Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Sziasztok!
Moszgamas hétvège lesz nekem, nem fogok unatkozni. A mai allapot:
Kira84
2018-07-27 22:49:17
Szia Edit90
Igen sajnos van előzményem már 8 éve mérek így már megismertem a testem jeleit sajnos. PCOS, inzulinrezisztencia,endometriózis,Pm alúlműködés ami keserti az életem és 8 vetélés.Sajnos ebből pé nem lesz az biztos 3-napja már hogy pecsételek,pontosan tudom ha nem jön meg magától sajnos bogyó kell,bár az utóbi 5 hónapban nem volt gond de most megvoltam fázva pont peteéré előtt gy gyógyszert szedtem és ez eltolta a ciklust.
erikasz
kedves egyenlőre még nem veszem be, tornázok és figyelem a hőmet..
Amandeen
2018-07-27 21:44:14
Sziszi, az, hogy 5 vagy 6 órát alszol-e, nem befolyásolja a mérést. Az a fontos, hogy reggel mindig ugyabban az időben mérj, plussz-mínusz fél óra belefér. Én azt is olvastam valahol, hogy elegendő 3-4 óra folyamatos alvás is. A lényeg az, hogy alvás közben esik le a testhő az egyénre jellemző alaphőre. Ehhez megszakítás nélküli, folyamatos pár órás alvás szükséges. Ha nem sikerül eleget aludni, akkor a hő nem csökken le az alaphőre, amit csak ébredéskor lehet ugye mérni, hosszabb ébrenlét után már feljebb megy a hő, akkor nem annyira mérvadó a mérés. Tehát, ha pl. előbb ébredsz 1 órával, de utána már nem tudsz visszaaludni, érdemesebb ébredéskor mérni, kb. jó lesz a mérés.
Anitacool írta, hogy hajnalban óránként 0,1 tizedet emelkedik az alaphő, tehát ha mondjuk a szokásoshoz képest 1 órával később mérsz, akkor le kell vonni 1 tizedet, ha meg egy órával korábban, akkor meg hozzá kell adni.
Igazából 0,1 tized amúgy nem sokat számít, a teljes görbe a lényeg, és nem a hő magassága (a görbe alakja), hanem hogy jól elkülöníthetően látszódjon a két hőmérsékleti fázis, az ovu előtti alacsonyabb és ovu utáni magasabb hőtartomány . A görbénél úgyis mindig csak utólag látszik meg, hogy hol lehetett az ovu, illetve, hogy volt-e egyáltalán, az meg úgyis a több napon át tartó emelkedett hőmérsékletből látszani fog. A görbe jóslásra nem alkalmas. A tapasztalataim alapján mondhatom, hogy szerintem egy hőgörbét sok minden befolyásol, önmagában nem annyira megbízható, csak úgy kb.-ra. Nem mindegy, hogy milyen hőmérsékletben alszol, nyitva van-e az ablak, kitakaróztál-e éjjel, mennyire aludtál nyugodtan, nyitva volt-e a szád, stb.... Az ovut belőni csak hőgörbével nem lehet pontosan. Az a jó, ha közben nyákot is figyelsz, LH tesztelsz, vagy éppen UH-n is megnéznek. Nem igazán lehet szabályszerűségeket keresni, mert bár egy görbe egyénre jellemző szabályosságokat mutat, minden ciklus más és más. Vannak pesze alap dolgok, amiket meg lehet figyelni több hónapon át vezetett görbékből, de lehetnek eltérések is. Pl. nálam volt már olyan, hogy menzi előtt zuhant le a hőm, de volt olyan is, hogy még menzi alatt is magas maradt, vagy menzi alatt csökkent le, tehát e tekintetben nincs tipikus rám jellemző minta. Bár tipikusabb az, hogy elkezd csökkenni a hőm a ciklus végéhez közeledve. Másik dolog pedig, hogy nem mindig akkor van ovu, amikor esik a hő, lehet akkor is, amikor már fokozatosan elindul felfelé, és még sorolhatnám.
Én eljutottam arra a pontra, hogy nem izgulok annyira azon, hogy mit mértem, inkább az a fontos, hogy utólag lássam volt-e egyáltalán ovum. Én ezt abból látom, hogy ha a hőm több napon keresztül 36,5-36,6 felett van, akkor biztos lehetek benne, hogy megvolt. Amíg 36,2-36,4 között mozog, addig nincs ovu. Az meg, hogy pontosan mikor következik be, nem izgulok már rajta. Régebben minden nap elemeztem a görbém, hogy akkor most 1 tized itt, 1 tized ott, ott leesett, ott emelkedett, rakosgattam a lehetséges ovukat ide-oda, tervezgettem az együttléteket, de aztán rájöttem, hogy nem ebben van a lényeg. Baba nem attól lesz, hogy nézegetjük a grafikonokat, meg hogy a rendszer hova húzta be az ovut, hanem ahogy azt a Jóisten elrendeli. Próbálkozni persze kell, mert nyilván kellenek az együttlétek is hozzá, természetesen, de a többi már nem rajtunk múlik. Én is túl vagyok már sokmindenen, mégsem jött még a gólya. Voltunk együtt 2 naponta, voltunk sűrűbben is, ritkábban is, feltételezett ovu előtt, ovu napján, ovu után, volt reggeli együttlét, volt délután, este meg éjjel, már mindenféle kombináció megvolt, mégsem sikerült.
Lányok, én már nem tudom mit gondoljak, csalódott vagyok és rettentő szomorú. Lehet, hogy ez a stresszes időszak mondatja ezt most velem, de belefáradtam és feladtam, bár még mindig mérek, a reményt kezdem elveszíteni. Most meg itt a lombik a nyakamban. Nem tudom, mi lesz. Bocsi, ha kicsit hosszúra sikeredett, de gondoltam megosztom veletek ezeket a gondolatokat.
Edit90
2018-07-27 21:14:17
Lion: Sosem vizsgálták még a pajzsmirigyem. Én szájban mérek higanyos hőmérővel,ami 0.5 fokkal mér többet,mint a digitális korábban a hónaljban. Ha jól tudom a magas hő a pajzsmirigy túlműködés jele,aminek a tünetei a sovány testalkat,gyors anyagcsere,magas pulzus... Ezek egyáltalán nem jellemzőek rám,sőt inkább az ellentéte.Viszont az alul működés alacsonyabb testhővel jár,nem? Javítsatok ki,ha nem így van.
Én nagyon hiszek most az inofolicban, nagyon jókat olvastam róla. Szerintem neked is segíteni fog :)
Most tuti azért vérzel olyan sokáig,mert már jó rég nem volt meg rendesen, és mostanra jó vastag lehetett a nyálkahártya.
Sziszi: Hidd el,tuti csalódott lesz, hangosan nem vallja be,de már Ő is nagyon szeretné a kisbabát :)
KittyCat: Köszi, a tiéd is nagyon szép :)
Kira: Nem ismerem a történeted, de a maratoni ciklus ellenére sem merném én eldönteni,hogy kell e a Norkolut. Szerintem ne kezd még el.
Én ma éjszaka épphogy aludtam 6 órát, lehet,hogy ezért lett ilyen a hőm, nem tudom. De egyenlőre bent hagyom.
Amandeen
2018-07-27 20:58:33
Erikasz, köszi a kérdést, megvagyok. 2 napja új ciklust kezdtem, szerencsére csak kicsit tolódott ki a ciklusom a stresszes időszak miatt. Most csak 36 napos ciklusom volt.
A doktornőm javaslatára most már 2 hónapja Profertil Female-t, DHEA-t, D vitamint és Q10-et szedek. A DHEA elvileg javítja a petesejt minőségét, hát majd kiderül.
Ma voltam az utolsó szükséges papírokért, ami a lombikhoz kell. Augusztus 16-án lesz az első konzultáció. Izgulok.
erikasz
2018-07-27 20:04:18
Sziszi :A rendes időpontban mérsz 36.2 lett volna lehet ovud következik a napokban!
Lion :Vérzés csilapitó a palástfű tea nem kellene innod !
Nagyon sajnállak drága !:(
Kira :Ha most lenne ovud ....akkor elcseszed ,bízd a természetre !
De a te döntésed !!
Kira84
2018-07-27 15:22:00
Hát lányok ez nekem igazi hullámvasút, De nem vagyok megijedve tőle, ha a hétvégén sem indúl be van itthon Norkulut majd az meghozza.
anitaa28
2018-07-27 15:19:34
Lion tuti azért tart eddig. Nekem 54 napos ciklus után 7 erős nap vérzésem volt legutóbb,de annyira erős, hogy az extra tampon csak 1 órát bírt. Rendes ciklusnál tamponra sincs szükségem.
Lion86
2018-07-27 15:01:49
Ja és eddig elég volt 3-4 tisztasági betétet az elmúlt napokban, inkább csak pisiléskor jött kevés vér, de tegnap óta már rendes betét kell. Gyanítom, hogy iszonyú vastag lehetett már a nyalkahártya 76 nap után és ezért húzódik el így most a vérzés.
Lion86
2018-07-27 14:56:56
Erikasz, nem tudom mi lehet veled, eddig tényleg korai ovunak nézett ki, de fura ez a csökkenés.
Hát én így állok ma. Ha hétvégén sem múlik el, akkor jövőhéten doki. Barnázni szoktam sokáig, de rendes vérzés 6 napnál tovább nálam még sosem tartott.
Moszgamas hétvège lesz nekem, nem fogok unatkozni. A mai allapot: