Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Amandeen köszönöm, hogy jelentkeztél, sokat gondoltam rád! Egyet kell értsek Lionnal, hogy nem a megfelelő orvosokhoz jutottál ma el! Menj mielőbb egy meddőségi központba, ott nem számítasz majd extrém esetnek szerintem, és nem kell hónapokig várnod majd, hogy elkezdjenek kivizsgálni, kezelni. Azt gondolom, hogy a hormonjaiddal sem lesz akkora gond, mint amilyennek most kinéz, csak olyan ember kezei közé kell kerülnöd, aki ért hozzá, ez a szakterülete. Vagy legalább ismer olyat és ahhoz irányít, aki ért hozzá! Újra visszakanyarodni a régi gyógyszerhez? Hát nem tudom. Már jövő héten keress fel egy ilyen központot! A lényeg, hogy el ne keseredj! Lesz babátok, muszáj! Ha kell szakember, segítek keríteni a föld alól is, csak jelezd! Ölellek!
Lion86
2018-02-09 23:42:54
Amandeen, alig vártam már, hogy jelentkezz. Hát ez már engem is kiborít, hogy nem tudtak Neked értelmeset mondani. Ilyen esetről még nem hallottam és nem is olvastam, mint a Tiéd, de abban biztos vagyok, hogy jól teszed, ha a lehető leghamarabb felkeresel egy meddőségi klinikát, ahol igazán felkészült szakemberek vannak. Nem akarok Rád ijeszteni, ne haragudj, de ha esetleg mégis van valami a petéiddel, minden hónap számít. Tényleg bocsánat, de nagyon aggódom Érted, úgy érzem nem a megfelelő orvosokkal találkoztál ma.
Amandeen
2018-02-09 23:21:03
Sushi, köszönöm szépen! Hát a vérvétel és az eredmények miatt nem igazán tudtam élvezni a szülinapom, de amúgy jól telt, jól esett mindenkitől a köszöntés, aki gondolt rám.
Anita34, nem haragszom, tudom, hogy így értetted! :-)
Niki, neked is köszi a köszöntést. Én is nagyon lelkis vagyok, mostanában meg aztán pláne, nem hiányzik sok, hogy pityeregni kezdjek. Már szárazra bőgtem a napokban a szemeim. Ma is potyogtak a könnyeim a városban, miután kijöttem az orvostól, meg még benn a váróban is rámjött, nagy erőtt kellett vennem magamon, hogy visszafolytsam, hogy ne látszon, mennyire el vagyok keseredve és mennyira sajnálom magam, a helyzetem, stb... Olyan szánalmasnak éreztem magam.
Lion, Niki, kérdeztétek, hogy mi volt az orvosnál. Hát először endokrinológushoz volt időpontom, de nem tudott nekem érdemlegeset mondani. A mostani eredményeimre rátekintve megfogta a fejét, és azt mondta, hogy tán csak nem klimax? Mivel ilyen eredmények általában menopauza idején, a petefészkek leállásakor vannak. Hát mondanom sem kell, hogy levert a víz. Rámnézett az idős dokibácsi, és megkérdezte: hány éves maga?, mondom, hogy 32, erre ő, akkor ez furcsa, hogy ilyen eredményeim vannak, mert nem jellemző ilyen korán, ilyen korú nőknél, mint én ilyen eredményeket ő még nem látott. Annyit tudott mondnani, hogy nőgyógyász vizsgáljon meg és esetleg azzal a gyógyszerrel, amit augusztusig szedtem, próbáljuk helyreállítani a hormonjaimat. Tudjátok, a Cyclo Progynova nevű tabi, ami ösztrogén és progeszteron tartalmú, mint a fogigátlóké, csak ez elvileg nem fogigátló. Hmmmm. Nem lettem okosabb, csak még jobban bepánikoltam, és így kellett várnom a nőgyógyászra. Ez volt délben, a nőgyógyászhoz meg fél4-kor időpontom. Rettenetes pár óra hossza volt. Könnyek között sétáltam végig a városon, és ültem be a férjemmel egy pizzára, és közben végig arra gondoltam, hogy mi lesz, ha már több petesejtem nem is lesz, elsorvadtak a petefészkeim, mehetek petesejtdonorért(nem szeretnék ilyet), nekem már soha sem adatik meg, hogy anya legyek, már elképzeltem, hogy nekem már csak a kutyám fogja helyettesíteni a gyermekem, majd a kutyus marad már csak nekem, akin kiélhetem az anyai törődést, stb.... olyan szánalmasnak éreztem magam.
Aztán jött a fél4. Bementem a dokihoz, akinél még sosem jártam, elpanaszoltam a gondjaimat, megmutattam a leleteimet, az eredményeket, a hőgörbéimet, mindent. A doki türelmesen meghallgatott és azt mondta, hogy mivel nem 3. napi hormonsorról van szó, nem igazán mérvadóak az eredmények, és hogy ilyen fiatalon ne is gondoljak arra, hogy változókorba léptem. Tehát nem igazán nézegette a friss hormoneredményt. Megnézte az októberit, azon ugye minden rendben volt, egyedül az AMH 0,06-tal nagyon alacsony, de nem mondta a doki, hogy ettől nincs remény. Megnézett UH-n is, na ott kicsit elképedt azon, amit látott. UH-n mindenem rendben találta, nincs ciszta, petefészkek rendben, a méhem normális alakú, csak micsit kisebb méretű, mint az átlagé. Erre azt mondta, hogy ez nem befolyásolja a teherbeesést. Érdekes, mert eddig nekem senki nem mondta, hogy kisebb méhem van. Na, de a hab a tortán az volt, amikor ő maga is percekig nézegette, méregette a méhnyálkahártyám, ami a 49. ciklusnap ellenére még csak 6mm-es. Ilyen 7 nappal mensi után szokott lenni a nyálkahártya, a doki azt mondta erre, hogy nagyon érdekes, ő sem tudja mitől lehet. Ha nem tudná, hogy nem menstruálta , UH alapján azt mondaná, hogy 7 napja menstruáltam utoljára. Abban maradtunk, hogy várjak még 30 napot, és ha természetes úton nem jön meg magától, akkor menjek vissza és ad rá gyógyszert. Azt szeretné látni, kideríteni, hogy ez a 6mm-es nyálkahártya vastagodni fog-e, lesz-e változás. Ja, és amennyiben megjön, akkor kezdjem megint inni a Cyclo Progynova-t 4 hónapon át, utána pedig Inofolic-ot szedjek, és nyáron meglátjuk mi lesz az eredmény. Kérdezte egyébként, hogy stresszes volt-e a december-január, de hát nem mondanám annak (hacsak nem tudatalatt, amit észre sem vettem), hiszen akkor pont szabin voltam itthon, tehát nem igazán stresszeltem, legalábbis nekem úgy tűnt.
Szóval a lényeg, hogy bizonytalanság van továbbra is. Még nem nyugodtam meg teljesen. Én azért szeretnék még 1-2 orvosi véleményt hallani, majd lehet elmegyek még néhány helyre, meg az eddigi dokimhoz is visszamegyek még. Sőt, az lesz szerintem, hogy bejelentkezem egy meddőségi kivizsgálásra, egy centrumba is, ahol lombikot is csinálnak. Aztán az lesz, amit a Jóisten ád.
Bocsi, ha hosszú voltam, de remélem legalább tanulságos a történetem, sőt, lehet, hogy van köztetek olyan, aki hasonló cipőben jár-járt, hátha van egy-két jó tippje vagy tanácsa, stb...
Lion86
2018-02-09 20:38:38
Amandeen, mi volt az orvosnál?
Margaréta88
2018-02-09 20:27:14
Elozo ciklusban mertem estefele es nekem is ekorul volt. Ez teljesen normalis.
Lion86
2018-02-09 20:08:09
Kira, a luteálisban nekem is magasabb a hőm napközben is. Régebb nem mértem reggelente, de napközben gyakran, mert a kisfiamnak minden nap mértem és olyankor magamnak is és a ciklus vége felé mindig magasabb volt.
Kira84
2018-02-09 20:00:14
Lányok én nem szoktam napközben mérni de ma kíváncsi voltam. átlagosan 36,5,36,6 között van mindig, de ma egész nap 37,1 volt most este is 37,2 volt ,normális ez..? Nagyon furcsálom..
Encsy883
2018-02-09 19:36:50
Én is így olvastam különben interneten, hogy a málnalevél tea jó terhesség előtt is, illetve ugye a terhesség utolsó heteiben. De amúgy én is nagyon érdekesnek találtam, hogy ennyire különböző hatásai vannak, hogy terhesség előtt erősíti a méhfalat, a végén meg puhítja, lazítja. De biztos így van! :-)
Lion86
2018-02-09 19:10:51
Zsuzskam, biztos, hogy a 19. napon volt, mert másnapra megint krémes váladék volt és középen, kemény volt már a méhnyak és zárt. A 19.napon voltak görcsök, olajos nyák és nem értem el a méhszájamat annyira fent volt és puha. Ovu tesztet nem használtam, mert kb. 4 nappal későbbre vártam és későn rendeltem. De egyébként de megyek vele sokra, mert mindig magas az LH szintem, Ez hamarosan kivizsgálásra kerül :)
Nemrég a boltban tutira vettem, hogy megjött, rohantam itthon a mosdóba, de nem volt semmi. :)
erikasz
2018-02-09 18:30:09
zsuzskam :Dehogy sértettél meg,jó ha az ember tájékozott ilyen esetben !
Tapasztalatból irok mivel én mindent kipróbáltam,olvasgattam érdeklődtem !
Csak a testünkről van szó !