Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Encsy883
2018-02-15 17:40:40

Köszi erikasz! Akkor ebben a ciklusban iszom a teákat, ha már elkezdtem a málnát, következő ciklusban pedig a barátcserjét, ha már megvettem! :-D De akkor utána már nem veszek több barátcserje kapszulát, inkább a teákkal próbálkozom tovább, ha szükséges még.
erikasz
2018-02-15 17:29:37

Encsy883 :Nem szabad ,vagy a barátcserje egyedül !
Vagy a málna és palást együtt !
Anitacool
2018-02-15 17:05:02

Niki boldogan olvasom, hogy napról-napra jobban vagy :-)
Köszi én is megvagyok, várakozó állapotban. Nekem most nyugis az egész így, hogy nem vagyunk rajta a témán. ;-) Viszont van így is bőven kikért izgulni, drága kismamik és van bőven kikért drukkolni itt a fórumon :-)
Niki111
2018-02-15 16:48:19

Anitacool: nekem is ez jutott eszembe, hogy Kirának jót tett a kutyaterápia :)
Te hogy vagy ?
Csuti: megnyugtató a Nifty teszt akkor, és biztos eredményt ad
Hányadik hétben jársz? Az olyan jó, mikor már így mozgolódik. Én alig várom.
Bár mintha éreztem volna már, hogy simogat belülről, de nem vagyok benne biztos, h ő volt. Bár többedik terhesség,előfordulhat. Nyugodtabb lennék már.
Köszönöm napról-napra jobban. Igyekszem mással foglalkozni, meg elfoglalni magam.
Anitacool
2018-02-15 16:00:45

Kira úgy látszik jót tett neked a kutya terápia! Többet ért minden eddiginél. :-) Szívből drukkolok! ;-)
Anitacool
2018-02-15 15:59:27

Amandeen végre megtört a jég (vagy inkább tüsző ;-) ) Hajrá-hajrá!
aranymaszat87
2018-02-15 14:58:17

Húú Kira84, akkor Te tényleg nem unatkozol! :) Ennyi kutyus és mind boxer!
Az biztos hogy már én sem tudnék nélküle lenni, mi most költöztünk kertes házba Októberben, és akkor hoztuk anyukámék Majájának a kis kaniját el, akkor volt 8 hetes Dáriusz. Mára már fél éves, plusz van mellette egy francia buldog is, egyszerre hoztuk őket, így szépen összeszoktak, mint a testvérek! Bár uantkozni én sem unatkozok, hiába kicsik még, a boxerben annyi energia van, hogy lehetetlen nyugton maradni mellette. :D De minden percet megér, imádjuk őket!
Kira84
2018-02-15 14:43:17

aranymaszat87
Szia igen Boxerek,Imádjuk őket, 4 felnőtt kutyám van,nem unatkozom melettük. A legidősebb szukám a Héra ő már 9 éves lesz ő a nagymama,Boni a mostani alom mamája az ő lánya,Van egy Szarvasi rosszcsontom ő Kira idegen vérvonal őt még az öreg kanom mellé hoztuk későbbi párnak.Sajnos az öreg Zeusz 2 éve ment el 10 évesen.Sajnos utána felborúlt a hierarhia a szukák között folyton ment a vita ki legyen a dominás a falkában. Ezért hogy ne legyen káosz Pilisről hoztam egy kant a mostani Zeuszt égedelem betyár rossz :D végre újra rend van a falkában mióta Zeusz már ivaros lett.Én már nem tudnék Boxer nélkül lenni az egész udvar az övék nekem szabadon vannak..
Csuti0925
2018-02-15 14:31:11

Sziasztok!

Itt vagyok, olvasgatlak titeket. Bocsi, ez most hosszú lesz.

Anita 34: nyugi, minden rendben lesz.
Én is a 12. heti genetikai ultrahangot megvárva mentem további down vizsgálatra. Nekem a korom miatt (43 éves vagyok) egyből a méhlepényt vagy a magzatvíz vizsgálatot ajánlották vagy a Nifty tesztet a genetikai tanácsadáson. A nifty-teszt.hu-n utána tudsz olvasni. Az első kettőt ingyen megcsinálják viszont van vetélési kockázata, és hát az egyik doki javasolta, hogy nézzem meg a neten, hogy csak egy egyszerű kis tűszúrás az egész és az ultrahangon nézik, hova szúrnak....megnéztem, meg utána olvastam. És hát nem tetszett az a pici tűszúrás a 30 cm-es tűvel. Meg amiket írtak utána a kismamák, hát az sem hozta meg a kedvemet. Plusz amit a doki mondott, hogy előtte nagy dózisban magnéziumot szedni, csak kocsival és kísérővel menni, mert ha a kismama rosszul van, akkor egy napig kórházi benntartózkodás. Utána 3-4 napig folyamatos fekvés otthon, csak pisilni mehetsz ki, és ágyba hozzák neked a családtagjaid a kaját. Betojtam, na, bevallom őszintén.
A Niftyt vérvételből csinálják, de 181.000.- Ft, és tudni kell hogy Hong-Kongban értékelik, ezért elég sokára jön meg az eredmény, már nem emlékszem mennyi időbe telik.
Én ezért utána olvastam, és úgy választottam ki a Prena tesztet. A prenatest.hu oldalon van minden leírva. Én a három fajta közül a 75.000.-Ft-osat választottam, mert az szűri a down-t. A 165.000.- Ft-os az Edwards és Patau szindrómát is nézi a down-on felül, a 181.000.- Ft-os pedig még a nemi kromoszóma rendellenességeket is az összes többin felül. Annyi, hogy nekem a 12 hetes genetikain a tarkóredő vastagság az rendben volt, ezért választottam a 75.000 Ft-osat. Meg tudod nézni, hogy a városodban melyik orvos csinálja, és el sem kell messzire utazni. Nekem szerdán reggel vették le a vért, és a következő héten hétfőn délre meg is küldték emailen, bár azt mondták, hogy 10 nap lesz. Nem kellett annyi. Ja, és ezt Németországban értékelik, ahol jóval nagyobb a precizitás mint a kínaiaknál, ezért jobban bíztam benne, hogy nem cseszik el.

A méhlepény vizsgálatnál ha gond van ugyanúgy elküldenek magzatvíz vételre. Ráadásul mind a kettőnél nemcsak vetélési kockázata van, hanem álpozitív eredmény is lehet. Erről van egy táblázat http://nifty-teszt.hu/#teaser oldalon. Azért én mind a méhlepény, mind a magzatvíz vizsgálatot kilőttem.

Remélem tudtam segíteni. Ha bármi kérdésed van, és esetleg tudok segíteni, akkor írj.

Köszönöm a kérdést, megvagyok. Holnap kell mennem a védőnőhöz. A múlt héten kezdett el nőni látványosan a hasam, meg a héten. De most már fáradékony vagyok, mi lesz később? Az éjszakák igen érdekesek. A tegnap éjszaka volt eddig a leghosszabb nekem, mert a kisasszony este 10-kor kezdett el tornázni. Dudorodik középen, majd bal oldalt, majd odébb megy jobb oldalra, közben persze kopogtat belülről. Aztán gondol egyet, és beáll függőlegesbe, hogy még ülni sem tudok az ágyon. Nap közben alszik, éjjel randalírozik. Azt olvastam, hogy ilyenkorra már kialakul a napi rendjük...az jó lesz, mert nappal alszik, éjjel meg bulizik. Bár én is ilyen voltam. Anyukám mesélte, hogy három éves koromig nem voltam hajlandó aludni éjszaka, és azt is csak villanyfénynél. Szép kilátások...

Kira: nagyon cuki az a nagy rakás kutyus. Ráadásul mekkora nagyok már!

Kira, Zsuzska, Anitacool: nagyon szép a görbétek.

Niki: Hogy vagy lelkileg?

Erikasz: hogy érzed magad a szíveddel? Remélem minden rendben.

Többieknek megy a drukk.
gyémánt7
2018-02-15 14:05:45

Zsuzsikam lehet hogy ez azért különbözik ennyire a többitől mert van ott egy baba :)

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!