Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Lion köszi! :D
Én nem tudom mi van. Még nem jött meg. Viszont a két nappal ezelőtti tesztem negatív lett.
Van vmi ami miatt kitolodhatott a lutealis fazisom? C vitamint,E vitamint,szelent, folsavat szedek
Vagy szerintetek teszteljek most? Akkor melyik tesztet ajanlanatok?
Edit90
2018-08-18 12:48:09
Melyna: azt szokták mondani,hogy az ovut után legalább 10nap kell,de van olyan akinek 16 telik el a mensi-ig,ez a luteális fázis hossza. A 8.napon szokott megtörténni a beágyazódás.Ha neked a 18.napon van ovu,mèg èppenjó lehet, így is. Ha a 16.napon van,akkor mèg 12 a luteális is,az teljesen átlagos hossz. Ezeket az infókat èn is innen tudom,gyorsan belejössz majd te is. Mèg èn sem vagyok itt règóta,ès folyamatosan tanulok.:)
Lion: sajnos ezzel a gyógyszerrel meg kell küzdeni,de azt mondják 1-2 hèt ès elmúlik a mellékhatás. Az jó,ha fokozatosan emeled az adagot,majd ha már egèszet kell,azt is úgy csináld,hogy először csak reggel egèsz,este fèl. Így könnyebb lesz hozzászokni. Mivel mostanra kiderült,hogy IR-ed van,ami pozitív változás,azt tuti az inofolic csinálja. Èn nagyon hiszek benne,nagyon jó eredményeket értek el vele IR-es betegeken. Azt írja a cikk,amit kaptam róla,hogy nyugodtan lehet szedni terhesen is,mert megakadályozza a terhességi diabétesz kialakulását,vagy csökkenti a mèrtèkèt.
Lion86
2018-08-18 12:38:27
Edit, ez még nem nagy ugrálás, hamarosan lecsillapodik és jön az ovu :)
Merckformint írtak fel. Ez sajnos egyéni, hogy meddig tart a hozzászokás, ráadásul egy hét után kettőre kell emelni az adagot. De most kicsi jobb, hogy kettétörtem és délelőtt meg este veszek be felet.
Az inofolicról az jutott még eszembe, hogy eddig sosem csökkent a hőm ovu előtt, ez volt az első ilyen görbém (stagnálni szokott), úgyhogy valamit biztos csinált a hormonjaimmal. Meg a nagy felugrással kapcsolatban arra gyanakszom, hogy a tüszőm is nagyobb lehetett most.
Margaréta, sajnálom az esést.
Sziszi, remélem még feljebb megy holnap.
Melyna, a késői ovu akkor baj, ha hozzá rövid a luteális szakasz (12 napnál rövidebb). 28 napos szokott lenni mindig?
Amandeen és mikor lesz a leszívás?
melyna
2018-08-18 12:28:52
Edit90: Köszönöm! :)
Lenne egy olyan kérdésem,hogy a 28 napos ciklusnál mondjuk ha ma vagy holnap lenne ovuláció esetleg még késöbb....... nem baj,hogy a az már a ciklus 16-17-18......-ik napja? Szóval,hogy elég késői. Bocs ha esetleg hülyeséget kérdezek :) minden érdekel és örülök hogy megtaláltam ezt az oldalt :) jó más tapasztalait,segítségeit,örömét és a többi......olvasni. Remélem idővel én is tudok másoknak ezáltal majd segíteni :)
Edit90
2018-08-18 11:46:51
Mimike: Eddig nagyon ígéretes a görbéd, hajrá! Gyors babásodást kívánok neked :)Úgy tűnik megvolt az ovud.
Anitacool: Nekem most telik le az egy hónap,hogy iszom az inofolicot. Még most következik az izgi rész,hogy előbre hozza e az ovut. Nagy változást eddig nem csinált nekem sem.
melyna: Nagyon szép a görbéd,most jön az ovu, nektek is gyors babásodást kívánok :) A méhszáj nálam akkor van lent,amikor vizsgálom azonnal ott van közel. Ha fent van,akkor annyira fent van,hogy alig érem el,vagy nem is sikerül elérni. Ha minden nap vizsgálod,egy ciklus alatt kitapasztalod,hogy mikor keményebb, mikor puha. A nyitottságát is nehéz megállapítani egy-egy nap,de amikor termékeny időszak van,akkor sokkal nyitottabb.Amikor túl vagy az ovun utána pedig nagyon bezárul.
Lion: Milyen cukorgyógyszert kaptál? Mit mondtak,meddig fog tartani a hasmenés tőle?
GőVica:Ez lehet beágyazódási tünet. Szorítok neked, hogy most minden rendben legyen :)
Sziszi: Ebből még baba is lehet,én a magasabbat írnám be.
Nekem most nagyon fura ez a görbe, tegnap elkezdődött picit a tojcsis nyák, ovu teszt határozottan negatív,és a hő is olyan összevissza.
Amandeen
2018-08-18 11:18:15
Lion, igen gyógyszeres kezelés alatt vagyok, injekciókat kell beadnom magamnak...
erikasz
2018-08-18 09:53:48
melyna :Alig éred el akkor vagy termékeny szerintem ma délután pozítiv lesz a teszted !:)
De ne igyál több mint 1 órahosszáig ugy csináld a tesztet !
melyna
2018-08-18 09:13:51
erikasz: bocsi az a tegnapi nap eredménye este :) ma sajna nem tudom mert akárhogy próbálom nem érem el.....majd este megkérem a férjemet hátha neki sikerül. tegnap 4-5 fele csináltam tesztet halvány alig látszik. ma reggeli szintén.
Margaréta: fel a fejjel! Amíg nem jön meg még van remény :)
erikasz
2018-08-18 08:52:56
mimike :Ez az ovu !:)
erikasz
2018-08-18 08:51:03
Sziszi :A 36.8 írnám be ,mert hamarabb mértél de csak fent voltál és nyugalmi állapot után kell mérni vagyis rögtön ébredéskor !!:)
Én nem tudom mi van. Még nem jött meg. Viszont a két nappal ezelőtti tesztem negatív lett.
Van vmi ami miatt kitolodhatott a lutealis fazisom? C vitamint,E vitamint,szelent, folsavat szedek
Vagy szerintetek teszteljek most? Akkor melyik tesztet ajanlanatok?