Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Lion86
2018-03-09 14:07:09

Ja egy napot elszámoltam, a lényeg, hogy ha eddig nem teszteltél, kezdd el nem sokkal a vérzés után, aztán már ráér később is, ha több infó lesz arról, hogy mikor lehet az ovu.
Lion86
2018-03-09 14:02:58

Natus, általában 12-16 nap a luteális fázis (azaz az ovuláció után eltelt napok száma, mielőtt megjön) ha, a leghosszabbal számolunk, akkor 27-16 akkor a 11. ciklusnapon már a luteálisban vagy, vagyis már a 10. napom bekövetkezhet az ovuláció, de legkésőbb a a 14-en, tehát már a 8.naptól kezdd el, vagy akár már a mensi után közvetlenül, ha eddig nem tesztelték, mert csak ebből fog kiderülni, mikor érdemes a következő ciklusban majd kezdeni a tesztelést.
Mi a fastest.hu-ról szoktuk rendelni a zöldet, az szinte mindenkinek bevált. (A többiek 20-ast, 30-ast, én 40-est, Mert folyton magas az lh szintem).
Remélem nem túl bonyolultan irtam.
Natus
2018-03-09 13:29:45

Lion86:
Általában olyan 27-28 naposak a ciklusaim.
Encsy883
2018-03-09 13:29:38

Szia Natus! :-) Bár még én is újnak számítok itt a lányok között, de ha tudok szívesen segítek! Én is még tanulom ezeket a dolgokat, a lányok nagyon sokat segítenek nekem is! Hővel és nyákkal kapcsolatosan nem tudok sokat mondani, mert azt még én is tanulgatom, de ha nyomon követed a hődet, nyákot figyeled, és a hő illetve a nyák azt mutatja, hogy peteérés lehet a napokban, akkor mindenképpen elkezdeni tesztelni. Illetve ha már előre tudod nagyjából, hogy mikor várható, akkor mondjuk 1 hetes időszakban is lehet szerintem tesztelni, úgy biztosan látható, hogy mikor vannak a legtermékenyebb napjaid! Illetve még jól jöhet, ha megérzed a peteéréskor jellemző görcsölést, szúrkálódást a petefészek körül, de azt nem mindenki érzi, illetve nem mindig.

Apropó csajok, csináltam ma egy tesztet, egyelőre hófehér. Nagyon örülnék neki, ha tolódna kicsit, és nem lenne ilyen korán, mint ahogy előre jósolja a rendszer, illetve ahogy előző ciklusban volt. Hamarosan meglátjuk, de azért biztos ami biztos, mától minden nap tesztelek dél-1 óra között, illetve ha már ez mutat valamit, akkor este is.

Lion86
2018-03-09 13:15:30

Szia Natus!
A hőmérséklet nem feltétlenül esik le, van akinek napokig stagnál előtte (nekem is), van akinek 2-3 tizeddel leesik előtte és aztán megy magasabbra, mint az ovuláció előtti szakaszban. Ha már napok óta ugyanazt a hőt méred, érdemes résen lenni. Tojásfehérjés nyákja nem mindenkinek van, ha neked van, akkor elvileg a tüszőrepedés előtt 1-2 nappal jelentkezik (ritkán már hamarabb).
A tesztelést attól függően kell kezdeni, hány napos a ciklusod. Neked mennyi szokott lenni?
Natus
2018-03-09 12:17:12

Kedves Lányok!
Új vagyok köztetek :-) és egy kis segítségre lenne szükségem.
Elolvastam a cikkeket, hogy hogy kell figyelni magamat, ami arra utal hogy ovulációm lesz, hőmérőzés stb...
Tehát ha a hőmérsékletem leesik és a méhnyák is tojásfehérje állagú lesz, akkor utána lesz várhatóan peteérésem?
És az LH-tesztet mikor érdemes használni? Ha az pozitív, akkor érdemes a párommal együtt lennünk?

Elnézést a bugyuta kérdéseimért, de szeretném átlátni a dolgot, hogy sikeresek lehessünk a párommal (csak pár hónapja próbálkozunk a babával).
Köszönöm, ha segítetek.
Szép napot mindenkinek! :-)
gyémánt7
2018-03-09 09:37:29

Niki koszonjuk a képet!!! Remélem nemsokára itt mindenkinek megadatik hogy a birtokában és a pocakjában egyen egy kis apróság ! Lion most biztos nagyon nehéz, de lehet hogy egy nagy beszélgetéssel nyoma se lesz ezeknek az erzeseidnek!
Encsy a helyedben en is tesztelnek!
Én így állok
Margaréta88
2018-03-09 08:27:38

Én így:
Amandeen
2018-03-09 08:12:45

Jó reggelt!
A görbém. Lehet, hogy a ciszta tartja 36,5-n a hőm.
Encsy883
2018-03-09 07:29:23

Jó reggelt! Én ma így állok! Ma szerintem biztos ami biztos elkezdek tesztelni, de nagyon remélem, hogy nem lesz ilyen hamar a peteérésem!

Erikasz: na akkor most már ovud lesz! :-)

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!