Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Dini32
2018-03-28 00:11:00

Anitacool, nagyon szépen köszönöm, most egy kicsit megnyugodtam! ;) Általánosságban túl sokat agyalok, azt kell mondjam, és ez egy olyan dolog, ami tényleg megváltoztatja az életed, és ez szép is jó is, de ijesztő! :) Már csak abban bízom, hogy össze fog jönni, és remélem, tényleg jó anya leszek, ez nagyon kedves Tőled, hogy így gondolod, köszönöm még egyszer! ;) Ja, a másik “nehézség”, amin kattoghatok, hogy mivel Németországban élek, és a párom sem beszéli a nyelvünket, lesz egy plusz kihívás... :) de úgy hallottam, simán megtanulnak két nyelvet párhuzamosan a picik.. hát nagyon remélem, hogy nem lesz ezzel gond... hopp de picit előre szaladtam :) most már alvás :D
Anitacool
2018-03-27 23:33:19

Szia Dini32! Üdv köztünk! :-) Nos, az hogy felmerülnek benned ezek a kérdések, számomra egyértelmű jele annak, hogy jó anya leszel :-) A kétségek mindig ott lesznek, akkor is, miután megszületett. Vagy főleg azután :-D Jól csinálom? Jó anyja leszek/vagyok? Jó ember lesz belőle? Máshogy kéne? Hogy lenne a legjobb? Biztos, hogy hosszú távon ez jó döntés? Stb.
Na igen, olyan kérdések ezek, amire nagyon-nagyon soká kapunk csak választ. Egy pár életében ez hatalmas döntés, hiszen nem csak gyermek, hanem anya és apa születik abban a szent pillanatban. Így hát koránt sem meglepő, ha telis-tele vagy kérdésekkel, ez teljesen természetes! :-) Kívánom, hogy ne várakoztasson meg benneteket nagyon a kisbabátok :-)
Dini32
2018-03-27 23:03:04

Sziasztok, új vagyok itt, és a hozzászólásom kicsit talán rendhagyó lesz... :) Szeretnék babát, ezert is találtam rá erre az oldalra, és pár napja olvasgatom a fórumot, nagyon szimpik vagytok ;) Csak most kezdünk majd “próbálkozni”, de a problémám az, hogy kb egy éve foglalkoztat a baba téma, de nem mertem belevágni.. de szinte már állandóan ez jár a fejemben, végre megtaláltam azt az embert, akivel családot szeretnék alapítani, eddig nem úgy hozta az élet. (32 éves vagyok) Félreertés ne essék, lassan három éve együtt vagyunk, nem most jött szembe az utcán! :D A problémám az, hogy olykor még mindig bizonytalan vagyok, és ezer kérdés kavarog a fejemben.. jó anya leszek, biztos jól meggondoltam, készen állok erre?! És îgy tovább... de tényleg szeretném.. csak félek tőle, na! Ez normális? :D vagy mit gondoltok, ez azt jelenti, hogy még nem kéne belevágni? Nektek is vannak / voltak ilyen félelmeitek, és ettől nem kell megijedni... vagy egy jel, hogy még nem jött el az ideje? Remélem, nem, mert tényleg vágyom rá! És nem azért, mert elmúltam 30! Bocsánat a furcsa kérdésekért, és előre is köszi Nektek! Mindegyikőtöknek szívből kívánom, hogy minél előbb jöjjön össze a várva várt csöppség!! ;)
Kerie
2018-03-27 21:15:31

Amandeen, lehet kicsit korai beágyazódási vérzésnek, ha jól nézem az 5.dpo-n vagy. De azért nem lehetetlen! ;)
Natus
2018-03-27 21:10:56

Fbara:
Köszönöm most már estére jobban lettem.
Így azért megnyugtattál, remélem holnapra újra emelkedni fog a hőm.
A sok munkahelyi fennforgás meg az esküvőszervezés miatt úgy érzem könnyebben ráparázok a dolgokra. :-(

Lion:
Neked is köszönöm a biztatást. :-)
Anita012
2018-03-27 19:49:16

Koszonom :) reggel felebredek megmerem :) aztan kuldom, de kielemezni a zi feladatotok lesz:))
Amandeen
2018-03-27 19:38:50

Csajok, ma délután a wc-n felfedeztem egy kis barnás trutyit a wc papíron, de amúgy meg sűrű, krémes, fehér a nyákom, elég bőséges, tegnap óta. Ezt q barna valamit nem tudom hova tenni. Tegnap reggel voltam kenetvételen, de létezne, hogy ha megsérült kicsit a hámréteg, csak most jön ki valami ma délután???? Annak azonnal ki kellett volna jönnie a nyákkal,nem? Nem merek reménykedni semmiben....
Amandeen
2018-03-27 19:19:46

Anita012, az ovu teszt egyáltalán nem úgy működik, mint a terhességi teszt. Ez csak akkor számít pozitívnak, ha a tesztcsík legalább olyan erőteljes, mint a kontroll csík, vagy még annál is erőteljesebben látszik! Ez utal arra, hogy emelkedett az LH szint, tehát hamarosan bekövetkezik az ovuláció. Ha halvány a második csík, az még negatívnak számít. Tesztelni semmiképp nem reggeli elsőből kell, mert akkor koncentráltabb a vizelet és hamis pozitív eredményt is kaphatunk. Legjobb délután, estefelé tesztelni. Pozitív teszt után 12-36 órán belül lehet számítani az ovulációra!
Egy megjegyzés: pozitív ovu teszt után nem 100%, hogy be is következik a tüszőrepedés, szóval valamiértvelmaradhat, ha nem tud mégsem megrepedni. Ilyenkor a szervezet néhány nap múlva újra próbálkozik. Na, erre jó mérni a reggeli hőt, mert abból látszik, hogy megtörtént-e az ovuláció vagy sem. Ovu után emelkednie kell a hőnek, ha ez nem történik meg 3 napon belül, akkor nem volt ovu. Igaz, hogy a hőgörbe előre sajnos nem jelez, de utólag lehet belőle látni, hogy megvolt-e és hogy mikor volt az ovuláció, milyen hosszú az ovu utáni luteális fázis, nincs-e esetleg progeszteronhiány, sárgatestelégtelenség, pajzsmirigyed hogy működik, stb... 2-3 teljes vezetett ciklus után már te is láthatod a rád jellemző tipikus hőmérsékleteket, megtudod, hogy kb. milyen képet mutat a görbéd ovu közeledtével, és klasszul kiszámolhatod, hogy mikor fog megjönni. Sőt, a görbéből már az is látszik, hogy összejött-e a baba vagy sem (ovu után 16-18 nappal is még magasan van a hő)..... szóval mindenképp érdemes vezetned. Az, hogy nálad mi számít alacsonynak, vagy magasnak, az ugye a mért hődből derül ki, hiszen az egyénfüggő. Mivel most elvileg nem volt még ovud, én tanácsolom, hogy mérjed már a napokban, akkor megtudod,hogy milyen alaaphő jellemez ovu előtt, és ha azokhoz képest pár nap múlva már akár 0,4 tizeddel mérsz több napon keresztül is magasabbat, akkor tutira fogod tudni, hogy megvolt az ovud! Pl. lehet, hogy most 36,2-36,3 körül ban a hőd, de ha felugrik 36,7-re és így is marad, akkor tudod, hogy már a luteális fázisba léptél, ami ovu után tankönyvileg 14 napig tart mindig mindekinél, de előfordul, hogy valakinél 12-16 is lehet, de az akkor állandó, és még normálisnak számìt. Ha ennél rövidebb, mondjuk 10 napnál rövidebb az ovu utáni időszak mensziig, akkor ott valami nem stimmel a progitermelődéssel, így esélytelen, hogy a megtermékenyült petesejt beágyazódjon, mert a nyálkahártya előbb leválik....stb... rizsázhatnék még sokat, de itt vagyunk, ha kérdésed van, válaszolunk, szívesen. És a mért értékeidben is segítünk kiigazodni! :-)

Szóval bátran LH tesztelj és mérj reggel! A saját dolgodat könnyíted ezzel meg! :-)
Amandeen
2018-03-27 18:47:07

Anita012, ha majd vezeted a hőgörbét, én a ciklu.hu-t semmiképp nem ajánlom!
Nem rugalmas a rendszer, ha egyszer valahova behúzza az ovut, onnan már el nem mozdul, hiába viszel fel újabb adatokat, amelyek módosítanák az ovu időpontját. A legjobb a fertilityfriend.com oldal, ez egy angol oldal, illetve nekem bejött még az ovagraph.com is, de igazából itt a tervezettbaba-n is könnyedén felviheted az adatokat. Minél több adatot adsz meg, és minnél több értéket vidzel fel, annál pontosabban tud kalkulálni az oldal, és pontosabb előrejelzéseket tud adni.

A hődet semmiképp ne hónaljban mérd!!!! Nyelv alatt kell!!!! Én higanyossal mérek 10 percig minden reggel ugyanabban az időben, ágyban fekve, csam kinyúlok a hőmérőért, nem mocorgok. Mozgással már változik a hő, ezért nem ajánlatos felkelni, rögtön ébredés után kell mérni, mert csak az az alaphő a mérvadó, amit ilyenkor lehet mérni. Legalább 5-6 óra alvás szükséges a testnek, hogy visszaálljon az alaphőre. Valahol olvastam minimum 3 óra alvást is.
Anita012
2018-03-27 18:42:25

Nagyon koszonom!! :)

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!