Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Ja jó, oké rendben, így már teljesen világos! :-) Szóval mensi 1. napjától málnalevél tea, addig amíg nem pozi az ovu teszt, onnantól pedig palástfű tea és gyerekadag málnalevél tea! :-) Jól mondom, ugye? És mi van akkor, ha mondjuk majd nem jön meg a mensi és pozi a terhességi teszt, akkor mindegyik teát abbahagyom?
erikasz
2018-02-09 12:33:39
Encsy :A málnát kell inni addig mig +lesz az LH teszt, és a hő igazolja hogy az ovu megtörtént ,utána a palástot ! Majd én szolok jó !
Encsy883
2018-02-09 12:17:23
Köszi erikasz! :-) Akkor ha megjönne, veszek málnalevél teát és palásfüvet, és ahogy írtad fogom inni! Palástfüvet se iszom tovább, ha pozitiv tesz lesz? Vagy csak a málna teát iszom csak addig?
erikasz
2018-02-09 12:07:39
Anita34 : De aranyos vagy hogy követel bennünket ,Igen iszom a citromos vizet menszi óta megállás nélkül !
Remélem el fog húzódni az ovum most még nem érzem ,de vizes folyás már van ,méhnyak középen és puha . Majd meglátjuk mi lesz !
Szerintem a menszim korán jött lehetett stressz hatástól is !
Azért csak fent voltam a katéterezéskor ,volt egy kis halálfélelmem !! Reménykedek át estem már rajta ! :D
Te jól vagy ?
Vigyázz magadra Anita puszi .....:D
erikasz
2018-02-09 11:46:06
Kira :Ugyan annyi vizbe csak gyengébre kell csinálni 2.5 dl ! Bocsánat hogy rögtön nem írtam !!!
erikasz
2018-02-09 11:43:43
Lion :Ebben teljesen egyet értek veled !!!:D
Próba igaz szerencse !
Lion86
2018-02-09 11:36:13
Sajnos a palást sem jó mindenkinek, mint pl. Margaréta sem ihatja és van aki meg a kamillára allergiás, tájékozódni kell alaposan az biztos. Én pl a bergamottra és a kakukkfűre allergiás vagyok, pedig a kakukkfű is hasznos lehetne megfázáskor.
erikasz
2018-02-09 11:29:10
Lion :Igaz mindegy mit írnak róla ,nekem be jött és babás lettem 46 évesen !
erikasz
2018-02-09 11:19:39
Lion :Olvasd el a cickafarkrol!
Mellékhatások, gyógyszer-interakciók
Bár a cickafarkkal kapcsolatban káros mellékhatások nem ismertek, néhány dologra mégis oda kell figyelni vele kapcsolatban. Csakúgy, mint a többi gyógynövény, a közönséges cickafark is befolyásolhatja egyes gyógyszerek hatását, így kúraszerű alkalmazás előtt feltétlenül kérjük ki orvosunk tanácsát. A cickafarkra érzékenyeknél már a növény érintése is allergiás reakciót (bőrkiütést, viszketést, stb.) válthat ki, ezért esetükben a növény használata ellenjavallt.
Várandós nők mindenképpen kerüljék a cickafark alkalmazását, mivel a gyógynövény izomlazító hatása a méh simaizomzatát is érintheti, így fennáll a vetélés kockázata. Állatkísérletekből az is kiderült, hogy a cickafark a magzat növekedését is negatívan befolyásolhatja. Mivel nem áll rendelkezésre elegendő adat a cickafark és a szoptatás kapcsolatáról, ezért a gyógynövény alkalmazását szoptatós anyukák mindenképpen beszéljék meg orvosukkal.
A cickafark vérhígító gyógyszerekkel (warfarin, aszpirin, klopidogrél) együtt alkalmazva lassíthatja a véralvadást, így növeli a vérzékenység kockázatát. A gyomorsav-csökkentő szerek hatását is negatívan befolyásolhatja, mivel a növény serkenti a gyomorsavtermelést.
Lítium tartalmú gyógyszerekkel együtt alkalmazva akár veszélyes szintre is növelheti a szervezet lítiumszintjét, de megfontolandó a cickafark alkalmazása a vérnyomáscsökkentőt vagy nyugtatót szedőknél is: előbbinél túl alacsony szintre csökkenhet a vérnyomás, míg utóbbi esetben - mivel a cickafark maga is enyhe nyugtatóként hat – fokozhatja a gyogyszer hatását.