Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Ugyan, aki babára vágyik az reménykedik :) Csak rossz a csalódás, de előbb utóbb meg lesz a nagy öröm is, hinni kell benne! :)
szirmaie
2015-12-09 20:29:05
Köszönöm! Igen, a 21. napon volt csak +, se elôtte se utàna. A múlt hónapban a 25. és 26. napon volt +, ezen a 2 napon voltunk együtt, de sajnos nem lett gyümölcse a dolognak. Viszont pont a 40. napon, azaz 14 nap múlva jött meg, szval ez valahol bíztató. Köszönöm a tàmogatàst, ma este elkel... De nem adom fel, sajnos vagy szerencsére a reménykedés minden nap bennem van.
Krisz27
2015-12-09 20:13:33
szirmaie: Akkor ez magyarázat a ciklus elejére :). Nem kell azért temetni még semmit. Nem sokára kiderül. A pozitív ovu teszt után 24-36 órán belül reped a tüsző, ezért az utolsó pozi ovu teszt utáni napon (amikor már negatív) szokott inkább lenni az ovu. Azért írom hogy az utolsó pozi teszt után mert előfordul hogy 2-3 napig is pozitív, ha sikerül az lh csúcs fel- és leszálló ágát is elkapni. Így én azt tanácsolom, hogy attól hogy pozi a teszt másnap is tesztlenék a biztonság kedvéért. A hőmérőzés és az lh teszt együtt nagyon megbízható. Drágák ezek a tesztek, vaterán viszont kb 60 Ft-os darabáron lehet venni. :)
szirmaie
2015-12-09 19:49:28
Köszi a segítséget és a jó tanácsokat! :) Hàt nem tudom, sajnos hajnalban többször fel szoktam ébredni. Ha nagyon koràn kelek, akkor nem is mindig telik el egyben 2-3 ôra alvàs a mérés elôtt. Ha van lehetôségem késôbb kelni, akkor normàlisan vissza tudok aludni több óràra a mérés elôtt, és ilyenkor magasabb érték jön ki. Ezért is csinàlom pluszban az ovu teszteket, talàn nekem ez megbízhatóbb. Az 5 perces mérést valôban nem tartottam be az elsô 2 hétben, de utána megtudtam, h így kell és azóta a görbe is normálisabban néz ki. ;) A hômérôzést folytatom azért is, mert az orvosomnak is be kell mutatnom pàr hónap múlva, meg visszaigazolàs is valamennyire. Most pl. azt hiszem nem remênykedem tovàbb, hiàba volt + ovu tesztem és sikerült is jókor együtt lennünk, sztem nem szàrnyal elég magasan ez a görbe, még magamhoz képest sem. :\
DTKata
2015-12-09 19:32:39
Akkor egyformák a férjeink:D Krisz27
Krisz27
2015-12-09 18:57:41
DTKata: Nem leszel beteg, erre gondolj! Pozitív hozzáállás. A férjem mindig azt mondja minden fejben dől el. :) Ettől persze sokszor falra mászok, de lehet van benne valami :)
Krisz27
2015-12-09 18:51:28
Szia szirmaie! Üdv a fórumon. Én úgy tudom hogy a kevesebb alvásnak inkább az a következménye a hogy a hő nem tud lemenni az alaphőre. Vagyis kevesebb alvástól inkább magasabban van a hő. :( De lehet a többiek megcáfolnak. De egyébként ha meg van az egyben 6 óra alvás akkor szerintem az nem befolyásolja hogy egyik nap mondjuk 7-kor másik nap meg 8-kor méred. Amúgy hogyan méred? Nyelv alatt? (Hónaljban mérve nem mindenkinek rajzolódik ki szépen a görbe) Digitálissal vagy analóggal? Azt tudod hogy 5 percig kell mérni függetlenül attól hogy mikor csipog? Azért kérdezem mert úgy látom a luteális fázisban nem emelkedett olyan magasra, de ez lehet mérési hiba eredménye is.
szirmaie
2015-12-09 18:39:20
Sziasztok! Sajnos több mint 1 év türelem és nem siettetés után ebben a hónapban én is nekiálltam a hômérôzésnek (+ovu. tesztek). A görbén nem làtszik, de az ovu tesztem nem à 19., hanem a 21. napon lett +, az egyéb jelek is ekkor voltak... Azokon a napokon, amikor lejjebb ment a hô (19 - 25 - 26 - 31) akkor 2-3 óràval koràbban kellett kelnem, szerintetek ez elég "kifogàs" à csökkenésre??? Vagy ha valami lenne alakulóban, akkor mindenképp magasabban kéne màr lennie? Hétvégén nagyon megörültem, hogy 3 egymàst követô napon is egyre feljebb ment, de ma elkenôdtem nagyon... ;( Nem akarom hiù àbràndokkal àltatni magam, mondvàn, hogy a szokàsos 9:30 helyett 7-kor keltem, biztos csak ezért ment lejjebb. :S
DTKata
2015-12-09 18:27:50
Sziasztok!
Most mértem a hőm, mert ráz a hideg és fáj mindenem (fejem, végtagjaim, hasam) 37,4.. remélem nem beteg leszek és csak amiatt volt fennt a hőm eddig.