Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Csuti! Én is terhességi cukros voltam, hidd el, csak elsőre tűnik vészesnek a dolog, de könnyen bele lehet jönni, és szépen beáll a cukrod a diéta mellett, és éhezni sem fogsz! :-) Csak azt kell kitapasztalnod, hogy mi az ami jobban felnyomja a cukrot és mi az ami nem. Minden rendben lesz! :-)
Csuti0925
2018-02-16 14:43:20
Niki: én a Prena tesztet csináltattam meg. Bocs, ha a sok infó között elveszett a lényeg.
A babáddal minden rendben lesz, nyugi.
Ma voltam a védőnőnél, meg a nőgyógyásznál. Hát sajnos úgy néz ki, hogy terhességi cukros lettem, úgyhogy jövő héten mennem kell a terhes cukorgondozóba és próba ebéd után vért vesznek. Ráadásul innentől kezdve kb. 2-3 hetente menni kell. Adtak mintát, hogy milyen reggeli meg ebéd összeállítást ehetek csak. Magyarul diétázni kell. Ahogy végig néztem, én eddig is ezt ettem, és kb. ilyen mennyiségben. Na jó, a levesbe nem 1 dkg levestésztát szoktam tenni magamnak, hanem hogy megálljon benne a kanál. :) Ehhez képes a 120 perces glükóz terhelésem 8,2 lett, és 7,7 lehetne maximum. Az éhgyomri cukrom a terhesség előtt, meg a terhesség elején 4,5 volt, most amikor levették január közepén, akkor voltam 16. hetes, már 5,9 volt, és 6,0 a maximum, tehát már felülről súroltam a határértéket. Hát ez nagyon nem hiányzott.