Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
hugery
2015-12-09 15:28:29

Kicsifény én hiányoltalak!
Gica981
2015-12-09 12:30:43

DTKata, az erzes nekem is megvan ,sot ugye fajtak a bimbik is,de ez elmult. A neha neha beleszur a hasam es a mindjart szetrobban a mehem erzes megvan.
Fejfajas... Az elso heten nekem is rengeteget fajt...
Annacska75 te hova tuntel??? Mizujs veled?

Kicsifeny, nagyon drukkolok h nemi bogyoval helyre lehessen hozni.
Anitacool
2015-12-09 12:30:18

DTKata igen a peteérés utáni napokban már terhesnek éreztem magam (ami ugye elvileg lehetetlen). :-)

Kicsifény jó, hogy itt vagy, ne tűnj el! ;-)

Gica én is beállok abba a táborba, aki szerint ez a ciklusod sikeres volt ;-)

Nálunk a sikeres ciklus úgy alakult, hogy ovu-4, o-3, o-2 és ovu nap volt szerelem. Nem rontotta az esélyeket ;-) De persze annyi mindentől függ.... Kell hozzá a jókor jó helyen effekt :-)
SzMZs
2015-12-09 12:03:04

De jó, hogy jöttél Kicsifény :-*

Az én endokrinológusom is ezt mondta, bár én 2,5-tel estem teherbe, de a gyogyó adagomat azonnal emeltük, pont emiatt, hogy tudja használni a pici is ahormonjaimat :)
DTKata
2015-12-09 11:55:45

Remélem továbbra is hasonlóan alakul a görbém a tiédhez Gica981 :-) szép a tiéd! Kíváncsian várom a holnapi eredményt!!! :-)

Anitacool te is közvetlen peteérés után érezted ezeket?

Anyukám azt mondta, hogy ő is onnan tudta mind3unkkal, hogy terhes, hogy jóval a menzesz előtt már fájt neki a hasa...nem tudom, túl sok a neten a mindjárt megjön érzés.. és mégsem terhesek.

Fejfájásom nem csillapodik...
Kicsifény
2015-12-09 11:44:22

Sziasztok!

Nincs időm visszaolvasni, de drukkolok mindenkinek, akinek kell.

Csak azért írok, hogy leírjam a tapasztalataimat, mert voltam endokrinológusnál.
Elég részletesen elmagyarázta, hogy miért nagyon fontos a pajzsmirigy megfelelő működése, ő azt mondta, hogy a TSH-nak 2 alatt kell lennie a terhességhez, fontos mellette a T3, T4, anti-TPO is, de utána is nagyon figyelni kell, ha már megtörtént a teherbeesés. Tulajdonképpen azt mondta, hogy a teherbeesés idején már rendben kell lennie, mert a bébinek a 4.hónapig nincs pajzsmirigye, tehát az anyáét használja a kezdetektől. Mire elmegy az ember a nődokihoz azzal, hogy terhes, ugye általában 6-8 hetesen már, akkor már késő elkezdeni, hogy rendben van-e, mert addigra minden eldől. Eldől, hogy az a lepény hogy tapad meg, hogyan épül fel és hogy milyen lesz. Ezek után már nem lehet változtatni rajta.
Kimutatták kísérlettel, ahol az anyának a pajzsmirigye nem volt megfelelő, azoknál a gyerekeknél bizonyos nehézségek adódtak a kisgyermekkorban. Figyelemzavar, kicsit lassabban tudták megoldani a feladatokat.

A D vitamin is nagyon fontos, az értéknek mindenképpen 100 felett kell lennie. Nekem augusztusban nézték, akkor 85 volt, erre azt mondta a doki, hogy szedjek 4000NE egységnek megfelelőt naponta, de akár a 6000NE egységet is lehetne kúra szerűen egy hónapig.

Plusz elküldött vérvételre, ahol meg kell nézetnem a TSH, fT3, fT4, anti-TPO, D vitamin, prolaktin, Kortizol, DHEA-s, SHBG Testosteron értékeket. Ebből az egyik a stresszhormon, ha jól értettem, ez is nagyon fontos.
Felírt nekem is pajzsmirigy gyógyszert, mert 2,8 volt augusztusban az értékem, de csak a vérvétel után kell elkezdeni, ha az meg lesz, hogy mennyire változott. Ha valaki teherbe esik, akkor 0,25 mg-mal rögtön meg kell emelni az adagot, tehát nekem 50 mg-ot írt fel, de ha teherbe esnék, akkor növelnem kell 0,75 mg-ra.
Bár a 2,8-as érték nem olyan magas, de mivel anyukám és nagymamám is pajzsmirigy gyógyszert szed, így nekem is kell, mert női ágon öröklődik.

Plusz akinek IR-je van, annak kőkemény diéta, kilengések nélkül és naponta kellene 15 percet tornázni. Én eddig meforalt szedtem, most merckforminra állított át, mert ez folyamatosan fejti ki a hatását. Azt mondta, hogy ezzel együtt kell teherbe esnem, hogy ez szabályozza nekem, mert utána már nagyon figyelni kell az inzulinra, hogy ne legyen terhességi cukorbetegség, trombózis, óriás bébi, magas vérnyomás. De ezt eddig is tudtam, mert már az előző terhességem is végig diétáztam.

Most mennem kell, igyekszem visszaolvasni és írni magamról is egy kicsit, hátha hiányolt valaki!?!? :)

Gica981
2015-12-09 11:38:04

Koszi lanyok :) bizom benne :) holnap reggel tesztelek :) jajj pici fiam mar most nagyon varja a tesot :)
Krisz27
2015-12-09 11:25:27

Akkor már ketten vagyunk :), kívánom hogy legyen igazunk
BKATA77
2015-12-09 11:12:56

Én is így látom Kisz:) gicánál a helyzetet
Krisz27
2015-12-09 11:10:26

Gica: Szerintem Babát vársz! :) Én ezt most kimerem jelenteni :). 16. dpo. magas hő, minden stimmel :) Fogadásokat mernék kötni erre :) Tesztelj! ;)

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!