Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Eszter83
2018-04-07 19:01:56

Margaréta, neked is ajánlom a magasabb dózis D-vitamint, a pajzsmirigyen is segít. Autoimmun dolgokban meg sokszor a glutén a ludas. Az első babám előtt olvastam, hogy 2 alatt kell lennie a TSH-nak a babához, én akkor letornáztam (aztán a terhesség alatt megint felkúszott, de ez már más kérdés)
Lion86
2018-04-07 18:59:42

Margaréta, legalább van valami kézzel fogható és ez gyógyszerrel jól kezelhető ez a jó a rosszban. Ha elkezditek a kezelést, tutira jönni fog a baba.
Én is arra gondoltam, hogy hiába jó a TSH-m, a többi értéket nem nézték, sajnos erre nem gondolt a dokim, úgyhogy megcsináltatom hamarosan ezt a vizsgálatcsomagot.
Margaréta88
2018-04-07 18:15:53

Sziasztok!
Lányok, képzeljétek mire derült tegnap fény: ugye azt már írtam korábban, hogy még februárban elküldtek immunológiai vérvételre és ott néztek anti TPO-t is. Hát az bizony 100 felett van, vagyis nem elég, hogy a májfunkciós eredményeim miatt autoimmun betegségem van még a pajzsmirigyem is az. Hát ennek egy részről nagyon nem örülök, más részről meg azt mondta, hogy ez lehet oka az eddigi sikertelenségnek. (a tsh-m 2,01 lett, ami viszont jó) Úgyhogy mennem kell ezekkel az eredményekkel a nődokihoz, meg gondolom endokrinológushoz (lehet így már nem hajtanak el, hogy mit akarok, mint legutóbb), sőt lehet nem is lesz "jó" a mostani dokim, hanem a SOTE2-n kell keresnem valakit, mert állítólag ott vannak olyanok, akik ilyen többrétű autoimmun betegekkel foglalkoznak. Na ennek egyáltalán nem örülök, mert végre találtam egy nagyon szimpi és rendes dokit. De majd megmondja, hogy tud-e így is vállalni, mert sajna így túl összetett a dolog.
Még megvárom a 21.napi vérvételt is és utána neki vágok.

Egyébként én novemberben voltam ilyen babaváró csomag vérvételen, ahol a D vitamin szintem a béka segge alatt volt, azóta egy pár hónapig napi 4000-et szedtem, most napi 3000-et.

Kerie, Encsy: sajnálom hogy nem sikerült.
Eszter: szerintem ez egy biztató görbe. Majd meglátjuk. :)

Lion86
2018-04-07 17:27:47

PCOS csomag
Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-
aminotranszferáz (ALAT, GPT), Gamma-glutamiltranszferáz
(GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Karbamid, Kreatinin,
Húgysav, Terhelés 75 g glükózoldattal, Glükóz (3 pontos, 0-
60-120 perces), Inzulin (3 pontos, 0-60-120 perces), Nátrium
(Na), Kálium (K), Vas (Fe), Transzferrin, Összfehérje, Albumin,
C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL koleszterin,
Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), FSH
(Follikulus Stimuláló Hormon), LH (Luteinizáló Hormon),
Prolaktin, Ösztradiol, Totál tesztoszteron, SHBG (Sex
Hormone Binding Globulin), DHEA-S (DHEA-Szulfát),
Androsztendion, TSH (Tireoidea-Stimuláló Hormon), fT4 (T4
szabad frakció), fT3 (T3 szabad frakció), Anti-TPO (Tireoidea-
Peroxidáz elleni AT), D-vitamin (Total 25-OH D-vitamin),
Anti-Müllerian Hormon (AMH), Ujjbegyes vércukor
53 350 kedvezmény 25% 39 900
Eszter83
2018-04-07 17:14:48

Lion, egész jó áron "mérik" a cuccot :) kérdés, mennyi mindent néznek benne...
Lion86
2018-04-07 17:02:07

Eszter, néztem magánban 39 ezer körül van PCOS csomag, szerintem elmegyek majd megcsináltatni, abban van D vitamin vizsgálat is.
Lion86
2018-04-07 17:00:54

Anita, sajnos nem sikerült szegénynek egyik sem, mert hormonproblémák miatt volt túlsúlya és nem tudták kikezelni. Aztán el is vált, mert a szemét férje mindkét húgát teherbe ejtette :(
Eszter83
2018-04-07 16:54:52

Amandeen, a 800 sajnos borzasztó kevés. Azt mondják, a 2000 arra elég, hogy szinten tartsd, ami van, tehát ha alacsony a szinted, 2000-nél bőven többet kell szedni. De kötelező hozzá a K2 és a Magnézium! Én 20ezret is szedtem tavaly, azzal felment 100 fölé az értékem.

Lion, én a helyedben nézetnék így is, lehet, hogy nem elég az, amit szedsz! Nekem legutóbb valamikor 2010 körül volt hormonvizsgálatom, nem emlékszem, akkor mi volt. 2011 óta vagy terhes voltam, vagy szoptattam, ezért nem volt értelme nézni (3 év van a 2 gyerek között, az elsőt még a 2.terhességem közepéig szoptattam, a kicsi meg most karácsonykor, 3 éves kora után szokott végleg le :D)
Anita012
2018-04-07 16:53:30

Jaj az elég plusz súly igen.. Ohh.. Undorító ez a vilag.. És sikeres lombikjai lettek?
Lion86
2018-04-07 16:47:45

Igen, van tb támogatott is, de ott szarakodnak az emberrel. A mamám szomszédja a kb. 165 centijéhez 120 kiló volt és mégis volt 6 lombikja, mert fizette.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!