Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Encsy883
2018-04-07 08:41:22

Lion: kérdeztem dokimat, de arra nem válaszolt, úgyhogy megkérdezem ismét! :-D
Te azt mondod, hogyha rendben vannak a hormonjaim, akkor inkább hagyjam? Bár ugye azt nem tudom, hogy luteálisban rendben van-e a progim, szerinted? Lehet még várok inkább. Aztán ha 2 hónap múlva kell csinálni új hormonvizsgálatot, akkor meglátjuk. Majd személyesen megbeszélem akkor dokimmal.
Anita012
2018-04-07 08:39:50

Jóreggelt !! Ma így :)

Nem tudom,nem nagyon nézegettem régebben,de nem emlékszem hogy lett volna ilyen barnázás,igen,valahol olvastam régen ezzel kapcsolatban,mindenesetre szurkolok ,nem tudtam hogy ez beágyazódási jel lehet (: Így stimmelnie kell még a napnak is :)

Barátcserjét én is ittam teába,nagyon hatásos,ajánlom mindenkinek én is !!

Most jázminos zöld teát iszok(:
Encsy883
2018-04-07 08:36:41

Kaptam e-mailt dokimtól, átnézte az eredményeimet, azt írta, hogy rendben vannak a hormonok, TSH is. Egyelőre nincs teendő. 2 hónap múlva térjünk vissza a témára. Szóval elvileg ezek alapján nincs gond nálam se és a páromnál se. Meglátjuk ... :-)
Lion86
2018-04-07 08:35:24

Encsy, ezt nem lehet kimásolni, de ezt is ajánlom figyelmedbe:

http://www.baratcserje.com/baratcserje-hatasa/
Lion86
2018-04-07 08:30:03

Bár egy hónappal nem hiszem, hogy sokat árthatsz, volt aki azt állította, hogy már 1 hónap alatt használt neki :D A lényeg, hogy higgyünk valamiben. ;)
Lion86
2018-04-07 08:24:43

"Barátcserje vagy illatos barátcserje

(latin: Vitex Agnus Castus, angol: Chastetree berry, vitex), szűzbariska, ürüfa, barátbors, ábrahámfa, szűzfa

A Földközi-tenger vidékén őshonos, 2-3 méter magas, terebélyes ágrendszerű, illatos cserje.

Nevét azért kapta, mert egykor a kolostorokban élő, nőtlenségi fogadalmat tévő szerzetesek e növény kivonatát fogyasztották szüzességi fogadalmuk megtartásához. Azt tartották róla, hogy csökkenti a nemi vágyat, a görög nők is barátcserjét adtak férjüknek, ha már nem akartak több gyereket vállalni. A barátcserje terméseinek szexuális vágyat csökkentő és a nőkre gyakorolt egyéb, áldásos hatásait a modern orvostudomány kísérleteinek eredményei is igazolták.

Hatóanyagai

Számos különböző alkotóelemet tartalmaz, többek között flavonoidokat, iridoid glükozidokat és terpenoidokat. Hormonokat nem tartalmaz, jótékony hatásának lényege azonban éppen az agyalapi mirigy serkentése – különösen az LH-hormonnak nevezett lutein termelésére. Ez közvetett módon növeli a szervezet progeszteron-termelését, ez az anyag pedig a menstruációs ciklus szabályozását segíti. A prolaktin-termelés szabályozását is javítja. Az enyhén megemelkedett prolaktin-szint csökkentése nemcsak a meddő nőknél lehet hasznos, de azoknál is, akik melle a PMS (premenstruális szindróma) részeként nyomásérzékeny.

Van benne még: alkaloida, fehérje, flavin, gumi, illóolaj, kámfor, keseruglikozid, kumarin, limonén, linalool, pinén, szaponin, zsír, zsírosolaj, zsírsav.

Alkalmazása

Akne, antibakteriális, bronchitis, cukorbetegség, depresszió, diaforetikum, diarrhoea, fájdalom, gyomorbaj, gyulladás, influenza, köptető, megfázás, migrén, sebek kezelése, szorongásos zavarok, ciklusszabályozó.

A növény termését Európában évszázadok óta alkalmazzák női hormonális problémák orvoslására. Hagyományosan rendszertelen menstruáció kezelésére, a normális menstruációs ciklus visszaállítására és termékenységi problémákra használták a gyógynövényt, manapság emellett a premenstruációs szindróma (PMS) kellemetlen tüneteinek enyhítésére is ajánlják. A panaszok közé tartozhatnak testi és lelki természetű panaszok is, melyek megnehezítik a mindennapi munkát, és amelyek jelentkezhetnek fejfájás, bőrproblémák formájában, a mellek enyhe feszülésében, alhasi panaszokban, idegességben, ingerlékenységben, továbbá hangulati ingadozásban, fáradékonyságban és alvászavarban.

Házi felhasználása

Drogját ősszel betakarítható, kellemes fűszerillatú, borsszemnyi termései adják. Gyógyteaként nem hatásos, készítsünk belőle alkoholos kivonatot.

Barátcserje-cseppek: A frissen szedett magvakat tisztítás után átdaráljuk, befőttesüvegbe tesszük. Felöntjük 96%-os egészségügyi alkohollal, tetejét csavaros tetővel lezárjuk. 10-14 napig érleljük, mindennap kétszer alaposan felrázzuk. Az érési idő lejárta után leszűrjük, az ázalékot vízzel átforraljuk, majd kihűtjük. Szűrés után annyit adagolunk belőle az alkoholos kivonathoz, amennyivel 38-40 százalékosra hígíthatjuk. Sötét üvegekbe téve, felcímkézve, gyermektől elzárt helyen tartjuk. Naponta háromszor 10-20 cseppet fogyaszthatunk. Várandósság és szoptatás alatt, valamint hormonpótló gyógyszerek szedésével együtt alkalmazása nem ajánlott.

Házi termesztése

Ősszel vagy tavasszal telepíthető, bármilyen talajon megél, korán termőre fordul. Mutatós volta miatt sokan díszcserjének ültetik, így terméseinek gyógyító hatása – a növény pontos ismeretének hiánya miatt – kihasználatlanul marad.

Mellékhatások

A gyógynövény szedése rendkívül biztonságosnak bizonyult. Nagyon ritkán előfordulhat allergiás érzékenység a barátcserje termésére. Ebben az esetben nem ajánlott a növény szedésének folytatása. Egyéb ismert mellékhatása nincs a szernek.

Ellenjavallat

Terhesség, szoptatás alatt a gyógynövény szedése nem ajánlott, a hormonháztartásra gyakorolt hatása miatt.

Hormonkezelés mellett megváltoztathatja a szedett hormonok hatását (elsősorban felerősítve azt), így a gyógynövény szedéséről a kezelőorvossal minden esetben konzultálni kell."

Szóval kérdezd meg a dokidat róla előbb. Én biztos nem fogom szedni, mert emeli az LH szintet és az nálam amúgy is magas, a prolaktinom meg rendben van, nem szeretném, ha belekavarna. A magas prolaktin szint gátolja a tüszőrepedést, ezért azoknak nyilván használ, akinek ez magas. Egyébként sok fórumot olvastam és akinek a hormonjai rendben vannak, felesleges szedni. A premens meg csak nagyon kevés barátcserje kivonatot tartalmaz, inkább a PMS tünetek csökkentésére lenne hivatott.
Encsy883
2018-04-07 08:11:08

Lion: nekem a prolaktin rendben volt, 6.0 volt. De elvileg ugye nem csak arra van kedvező hatással a barátcserje, nem?
Lion86
2018-04-07 07:56:27

Gyémánt, mivel alacsonyabb lett most a hőd, valószínűleg az ösztrogén szinted is magasabb megint, ettől lehet tojásfehérjés nyák.
"A ciklus első felében, a menstruáció után általában száraz érzetű a hüvely, nincs vagy ragacsos a nyák állaga. Sokan írják le úgy, hogy száraz, ragacsos, gumi szerű. Majd a peteérésig, az ösztrogén hormonnak köszönhetően elkezd változni. Krémes vagy tejszerű lesz, egyelőre sűrűbb állagú, de nedves érzetű. Aztán az igazán termékeny időszakban, a tüszőrepedéshez közeledve szinte vízszerűvé és nagyon nedvessé, síkossá változik. Nedves érzetű lesz a hüvely, majd észreveszed a nyúlós, tojásfehérjeszerű nyákot, amit ha a két ujjad közé veszel, akkor szét tudod húzni. A színe áttetsző vagy opálos, fehéres, de lehet rózsaszínes is akár, mert van, aki kicsit vérzik az ovuláció idején. Az utolsó ilyen nedves napot csúcsnapnak nevezzük, és ez általában egybeesik a tüszőrepedés időpontjával. "
Lion86
2018-04-07 07:50:57

A görbém
Lion86
2018-04-07 07:50:31

Jó reggelt Lányok!
Gyémánt ez nem túl nagy leesés, ne aggódj, visszamegy majd biztos :)
Encsy, Kerie, sajnálom nagyon :( Nagyon egyszerre jött most Nektek.
Encsy, mennyi volt a prolaktinod?
És Neked Eszter?

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!