Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Eprike
2016-08-13 13:06:52

Endo doki akart lenni:)
Eprike
2016-08-13 13:04:07

Sziasztok!

Én ma így állok, jó lenne, ha meg is jönne mostanság, mert következő héten pénteken esküvőre megyünk :S :) De hát ez ilyen :D

Kicsifény olvastam az IR-es kis leírásod, és nagyon hálás lennék, ha én is megkapnám e-mailben az avivás könyvet, ha nem gond :)

Mail címem: d.ildi89@gmail.com

Előre is köszönöm, ileltve jó olvasni, hogy neked segített. Nekem is nagyon magas az inzulinom, a cukrom viszont szép. Diétázni már elkezdtem, de 3-4 kg-nál nem akar lejebb menni :( De nem adom fel, 30-án meg irány az ando doki.

Szép napot mindenkinek!
kocserzsu
2016-08-13 07:03:26

Kedves Kicsifeny! Nekem megvan az AVIVA KÖNYV, csak a zenék nincsenek meg hozzá. Nem tudom hogyan kezdjem el a könyvből. Néhány gyakorlatot csináltam már de nem biztosít, hogy jól. Biztos nagyon jó dolog. Lehet, hogy újra Neki állok. Köszi a tanácsot. Már mától kezdve dietázok, csak nem tudom, hogyan kell. Ha esetleg van valami féle infód erről szívesen fogadom. Megadom az email címem :kocserzsu@gmail.com
kocserzsu
2016-08-12 18:35:47

Egyébként túlsúly nincs,nagyon is vékony vagyok, nem tudok hízni sajnos,pedig küzdök és eszek mindent ezerrel. Ezek után már nem fogok mindent. Oda kell figyelnem magamra! De bármit megteszek csak sikerüljön a baba!
kocserzsu
2016-08-12 18:33:27

Kicsifény! Köszi az infót! Sajna ez van. Remélem hamar helyre rak a doki. Azokon a vizsgálatokon már túl vagyok amiket írtál. 30-ám megyek vissza az endokrinológushoz. ő küldött el ezekre a vizsgálatokra és vár vissza az eredményekkel. Akkor valószínű kapok rá valami gyógyszert végre?
Jelus
2016-08-12 18:33:27

Kocserzsu!
Az éhgyomri vércukrod tökéletes, viszont a 2.órás terheléses vércukor, az már pre-diabeteses állapotra utal, melyet IGT-nek, csökkent glükóz toleranciának nevezünk (a 2-es típusú diabetes mellitus előszobája). Ilyenkor már a natív cukrok kerülése, cukor helyett mesterséges édesítő használata, rendszeres testmozgás, (ha túlsúly van) fogyás tanácsolt. Kerülni a magas glikaemiás indexű ételek fogyasztását. Sok zöldség, sovány husika, kevesebb gyümölcs. Napi 5x-i étkezés tanácsolt. Fehér liszt helyett teljes kiőrlésű használata.... A HOMA-index jónak tűnik.

Kicsifény
2016-08-12 18:30:23

Kocserzsu, szerintem ez enyhe IR. A 120 perces cukrodnak vissza kellene mennie az éhgyomri környékére.
Az inzulin értékek is duplája a határnak (a 60 és 120 perces).
Nekem hasonló értékeim lettek most és továbbra is szednem a Merckformint.
Endokrinológushoz kellene elmenned. Lehet diétával is tudnád tartani, hogy ne romoljon vagy esetleg javuljon, de ha baba a cél, akkor lehet bogyó kellene rá.
Plusz megnézetni a pajzsmirigy hormonjaidat is, tsh, t3, t4, anti tpo (utóbbi 3at csak magánban tudod).
kocserzsu
2016-08-12 18:07:22

Megjöttek a leleteim! Valaki aki ebben járatos, mondhatna véleményt!

Cukor éhgyomorra: 5.1mmol/L
60perces: 10.2mmol/L
120perces: 7.8mmol/L

Inzulin: 2.8mIU/L
60perces: 41,7mIU/L
120perces: 27,5mIU/L
HOMA-IR: 0.6
Kicsifény
2016-08-12 17:34:51

Sziasztok!

Egy ideje nem írtam, de olvastalak titeket.

Pár dologhoz hozzászólnék, saját tapasztalat alapján.

1. IR: nekem anno 4 évvel ezelőtt kezdődött az IR kalváriám, akkor gyanúként kezeltük, eljutottam az első terheléses vizsgálatra, aminek az eredménye kb. 4szerese lett a terhelt inzulin a határértéknek.
Mielőtt kiderült, én előtte egy hónappal már elkezdtem az AVIVA tornát otthon, saját kútfőből, mert nagyon hosszú ciklusaim voltak.
A kivizsgálás itt meg is szakadt, mert terhes lettem. :) Október elején kezdtem a tornát, október 31-től próbálkoztunk és novemberben megfogant a kislányunk.

Szóval az első tanács IR-eseknek, hogy az AVIVA tornát ismerjétek meg és ha módotok van rá, csináljátok. Én nagyon hittem akkor és most is benne. Anno decemberben elmentem egy oktatásra is, ahol még nem tudtam, hogy már terhes vagyok. :)
Ha érdekel valakit a torna, nekem megvan a könyv beszkennelve, a hozzá tartozó zenékkel együtt, írjatok e-mail címet és megosztom veletek a mappát.

A második tanács, hogy azt kideríteni, hogy az IR párosul-e PCOS-sel, ami hosszú ciklust, policisztákat eredményez a petefészekben.

Akinek IR-je van, mindenképpen diétáznia kell, legtöbben 160 gr-os diétát csinálnak, de ez egyénfüggő. Esetleg endokrinológust vagy diabetológust meg lehet kérdezni róla. Az első terhességem előtt szintén saját kútfőből, illetve egy házassági fórumon megismert csapattal együtt terveztük a babákat, ahol kiderült, hogy többen IR-esek és egymást segítve és sokat tanulva tőlük kezdtem el. Az egész terhességet is végig diétáztam, bár a cukoreredményeim jók voltak, de a doki így látta jónak.
Egyáltalán nem szenvedtem a diétától és most sem szenvedek, akik most kezdik, ne ijedjetek meg, csak elsőre nehéz, igazából úgy kell felfogni, hogy nem diéta, hanem teljes életmódváltás, mindent ehetsz, amit eddig, csak más alapanyagokkal készítve.
A diétához is van segédanyagom, tápanyagtáblázat, mintaétrend. Ezt is szívesen továbbadom.

Én a diétát komolyabban tavaly ősszel kezdtem el újra, mert nem akart jönni a második bébi. Akkor már kaptam gyógyszert is rá, plusz mellé a pajzsmirigy alulműködés is közbejött, ami szerintem közrejátszott a márciusi missed ab-hoz, mert 2,88-as tsh-m volt.
Ősz óta fogytam majdnem 10 kg-t, a terhelésem eredményei javultak, most "már csak" duplája az inzulin a határértéknek.
A diétához ajánlok egy oldalt: http://pcosreceptek.weebly.com/
Barátnőim csinálják, illetve nekem is van fent receptem köztük. :)

Sajnos a mozgással hadilábon állok, lusta vagyok. :)
De szilárd elhatározásom, hogy jövő héttől nekiállok újra Avivázni.
A másik lényege a mozgásnak az endokrinológus doki szerint, hogy minden nap 10 perc mozgás legyen, mert ez indítja el az inzulin folyamatot a szervezetben és nagyon sokat segít.

2. Closty: tavaly szeptemberben, novemberben és decemberben szedtem a ciklus 5-10. napjáig, 2x1-t. Szedés közben semmi mellékhatása nem volt. Az ovulációt viszont pontosan tudtam, mikor van, mert elég erős alhasi fájdalmam volt ovu idején a tüszőrepedés idejéig, nekem 35 napos ciklusaim lettek a szedés alatt. A 3. hónap sikeres lett belőle nekünk, csak sajnos missed ab lett a vége.
Szerintem nyugodtan meg lehet próbálni annak, aki úgy gondolja, mert nem hormon, hanem az agyalapi mirigyre hat.

Nálam a helyzet: sajnos nem jött össze ez a hónap, ma megjött, pont ovu után 14. napra. El is keseredtem nagyon. :(((
Annak viszont örülök, hogy bár 44 napos ciklusom lett, de a szervezetem produkált ovulációt....arról már letettem, hogy én abba a csapatba tartozom, hogy "missed ab után hamarabb összejön".
Ráadásul munkát keresek már lassan fél éve és semmi nincs. A héten is voltam interjún, majd jól elutasítottak. Szóval se bébi, se állás. Azt hiszem nem kell ecsetelnem, hogy hogy érzem magam a héten. :(

Nevergiveup, drukkolok, hogy minden rendben legyen a szombati uh-n! :) (remélem jól emlékszem az időpontra :) )

Csöpszi, neked is drukkolok, hogy legközelebb már halljátok a kis szívdobogást! :)

Dorka, nem vagy könnyű helyzetben, bízz abban, hogy az uh meglágyítja a párod szívét...vagy ha megszületik és netán kislány lesz, akkor tuti az apaszerelem :)

Niki, neked volt valami kivizsgálásod? mert a hőd alapján úgy tűnik, hogy nincs ovud. Tudom, hogy te érezted 28-án, de nem biztos, hogy megrepedt.

Arivett, gratulálok az új munkahelyhez!
Sok sikert! :)

Akik barnáznak mensi előtt, azoknak javaslom, hogy próbáljanak meg E vitamint szedni, naponta min. 200 mg-ot.
Elvileg progeszteronhiányra utal a barnázás, de ha az rendben, akkor próbáljatok meg teljes hormonsort csináltatni 3. és 21. napon.

Remélem nem hatott kioktatásnak a leírásom, nem annak szántam, hanem segíteni szerettem volna, mint régi játékos ezeken a területeken. :) :(

Mindenkinek sok sikert kívánok továbbra is!
Jelus
2016-08-12 16:30:31

Sziasztok! Dorka! Még annyit szeretnék neked elmondani, hogy a nőgyógyászunk aki abban az intézetben dolgozik, ahol én, azt mesélte egyszer, hogy elég gyakori, hogy a pasik így reagálják le a nő terhességét. Megijednek, nem biztosak magukban, a csuda tudja. Viszont, amikor már megszületik a pici, ők a legbüszkébbek a világon, és olyan boldogan tolják a babkocsit, hogy egy csoda! :) Én bízom benne, hogy a párod is helyre billen, és minden jól alakul majd. Szorítok Nektek!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!