Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Christi
2018-09-17 18:52:57

Lion86 Igen, minden honapban szep a gorbem, sot nekem a mult havi tetszett a legjobban :))))) dehat hiaba szep, nem vagyok elorebb.
A hazat imadjuk, 1-2 dolog kell meg, majd eskuvo utan beszerezzuk azokat is.
Reggelente bosszankodunk a munkabajaras miatt, teljesen ellehetetlenitettek a varost (Halasztelek) A munkahelyem fel ora autoval, azt ma ket es fel ora alatt tettem meg. De ennek elobb-utobb vege lesz.
Uj hazba uj csaladtag kellene, mar a szobaja is megvan. Ugyhogy akar ide is csoppenhetne, mi szeretettel varjuk :)
Eva114
2018-09-17 18:37:15

Sziasztok! NSC kúpról van valami tapasztalata valakinek? Azt írta fel nekem a doki,egy 10napos kurarol van szó,utána egy vagilact nevű kupot kell ismét 10 napig használni. Neten azt olvastam hogy a leggyakoribb huvelyfertozesre írják fel ezeket.. remélem nagy gond nincsen!

Remélem aki már használta bevált neki:)

Köszönöm előre is !
erikasz
2018-09-17 17:34:41

Lion :Köszönöm szépen aranyos vagy !
Lion86
2018-09-17 17:28:26

Sajnálom Vica. Furcsa, hogy progeszteron mellett is barnázol. Nem lehet, hogy valami más oka is van?
GőVica34
2018-09-17 17:16:05

Sziasztok.
Nálam nem sok.
Hőm lennt van.Barnás folyás meg van.Nem is látom értelmét az utrogestan szedésének sem.Reggel csináltam tesztet elvileg szerdára nem várom...full negativ.Szerintem tuti megjön.
Lion86
2018-09-17 17:15:20

Erikasz, itt jól leírják :

PREDIABÉTESZ JELENTÉSE ÉS HATÁSA
A prediabétesz az az állapot, amikor a vércukorszint már magasabb a normálisnál, de még nem emelkedett olyan mértékben, hogy cukorbetegséget diagnosztizáljon ki az orvos. A prediabétesz tartós fennállása esetén 2-es típusú cukorbetegség alakulhat ki, és veszélyessége abban rejlik, hogy már a prediabétesz alatt megnő a szívbetegségek és az agyvérzés kialakulásának kockázata.

Prediabétesz esetén arról van szó, hogy a szervezet inzulintermelése még működik olyan mértékben, hogy nincs jelentős mértékben emelkedett vércukorszint. Ám a helytelen életmód, az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény mindennapok egy idő után oda vezetnek, hogy a diabétesz kialakul, s az már nagyon komoly életminőségbeli változásokkal, és súlyos szövődményekkel - végtagvesztéssel, a trombózissal, a stroke-kal, szívinfarktussal - járhat.

Jó hír azonban, hogy a prediabétesz lehetőséget biztosít az Ön számára is, hogy javítsa az egészségét, mivel a betegségnek 2. típusú cukorbetegséggé fejlődése elkerülhető. Az egészséges életmódbeli változtatások, mint az egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás, és az egészséges testsúly fenntartása által a vércukorszint visszaállhat a normális értékre, szükség esetén gyógyszeres terápiát is javasolhat a diabetológus szakorvos.

Egy friss kutatás kimutatta, hogy azoknál a betegeknél, akik kezeltették prediabéteszüket, mintegy 56 százalékkal kisebb valószínűséggel alakult ki a betegség, míg a kezeletlen esetek közel kábé 70 százaléka végződik kettes típusú cukorbetegséggel.

Már kisebb mértékű vércukorszint emelkedéssel is mindenképpen érdemes foglalkozni, hiszen megfelelő, személyre szabott kezeléssel - amely gyógyszereket és életmódbeli változásokat is jelenthet - a diabétesz kialakulása jó eséllyel elkerülhető.

A normális glukóztolerancia és a szénhidrátanyagcsere-zavarok diagnosztikai kritériumai
(WHO, 2006)

A szénhidrát-anyagcsere állapota
Glukózkoncentráció, mmol/l
(vénás plazma, laboratóriumi mérés)

Normális glukóztolerancia:
Éhomi vércukorszint
OGTT 2 órás érték
≤ 6,0 prediabétesz
< 7,8 prediabétesz

Emelkedett éhomi vércukor (IFG):
Éhomi vércukorszint és
OGTT 2 órás érték
≥ 6,1 de < 7,0 (azaz: 6,1-6,9) prediabétesz
< 7,8 prediabétesz

Csökkent glukóztolerancia (IGT)*
Éhomi vércukorszint és
OGTT 2 órás érték
≤ 7,0 prediabétesz
≥ 7,8 de < 11,1 (azaz: 7,8-11,0) prediabétesz

Diabetes mellitus:
Éhomi vércukorszint vagy
OGTT 2 órás érték
≥ 7,0 prediabétesz
≥ 11,1 prediabétesz
Edit90
2018-09-17 17:14:16

Erikasz: sajnos nekünk nem sokat tanítanak arról,hogy az IR,ès a kezdődő 2es típusú cukorbetegség kezdeti tünetek között mi a különbség,de a kezelése szinte ugyan az az elejèn: Vércukorszint csökkentő tabletta általában merckformin,vagy valami ilyen hatóanyaga,ès dièta. Utána fogok olvasni szakmai cikkekben,mert èrdekel a tèma,ès szeretnék pontosabb infóval szolgálni neked is.
Lion86
2018-09-17 17:11:58

Sziasztok!

Köszönöm Anitacool :) Örülök neki, hogy ilyen jó programjaitok vannak a kisfiaddal. Sajnos nálunk kicsit korlátozottak a lehetősegek, még az egyetlen játszóház is bezárt, de a szabadban is nagyon jól elszórakozunk. Főleg a közeli erdőben szoktunk sétálni, meg a férjem nagybátyjának a tanyáján szeret nagyon játszani, kutyázni a kisfiam. A házunk mellett van egy játszótér, de egy idő után inkább a közelben parkoló kocsikat akarja megszerelni :D
Én is gondolkodtam, vajon milyen lesz majd a kistesó, hogy fogok ugyanúgy szeretni még egy gyermeket, de mindegyik különböző még egy családban is és mindnek meg van a maga különlegessége, amiért annyira imánivalóak :)

Fbara, nagyon drukkolok, hogy elmaradjon az átjárhatósági, de ha mégsem, akkor plusz egy fővel költözzetek :)

Mimike, szép nagyot ugrottál, drukkolok, hogy most sikeres legyen a hónap :) Az jó, ha stagnál. Az ugrálás lenne rossz a luteálisban.

Margaréta, remélem a pihenő meghozza az eredményt. Gratulálok a 4 kilóhoz :) A mozgás is biztos menni fog, csak elkezdeni nehéz. Nekem is mozognom kell, hiába nincs mit leadnom, de rávettem magam nagy nehezen.

Christi, nagyon szép a görbéd. Remélem már hárman lesztek az esküvőn :) A házzal most már minden oké, berendezkedtetek?

Kitty, Melyna, hogy alakulnak a tesztek?

Edit, hogy vagy? Ha tegnap tartottad, akkor boldog névnapot! :)

Jashmine, Sziszi, Vica vannak új fejlemények?

Erikasz, a cukorbetegség felé az első lépés az IR, aztán az IGT (amit írtam, hogy már a cukor is magas, nem csak az inzulin) és végül a cukorbetegség, amikor már kifáradt a hasnyálmirigy. Te most a kettes lépésnél tartasz és nagy szerencse, hogy most derült ki. Itt még viszonylag jól kezelhető az állapot. Már nagyon a cukorbetegség határán van ez az érték, de még nem az. Szigorú diéta biztos lesz, valószínűleg gyógyszer is (orvosa válogatja). Viszont most, hogy ez kiderült, kezelés mellett sokkal jobbak az esélyek, hogy jöjjön a baba :)
erikasz
2018-09-17 16:45:18

Edit :Holnap délután tudom az orvoshoz elvinni ..akkor délután van !
erikasz
2018-09-17 16:43:07

Edit : Azt én is látom ...de most anyagcsere zavarom van IR -én igy értelmezem.. ahogy utána olvasgattam !

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!