Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Margaréta :Szerintem már megtörtént nálad is magas a hőd 3,5 tized az emelkedés hirtelen nagyon szép !:)
Lion86
2018-07-08 11:52:21
Margaréta, ez ovunak tűnik, főleg a pozi teszt mellett :)
A barnázás már egy hete tart, ma már jóval világosabb színű. Azért írtam az UH-s eredményt, mert így gyanús, ha nincs ovum, akkor ez a mensi akarna lenni. Lehet akkor az első ciklust is szét kéne venni, mert úgy kijönne a 2 normál ciklus utána, a negyedik hosszabb volt kicsit, az ötödik akkor megint anovus és ez lenne a hatodik. A többi barnázás nem ilyen volt az elmúlt 2 hónapban, a mostaniban néha kevés piros vér is volt. Hát akkor lehet, hogy inkább külön veszem.
Egyébként azt hiszem nem meséltem, 3 dokinak mutattam a terheléses cukor- inzulin eredményt, mind azt mondta, ez nem IR, vagyis nincs PCOS. A pajzsmirigyem is oké. A sok olvasgatás során az okokat keresve arra jutottam, hogy a kóros soványság is okozhat ritka ovulációt. Pedig eszem rendesen, de nem hízok. És mivel most kiderült a vashiány, arra gondoltam, lehet, hogy ennek az egésznek az oka valamilyen felszívódási zavar. Tiszta szégyen az egészségügyre nézve, hogy nekem kell kinyomozni. A doki rá van kattanva, hogy egy kis stimuláció kéne... A francokat... Én az okokra vagyok kíváncsi és magamtól szeretnék "működni" és csak akkor bogyókat szedni, ha ez végképp nem megy.
erikasz
2018-07-08 11:50:06
Lion :Jelöld menszinek mert csak igy jelentkezett anovácios ciklusban nem vastagszik meg a nyálkahártya nincs minek leválni ...azért csak barnáztál ...had lássam hogy néz ki ugy a ciklus !
Margaréta88
2018-07-08 11:12:26
Sziasztok!
Én így állok, de a hasam az fáj, pedig nem szokott. Bár a doki az UH-on azt irta, hogy cystosus képleteket lát a tüszők helyett, nekem tegnap pozitív ovu tesztem volt délben, este már halványabb. Lehet ebből még valami?
Lion: mióta barnázol? Én nem jelölném még mensinek.
Erikasz: már jó magasat mértél. Akkor meg volt az ovud. :)
Anitacool
2018-07-08 11:06:08
Lion épp ezt pedzegettem meg nem rég ;-) Ha nem lesz több barnázás, akkor lehet ez már új ciklusnak vehető. Persze majd utólag leszünk okosak. Drukkolok, hogy induljon a tiszta lap. Most van még barnázás?
Anitacool
2018-07-08 11:03:47
Erikasz ez alapján nem tudom megmondani. Nyák, ovu fájdalom, LH teszt alapján lehetne belőni. Ha ott érzed helyesnek, biztos igazad van, elég rutinod van már a tested működésében :-)
Edit bátran fordulj hozzánk bizalommal, szívesen segítünk. Ez a görbe tulajdonképpen a reggeli mérés rutinná válásában segít leginkább. De a helyes mérési móddal majd utólag látni fogjuk az ovud helyét :-) Nyugodtan írd be levonás nélkül az értéket, amit leolvasol majd. Igaziból nagy jelentősége nincs, mert a görbe alakját nézzük majd :-) Csak a lényeg, hogy mindig ugyanúgy vidd be az eredményt. Szóval a reggeli kis plusz matekot nem kell csinálni ;-) Ciklus közben valóban nem szerencsés hőmérőt váltani. Nem emlékszem hol tartasz, de ha az elején, akkor ennek ellenére lehet leváltanám ;-)
Lion86
2018-07-08 10:57:10
Sziasztok!
Erikasz, én nem az LH csúcsra gondoltam, hanem arra, hogy 40 felett már állandóan emelkedett lehet az LH szint, ezért történik keresztreakció a Hcg tesztnél és lesz halvány pozitív. A clearblue digitális teszt nem olcsó, de az kizárólag a Hcg-re reagál, ezért azt próbáld ki, ha tuti megtörtént az ovu és sokáig fent marad a hőd.
Én így állok most. Nem tudom, hogy így hagyjam-e a görbém, vagy írjak be mensit, a másik meg anovulációsnak maradjon, mert eszembe jutott, hogy régebben mikor sokáig nem jött meg voltam UH-on és akkor a 40. nap körül 2 mm volt a méhnyálkahártya és nem sokkal később sötétbarna folyásom volt vagy két hétig. Lehet, hogy ezt már új ciklusnak kéne venni? Szerintetek? Totál tanácstalan vagyok.
erikasz
2018-07-08 10:50:28
Kira ,Lion : Hol vagytok ?
Edit90
2018-07-08 10:49:58
Anitacool: Köszi a választ! Èn eddig hónaljban mèrtem,digitális hőmèrővel,ès gondoltam,hogy ez így nem olyan pontos,de csak ilyen volt itthon. Azt is olvastam,hogy nem szerencsés a ciklus közben lázmèrőt váltani,vagy mèrèsi helyet. Most már megvan a hagyományos lázmèrőt,ès szájban fogok kèrni,úgy ahogy írtad. Mèg egy kèrdès:ha szájban mèrek akkor ott magasabb a hő,mint hónaljban,akkor le kell vonni belőle a 0,5 fokot,vagy azt az èrtèket írjam be,amit mèrek?
erikasz
2018-07-08 10:46:39
Anitacool :Nagyon is igazad van... még ez a múltkori !
Akkor szerinted is 29 napján volt ,nagyon nehéz mérnem ....a párom össze vissza dolgozik ,valamikor 3 órakor kelek ,valamikor 3.40 ,4.20 ,igy nagyon nehéz hőt mérni ....de ez csak ebben a ciklusban volt :)
De azt észre vettem ha hamarabb mérek magasabb a hőm !
Most hétvégén az szuper ez az igazi ...és biztos vagyok benne ... hogy megtörtént !:)