Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Na csajok, megjött a Inofolic! :-) Úgyhogy akkor ma el is kezdem inni! Ezt addig kell inni, amíg nem sikerül teherbe esni?
Encsy883
2018-03-28 12:55:36
Anitacool: igen ez így van, mindenki másként él meg mindent! :-) És ez is így van jól! Van aki végig "szenvedi" a terhességet is, mert tényleg tehernek éli meg, nehezen éli meg a szülést is, és lényegében minden ezkövető dolgot is! :-D De amúgy tényleg én is úgy vagyok, hogy imádtam várandósnak lenni, alig várom, hogy újra az lehessek, pedig tényleg 5 hétig itthon feküdtem kb, mert még a víz is kijött, nem hogy az étel, semmi energiám, erőm nem volt, migrénes fejfájásaim is voltak, majd ugye jött a szénhidrát diéta a terhességi cukor miatt, ezt is sokan rémálomnak élik meg, persze bele kell jönni, amíg tudja az ember, hogy mikor mit és mennyit ehet, hogy rendben legyen a cukra, de ezzel se volt bajom. :-) 7 hónapos koromig dolgoztam, majd pedig lakást felújítottunk és költöztünk be szülés előtt 3 héttel :-D nem volt egyszerű, de imádtam minden percét! A szülés is jó élmény marad nekem is, szerencsére minden rendben volt, nem volt komplikáció, nekem csak ez volt a lényeg, tudtam, hogy fájni fog, dehát ez ezzel jár, elkerülhetetlen. És ami fontos, hogy megéri! :-D Szerencsére nekem is 2-3 hónap alatt teljesen elmúlt ez a depis időszak, 2 hónapos kora óta a kislányunk is szépen alszik éjjel, este időben alszik és reggel se kel korán, szóval nagyon szerencsések vagyunk! Viszont eléggé akaratos kis személyiség és jócskán benne vagyunk a dackorszakban is, úgyhogy vannak nehezebb napok, de általánosságban én is imádok anyának lenni, ez az élet igazi értelme! :-)
Anitacool
2018-03-28 12:19:45
Képzeld Encsy, én is egész várandósság alatt duzzadtam az önbizalomtól. Néha felsejlett, hogy menni fog-e, de az előző veszteségünk után tudtuk, hogy rá vágyunk a legjobban, és bármi jő, megoldjuk. És ijesztgettek a szüléssel, a sosem lesz már olyan mint előtte, nehéz a szülés, nehéz a szoptatás, többet nem alszol, jaj a dackorszak, na majd meglátod, stb. Azon gondolkoztam, vajon tényleg ennyire nehéz, vagy csak szenvednek? Én láss csodát, szép élmény maradt a szülés (a szülőágyon közöltem, alig várom, hogy újra átélhessem), 8 hetes korától átaludta az éjszakákat, okos értelmes kisgyerek, a dackorszakot is egyelőre szépen kezeljük, nekem nem okozott gondot egyetlen kihívás sem. És bocsi hogy ezt írom, de nekem rózsaszín felhőn csücsülés az anyaság :-D Szóval semmit nem lehet kizárni, nem tudhatja senki, hogyan fogja megélni. A kórházból hazafelé jövet mondjuk megkérdeztem a páromat, hogy hogyan engedhetik velünk haza? Mi a garancia, hogy jól fogom csinálni? De csak a hormonok dúltak bennem (pár hét alatt elmúlt ez is) :-)
Encsy883
2018-03-28 11:32:33
Szóval Dini száz szónak is egy a vége! :-) Ez teljesen természetes dolog, nem kell, hogy azt hidd az anyaság tényleg mindig csak egy rózsaszín felhőn való ücsörgés :-D mert ez nem így van! De ez így jó! :-) Az a rengeteg gyönyörű pillanat, élmény, amit a gyermekeddel átélsz majd, és az a sok szeretet amit tőle kapsz, mindennél fontosabb! :-) Nagyobb boldogság szerintem tényleg nem is létezik annál, ha van egy szerető társad és gyermekeid, akikkel egészségben élhetsz. :-)
Encsy883
2018-03-28 11:27:32
Szia Dini! :-) Megmondom őszintén, nekem annó semmi ilyen kétségem nem volt, nem féltem se a szüléstől, amitől sokan már akkor rettegnek, mikor még nem is terhesek, vagy az anyaságtól, a felelősségtől. Igazából én mindig is arra vágytam, hogy családom legyen, hogy anya lehessek, lehet emiatt nem merültek fel bennem ilyen kérdések, kétségek, félelmek. Na de aztán szülés után :-D na akkor aztán jött minden, szülés utáni depresszió, csomó kétség és félelem :-D hogy vajon jó anyukája tudok-e lenni a kislányunknak, hogy vajon meg tudok-e bírkózni a feladattal, mert én nagyon sokat vagyok egyedül a kislányunkkal, férjem Bécsben dolgozik, első 2 hónapban nem is járt haza minden nap, csak hétközben egyszer, meg ugye pénteken, aztán vasárnap ment vissza. 2 hónap után úgy alakult, hogy haza tud járni szerencsére minden nap, de így is van, hogy csak este 7 körül ér haza, így szinte minden rám hárul itthon, ami most már teljesen természetes és nem is gond, ezért vagyok itthon. :-) De eleinte nagyon nehéz volt, aztán persze hamar elillantak ezek a rossz érzések, sötét gondolatok, érzések. Most viszont, hogy már próbálkozunk a tesóval, azért felmerülnek bizonyos kétségek, kérdések, félelmek, hogy miként is fog működni majd az élet 2 gyerkőccel, de tudom, hogy rendben lesz minden és meg fogunk mindent oldani, ahogy most is. :-) ahogy Lion is írta, az anyai szeretet mindent felülír! :-)
Lion86
2018-03-28 11:04:03
Dini, ez teljesen normális. Sok helyről, könyvek, tv stb. ömlik, hogy az anyaság egy rózsaszín vattacukorvilág, minden csupa móka és kacagás. De bizony vannak kétségek, sötét pillanatok, amikről már kevesen beszélnek. De ezekkel együtt is megéri az a rengeteg csodálatos pillanat, amiket anyaként átélhetsz a gyermekeddel.
A nagyobbik fiamnál semmilyen kétségem, aggodalmam nem volt, rettenetesen vártam és nagyon boldog voltam. De amikor jött az óvoda... úgy éreztem rosszul teszem, hogy "kiengedem a nagyvilágba" ,de ez az élet rendje és megbarátkoztam a gondolattal. Vagyis dilemmák előbb vagy utóbb mindig is lesznek egy anya életében. A kicsi 10 évvel később jött, nála már rögtön jöttek az aggodalmak, hogy vajon fogom-e tudni úgy szeretni, mint a másik gyermekemet, hiszen olyan sokáig csak ő volt nekem és még sok más furcsa gondolat, de ahogy megszületett tudtam, hogy a szívemet annyi felé oszthatom, ahány gyermekem lesz és a bennem lévő szeretet csak annál nagyobb lesz :)
Most azon aggódok, mivel a kicsi még csak 14 hónapos, hogy meg fogok-e birkózni két kicsi ellátásával, de bízok magamban. Kicsit félelmetesnek tűnik, de tudom, hogy az az anyai szeretet és energia határtalan és minden akadályt legyőz. Hidd el, Veled is így lesz :)
Lion86
2018-03-28 10:30:22
Sziasztok!
Eddig halálosan izgalmas a görbém :D
Natus
2018-03-28 09:43:10
Hát ma én sem szálltam fel a csúcsba :-D
Margaréta és Kerie szerintem beállok közétek a sorba, a görbéket illetően.
Dini:
Üdv a fórumon. :-)
Bennem is nagyon sokszor felmerült a kérdés, hogy jó anya leszek-e? Egyáltalán nekem való-e? Tudom-e majd miért sír a pici, vagy hogy egymásra tudunk-e majd hangolódni vele? ... Bírni fogom-e egyáltalán lelkileg, testileg ezt a hatalmas változást ami remélem hamarosan lesz az életünkben...
Erre a rengeteg kérdésemre/ kételyemre a párom adta meg a választ miután többször beszélgettünk ebben a témában, és felvetettem hasonló kérdéseket/aggályokat neki a gyerekkel kapcsolatban.
Ő azt mondta, hogy tudja hogy aggódós anyuka leszek, aki mindenen fog izgulni. DE ő pont ezekből a felvéteseimből tudja, hogy én leszek a gyerekünknek a legjobb anyukája, mert már ennyire szeretem és aggódom azért, hogy minden rendben lesz-e. Így bennem nem maradt több kétely. :-)
fbara90
2018-03-28 09:20:53
Sziasztok! :)
Elfogyott az ovutesztem, ma dél és 3 között hozza a futár az újakat.. Úgyhogy tesztelni délelőtt sajnos nem tudok,ahogy szoktam. Hőm mostkicsit magasabb, de nem hiszem hogy ovu lenne, halvány volt a tegnap esti teszt, és nem is érzem, hogy meglett volna.. éles ciciszurkálásom van 2 napja, lehet ez valaminek az előjele, de érdekes, mert eddig csak a 8-9. dpo környéként kezdtek fájni a melleim, és nem így. :-P nyák vizesebb talán, de nem teljesen. Az viszont talán jó jel, hogy este fürdés után próbáltam méhnyakat vizsgálni életemben először, de nem értem el, nem találtam, vagy csak nem tudom mit kell keresni, passz :D de ha jól tudom tőletek, végülis ilyenkor magason kell lennie, akkor ez lehet h jó jel :D
Dini32 üdv köztünk! :) Az elején bennem is voltak kételyek, nagyon szerettem volna ha már nem jönne meg, aztán mikor 1-2 napot csúszott a havim, mindig felötlött bennem, hogy kész vagyok-e rá :D De így a 7. hőmérőzős ciklus után, már nagyon vágyom rá, hogy bekopogjon a gólya :D és már egyáltalán nem kételkedem benne hogy szeretném! :) Félni amúgy nem félek tőle, inkább attól, hogy a munkahelyi közösségből kiszakadok :D beilleszkedni is nehéz volt, aztán majd biztos megint ugyanilyen lesz visszajönni egyszer :D de az anyaság sokkal-sokkal csodálatosabb lesz,és már nem érdekel hogy itt a cégnél mi történik, most méár magammal és a családommal akarok foglalkozni! :D Teljesen félretettem magamban ezt a dolgot. :) És már a kapcsoaltomban is bízok annyira, hogy tudjam, Vele szeretnék babát vállalni! :) Szerintem megérettél rá Te is, ha már érdekelnek ilyen kérdések, hogy jó anya leszel-e! :) biztos az leszel! :) Kívánom, hogy mihamarabb megtapasztalhasd! :)
Margaréta még mindig magason van az a hő, ne izgulj, úgy tűnik, most kicsit cikkcakkolsz, de ha folytatódik a mostani minta, holnap újra nagyobbat fogsz mérni :) Látod Kerie-é is ugyanilyen :)
Erikasz neked most meg ilyen hamar jön az ovud megint? :-O azt hittem visszaáll talán kicsit hosszabbra a ciklusod! :-S
Anita012 még csak két hőadatot adtál meg, az is egyforma, nagyon még nincs min kiigazodni :D NE izgulj, pár nap adatfelvitel, és többet látunk majd :) addig is figyeld a tested, mit érzel/tapasztalsz magadon :) Így hogy tudatosan figyeled, meglátod, sokkal több mindent észre fogsz venni magadon,mint korábban! :)
Amandeen neked nagyon szép magadra ugrott a grafikonod!!! :)) Encsy neked is! :D Én meg csak irigykedek.. :D
Encsy883
2018-03-28 07:49:38
Anita012: az ovu teszt, plusz a napokban mért hő szépen megmutathatja, hogy mikor van tényleg a peteérésed! :-)