Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Málna27
2021-04-16 15:50:37

Lion, szívből gratulálok! Boldog babavárást és jó egészséget! :)
Andi198729
2021-04-16 15:10:03

Teljesen egyetértek Lionnal, hogy ne halogassátok a kivizsgálást! Főleg, ha huzamosabb ideig próbálkoztok, és tudjátok, hogy jól időzítettetek, és emellett mégsincs baba. Nálam is beigazolódott, hogy valami nincs rendben, és nem stimmel, hisz legalább 3 éven keresztül jó időzítéssel, ovuteszttel soha nem sikerült teherbeesnem, még a nyaralás alatt sem, amikor két naponta voltunk együtt.
Lehet, hogy apróságon múlik, pl, a férjnek van szüksége vitaminra, vagy csak egy átjárhatósági kell, és feloldják a problémát, de lehet sokkal összetettebb akadálya is, ami komplex kivizsgálást, és kezelést igényel, valamint lombik beavatkozást tesz indokolttá. Sose hallgassatok az olyan okos szövegekre, hogy nem szabad rágörcsölni, majd akkor jön, ha nem görcsölsz rá. Ez egy hihetetlen nagy baromság! Ha nem jön a baba, annak kizárólag testi akadálya van. Nekem is okoskodtak a környezetemben, hogy rágörcsölök, majd akkor jön, ha nem fogok görcsölni, meg hogy nem vagyok túl az előző babám elvesztésén, és ez az oka. Persze, kiderült, hogy nem is egy testi problémám van, én aztán elhatározhattam, hogy nem görcsölök rá, mit sem ért ennyi nyavalya mellett mai nekem van. De én ebben sosem hittem, a rágörcsölős szövegben, meg voltam győződve, hogy testi akadálya van, és beigazolódott. Tudtam, hogy nem csak ennyi, hogy túlságosan rástresszelek. Az hogy pl. nem termékenyül meg a petesejt, v. nem ágyazódik be, az nem lelki akadály, hanem fizikai. Hányszor tanácsolták nekem is, hogy menjünk el nyaralni, majd ott összejön a baba, sokaknak úgy sikerült, hát az lehet, max. azoknak akik makkegészségesek. Mi hiába voltunk nyaralni, 2 naponta együtt voltunk, nem ovuteszteztem, és mégis menzesz lett a vége, ugyanúgy. Pedig akkor majdnem azt hittem, sikerült, mert az az előtti ciklusom 24 napos volt, a nyaralás után viszont nem jött meg 24 nap után, se 25 nap után, se 26 nap után, se 27 nap után, elkezdtem reménykedni, épp elterveztem, hogy másnap tesztelek, errefel azon a napon reggel persze hogy megjött.Na akkor baromi csalódott és dühös voltam, de már a sokadik sikertelen hónap után már erőm sem volt dühöngeni, hozzászoktam hogy folyton csak megjön, minden ciklusban mikor épp aktuális volt a menzesz, már készültem rá, mert tudtam mindig, hogy úgyis az lesz a vége.
FBetti
2021-04-16 13:58:40

Köszönjük Lion!
Gratulálok a babához! :-))
Lion86
2021-04-16 13:15:30

Köszönöm Andi ;)
Lion86
2021-04-16 13:14:07

Köszönöm:)

Az lemaradt, hogy mindenkinek mielőbbi sikert kívánok, remélem nem kell sokáig várni már egyikőtöknek sem. És főleg ne halogassátok a kivizsgálást, én bánom, hogy nem kezdtük el hamarabb. Néha csak egészen kis dolgokon múlik. Viszont ha komplexebb a probléma, akkor meg pláne mihamarabb el kell kezdeni a kezelést, mert az is hónapokat vehet igénybe.
Andi198729
2021-04-16 13:13:30

Lion, szívből gratulálok neked itt is a fórumon! Minden a legnagyobb rendben lesz ;-) Sokszor csak ennyin múlik a siker, sokszor hallottam már, hogy az átjárhatósági vizsgálat után sikerült a baba, mert ha nincs durva elzáródás, akkor azt meg tudják nyitni a kontrasztanyaggal. Anno mikor nekem is csinálták, én is bíztam abban, hogy majd azután sikerül, bár nem voltak elzáródva. De sajna nem sikerült azután sem,de nekünk több más egyéb probléma volt a sikertelenség hátterében. Nekünk emiatt is lett lombik, mert Antritter doktornő csak a legeslegvégsőbb esetben csinál lombikot, mert azon a véleményen van, hogy sok esetben indokolatlanul teszik ki a nőket durva hormonkezeléseknek. De annak főként örülök, hogy most ez a lombikunk nem hiábavaló volt.Csak egy jó orvos kellett hozzá, aki érti a dolgát, és nem csak a pénzt markolja fel. Igazából Antritter doktornő, az endokrinológusom Tűű doki, a dietetikusom Dusa Fanny, és Giller Miriam akupunktúrás doktornő közreműködése hozta meg a sikert :)
Roxi22
2021-04-16 13:08:43

Kedves Lion86!
Gratulálok a babához,boldog babavárást ! :)
Lion86
2021-04-16 12:46:40

Sziasztok!
Közel 4 éve vezetem itt görbém, van már 2 fiam, de a második férjemmel is szerettünk volna közös babát. Kiderült, hogy PCOS-em és IR-em van, jártam 2 jó nevű dokihoz, de mindketten félrekezeltek, így 2019-ben eljutottam oda, hogy nem akarok többet orvoshoz menni. De továbbra sem jött a baba pontos időzítés mellett sem. 2020 januárban végül rászántam magam, hogy időpontot kérjek a Semmelweis Egyetem Asszisztált Reprodukciós Centrumába (amiről itt mostanában gyakran esett szó), én is Antritter doktornőhöz jelentkeztem be. Sajnos a márciusi időpontunkat lemondták a vírus miatt és végül decemberben volt az első konzultáció. Márciusra minden vizsgálat meg volt (hamarabb is lehetett volna, ha nem lennének ilyen hosszú ciklusaim a PCOS miatt). Kiderült, hogy ureaplasma fertőzésem van, ezt sikerült az első antibiotikum kúrával megszüntetni. Ezen kívül kicsit romlott az IR-em, de semmi spontán terhességet kizáró okra nem derült fény. Április végére terveztük az inszeminációt. Az utolsó vizsgálatom az átjárhatósági volt március 4-én, rendkívül kellemetlen volt és jobb oldalt nagyon nehezen ment át a konrtasztanyag. Alig vártam, hogy megjöjjön, hogy minél hamarabb elkezdhessük az inszeminációhoz kapcsolódó kezelést. De nem jött meg, bosszankodtam is, hogy szórakozik velem, pont amikor szeretnék túlesni rajta.
Aztán április 1-én rávettem magam, hogy teszteljek, pedig PMS tüneteim is voltak, de a legnagyobb meglepetésemre 2 csíkos lett. Valószínűleg az átjárhatósági megnyitotta a részlegesen elzáródott petevezetéket a jobb oldalon és csak ennyi hiányzott a sikerhez (jobb oldalon volt a tüszőm ebben a ciklusban is). Kár, hogy ennyi időbe került rájönni, de a baba kárpótol az elmúlt évekért. Ma voltam az első ultrahangon, mindent rendben találtak :)
Andi198729
2021-04-16 08:32:07

Roxy, várd ki azt a pár napot, már csak azért se jó korán tesztelni, mert van olyan, hogy ha valaki aktuális menzesz előtt már tesztel, pozitívat mutat, aztán időre megjön a menzesze, vagy pár napot késik. Pl. nekem a májusi sikertelen lombiknál volt egy nagyon halovány pozitív tesztem, aztán rá pár napra meg totál negatív volt, valószínű, biokémiai terhesség lehetett, valami elkezdődött, csak nem fejeződött be.
Natus, te is Tűű dokihoz jársz? Ez szuper, a legjobb endodoki :) Nekem is olyan biztonságérzetet nyújt, hogy szoros kontroll alatt tart, és ellenőrzi mind a cukromat, inzulinomat, mind pedig a pajzsmirigyemet. Most leállított az l-tyroxinnal, enyhe pajzsmirigy túlműködés miatt, de ez a terhességtől van. Most a vércukromat kell mérnem 10 napon keresztül, fő étkezések előtt, és után. Aztán elválik, van-e terhességi diabétesz, vagy nincs. Mert az alap rendben volt cukor: 4,3, inzulin: 5,2, viszont a reggeli első falatjától számított 60 perces érték: cukor: 7,9, inzulin: 68. Sajna aki ir-es, és teherbeesik, ezzel számolni kell. A terhesség ront az ir-en. Én gyógyszert nem szedek rá, a Galvust szedtem, a Merckformin nekem semmit nem használt, a Galvust viszont le kellett tennem a stimu alatt, és terhesség alatt is tilos szedni. Viszont helyre is állt az ir-em, mióta Tűű doki kezel Galvussal, és a dietetikus közreműködésével. Hétfőn megyek a dietetikushoz, egyeztetni, lehet változtatni kell a ch bevitelen, eddig ez a mennyiség bevált, a 220. Stimunál is csökkenteni kellett a bevitelt, és rengeteg fehérjét kellett bevinnem. Pl. ha tízóraira ettem natúr joghurtot, hozzá kellett kevernem túrót, na és persze hogy a ch is meglegyen, 2 db tk. cukormentes keksz.
Roxi22
2021-04-15 19:40:47

FBetti köszönöm!
Kíváncsi vagyok rá mi lesz.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!