Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Renata! Egyelore mellekhatast nem tapasztalok. A mostani mensim kicsit hosszabb volt es erosebb de nem veszesen, es ez mastol is lehet... nekem most elegge fel van borulva a hormon szintem 2 peteeres nelkuli ciklusom is volt, szoval amik most velem tortennek nem mervadoak...szerintem szedhetsz napi kettot nyugodtan! bajod biztos nem lesz tole, de hallottam olyanrol is aki napi 1 szemet szedet. :) bizzunk a legjobbakban!!! Nekem ez a mai, tegnapi ovuteszt negativ, nyak kezd talan tojcsisodni, hasszurka nincs... remelem most mar lesz peteeresem...
Renata1989
2016-06-06 09:43:50
Csöpszi! Tőled kérdeznék a tirmeszterrel kapcsolatban.. Ez jó hír hogy el tüntek tőle a cisztáid :) nem volt semmi mellékhatása neked? Mit gondolsz a napi egy tablettáról,vagy szedjek kettőt? Nekem a dokim irta a premenst ket honapig szedtem semmit nem használt,azt most be fejeztem. Már csak az inofolic van és most hozzá a trimeszter.. Valamiért fajdogál neha a hasam alja ,persze nem mondom hogy a tablettától... Vagy felfáztam,vagy peteérés.. Menstruacióm nem volt az igazi ebben a honapban 3 napig volt de annyi mint amikor a vége felé jár az ember.. 4. napon egyutt voltam a párommal ,nem fajt semmi nem volt.. Viszont utana volt rózsaszin pecsételgetés,na azóta fajdogal a hasam.. nem tudom mi lehet ez..
Ági41
2016-06-06 08:23:18
Jó reggelt!
Igy állok. Lehetne jobb a görbèm.
Vikóc89
2016-06-05 17:44:14
Tüszőrepedéskor úgy tudom előfordulhat. :) Jó jel! ;)
Vikóc89
2016-06-05 17:43:28
Megy a drukk Hugery! :)
Fertility-n már bejelölte a program, hogy mikor kellene tesztelnem, ha elmarad a menzeszem. :) Ilyenkor bezzeg csiga lassúsággal telnek a napok. Már ezzel kelek, ezzel fekszem, ezzel álmodom. Ma pl. azt álmodtam, hogy volt egy kis barnázásom. Gondolom várom a beágyazódás jelét... :D Aztán az is lehet, hogy nem lesz semmi tünet. Az is lehet, hogy ebben a hónapban sem járunk sikerrel... Kész érzelmi hullámvasút.
hugery
2016-06-05 17:36:22
A piros vér mennyire jellemző ovulációkor? Reggel volt, azóta sem.
Kolibri84
2016-06-05 15:41:01
Hugery megy a drukk :)
hugery
2016-06-05 13:32:04
Nem mérem a hőt. Ma reggel azt hittem megjön, az inekció hatása gondoltam. 12. napon vagyok. Lehet csak lett ovuláció? Két napja érzem a tojásfehérje érzést. Lamur megvolt. Drukkoljatok nekem!! :)
copfos
2016-06-05 12:20:25
Esztike, pajzsmirigy betegségekre is érdemes vérvételt kérni, legalább TSH, de ajánlott még fT4, fT3 és anti TPO
copfos
2016-06-05 12:18:35
Esztike, elmondhatod a dokinak, hogy mióta szeretnétek gyereket. 35 év alatt általában 1 év sikertelen próbálkozás után szoktak meddőségi kivizsgálásra küldeni, 35 év fölött meg fél év sikertelen próbálkozás után.
- érdemes felírni azt is, hogy amióta megjött az első menzeszed, azóta milyen rendszerességgel van a menzesz
A dokitol pl ilyeneket érdemes kérdezni vagy kérni
- a ciklus 3. és 21. napjára kiírt hormonsor vizsgálat. Ezeket a ciklus 2-5 napja között FSH, LH, prolaktin, progeszteron, tesztoszteron illetve a ciklus 21-14 napja között progeszteron és prolaktint szoktak vérvétellel nézni.
- érdemes inzulinrezisztenica vizsgálatot is kérni, ehhez 2 vagy 3 pontos éhgyomri cukorterheléses vizsgálatot írnak elő (vetélést okozhat, ha ez nincs rendben)
- későbbiekben ultrahanggal megnézetni, hogy van-e érett tüsződ, de gondolom ultrahang most is lesz, akkor arra érdemes rákérdezni, hogy nem lát-e cisztát vagy más gondot, elzáródást stb
- általános vérkép és vizelet vizsgálat
- vérnyomás
- ha hormonális ok nem áll fenn, akkor szoktak csinálni petevezetékátjárhatósági vizsgálatot
- előfordul, hogy a nőgyógyász nem járatos a hormonális kérdésekben, ilyenkor endokrinológushoz kell elvinni a leleteket