érzés.
Már kibírom ezt a 2 napot remélem:)
maximail
2015-11-02 11:47:24
 
VeDi!

Itt egy cikk kedvcsinálónak a MensMentis-hez! :-)

http://mensmentis.hu/pr-cikk/akar-90-os-teherbeesesi-arany-a-mens-mentisnel-mi-a-titok/

Még annyi, hogy ha tudsz, próbálj Breyer doktornőhöz kerülni! Ő egy tündér, de tényleg!

Pontosan ez a bajom a meddőségi központokkal, hogy tolják agyatlanul az inszemet, meg a lombikot, anélkül, hogy kivizsgálnának, csak hogy megkapják a fejkvótát az OEP-től. Hogy merészelnek pl. IR kivizsgálás nélkül lombikozni?? Most elszúrtak nektek 2 TB-s lombikot, a lelki oldaláról nem is beszélve.

Mi pont ezért toporgunk, mert én addig nem mentem bele semmilyen mesterséges megtermékenyítésbe, amíg én is fel tudtam sorolni vizsgálatokat, amiket előtte el kellene végezni, és az orvosok (az államitól a Róbert Károly magánkórházig) sehol nem is említették. Sőt, húzogatták a szájukat.

A férjem andrológusa is a Róberttel áll szerződésben (amúgy az MM-el is, de ez az MM endokrinológiai értékéből semmit ne vonjon le!) A kivizsgálások elején (a tapolcai Kaáliban kezdtünk) és utána az említett magánorvosnál is azt mondták a sima spermatogramm után, hogy a férjem eredményei tökéletesek. Miután sokat nyehegtem, és nálam sem találtak semmit, az említett magán andrológus elvégezte a DNS fragmentációs tesztet (és mikor kértük, határozottan állították, hogy ez az ég világon mindent lefed, a neten két éve még nem volt anyag erről, új vizsgálatnak számított). Az is jó lett. Belevágtunk két inszeminációba a Róbertben, abban a tudatban, hogy a tudomány mai állása szerint semmi bajunk. A harmadikra készültünk, amikor én újból kikértem a férjem leleteit az említett helyről, és addig nyúztam őket, míg kinyögték, hogy jaaa, hát a MAR tesztet és a HBA tesztet mégsem helyettesíti a DNS fragmentációs vizsgálat. Az eredmény az előtt lett meg 1-2 nappal, hogy elkezdtem volna a stimulálást. Kiderült, hogy ellenanyag van az ondóban (ami csak a természetes fogantatást nehezíti, inszemnél nem lényeg), plusz a HBA teszt kimutatta, hogy hiányzik egy anyag a spermiukok fejéről, ami nélkül nem tudják átfúrni magukat a petesejt burkán. Ez már ugye az inszemet is feleslegessé teszi... (lombiknál csak a simánál számít, ICSI-nél nem, ezért kérdeztem.) Ez május végén volt. Lefújtuk az inszemet (ha én nem kérdezek rá konkrétan az andrológusra és a nőgyógyászra is, hogy van-e így bármi esély, akkor simán megcsinálták volna ezekkel az eredményekkel is...) Átmentünk a G1 Intézetbe, ahol 3 hónap alatt Keszthelyi doktornő látványosan feljavította a férjem eredményeit. Ő amúgy genetikus-andrológus, és kb. 40 éve foglalkozik mesterséges megtermékenyítéssel. (olyanokat mond, hogy: Hááát, amikor még nem volt ultrahang, akkor ezt meg ezt csináltunk...) Nem tudom, nálatok van-e ennek jelentősége, ha tényleg fizikai oka van a bajnak. Ja, az is kiderült, hogy nálam is van ellenanyag termelés (ez már régebben, de szintén a G1-ben.) Most újra belevágunk az inszeminációba.

Viszont az IR-t mindenképpen rendezni kell!!! De az MM-ben ezen a téren jó kezekben leszel! :-)

SzMZs
2015-11-02 11:27:28
 
Kata, holnap már tesztelhetsz egyet ;)

Nyusz, elvileg a hőd alapján, bármikor megjöhet, alapon vagy.

Hugery, Krisz, szerintem fej-fej mellett megvoltak az ovuk ;)
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!