Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Igen-igen tobb ciklus utan latszik egyertelmuen jogy mukodik nalad :) de lehet hogy csak ez az egy lesz ;) drukkolok!
Nem jott meg az eresmeny meg...pedig mar tukon ulok!!!
Dorka81
2016-06-24 14:58:45
Köszi Csöpszi :) Hát igen, azt mondják, hogy a legtöbb embernek az pozitív teszt után 24-36 órán belül következik be az ovuláció. ZBK-nak akkor lehet kivárta a 36 órát, nálam meg még aznap megtörtént. :D Majd ha lesz pár hónapos görbém, akkor okosabb leszek, hogy egyedi eset volt, vagy rám ez jellemző
Az eredményed már megvan?
csöpszi
2016-06-24 14:44:18
Dorka! Hat igen ezt most en sem annyira ertem. Az ovu teszt sajnos nem teljesen megbizhato es sokminden befolyasolja az ebredesi hot is. A gorbedbol latszik hogy megvolt az ovu, emiatt nem kell aggodni! Ha most fenn marad a hod vagy meg feljebb megy akkor pedig tuti biztosan. ;)
Dorka81
2016-06-24 14:28:57
Csöpszi, Akkor viszont a saját görbémet nem értem :( 21.-én negatív volt, 22 reggel és este is pozitív, 23.-án negatív, viszont már 22.-én reggelre megugrott a hőm amikor az első pozitív tesztem lett.
csöpszi
2016-06-24 14:24:43
Lanyok! Az ovu nem a pozitiv napon van hanem a pozitiv utani elso negativ napon! Az ovu teszt elore jelzi, a hogorben utolag latszik. A homerseklet azert megy fel, mert a sargatest a visszamaradt tuszobol elkezdi a progeszteront termelni. ;)
Dorka81
2016-06-24 14:16:44
Furi, mert akkor 20.-án amikor a legerősebb volt a csíkod, akkor kellett volna lennie, de ehhez képest 21.-re még esett egy kicsit a hőd és utána indult meg felfelé. Szerintem a hő kicsit csalóka lehet, mert a hőmérsékletünk sok dologtól függ (mikor mérted, forolódtál-e sokat előtte, milyen volt a hőmérséklet a szobában, ittál-e alkoholt előző este...stb), de az LH teszt szerintem biztos :)
Én pl csak 22.én teszteltem pozitívat és aznap volt a nagy ugrás is hőmérsékletemben, de mindannyian mások vagyunk :)
zbk74
2016-06-24 13:46:44
Dorka köszönöm a választ. Csináltam LH teszteket is 3 napig volt pozitív (19-én mindkét vonal egyforma erősségű volt, a 20-án a tesztcsík "brutál" erős volt, majd 21-én megint egyforma volt) utána már csak negatívat teszteltem.
Dorka81
2016-06-24 13:35:28
ZBK74, Még én se vagyok itt nagy szakértő, de mivel mára ugrott fel ennyire a hőd és előtte ott a nagy esés, ezért 22-23.-án lehetett az ovulációd. Tesztet nem használsz?
zbk74
2016-06-24 13:28:32
Sziasztok!
Ebben a ciklusban kezdtem csak mérni az alaphőmet, nem nagyon tudom, hogy a görbén mikor is látom pontosan, hogy mikor volt ovulációm. A program ahogy látom a megadott ciklushossz alapján határolta az ovuláció napját, nincs még viszonyítás más ciklusomhoz. Segítenétek? Szerintetek a görbe alapján melyik napra tennétek az ovulációt?