Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Megértem Andi. Én is most megfogadtam, hogy felfüggesztek mindent, hőmérőzést is, mert elég fárasztó tud lenni lelkileg is, meg hétvégén is felkelni emiatt korán. Egyszerűen annyit szeretnék megtartani, hogy a 16-23 cnap között megpróbálunk minden másnap együtt lenni, ezenkívül is természetesen együtt szoktunk lenni, amikor jól esik (általában heti 2x - 3x). A 4,5-ös tsh-m gyógyszerrel kezelve lesz, és a kövi ciklusban megyek hormonpanelre és ha szükséges kezeljük, amit kell. Ekkor fogom úgy érezni, hogy én mindent megtettem :) Emellett teljes életmódot váltottam az utóbbi időben, bízom benne, hogy ez is segít (étkezés és sport terén is, fogytam is 3 kg-ot, bár nem voltam rászorulva, így most 49-50 kg vagyok).
Andi198729
2021-06-17 14:38:59
Én sokszor nem tudtam eldönteni, ovuteszt alapján mikor is van pontosan ovum. Sokszor a pozitív napon volt ténylegesen. Szerintem emiatt sokszor lecsúsztunk róla, bár nem ez volt a baj nálunk, szerintem a jó időzítés ellenére is sikertelen volt minden próbálkozásunk, biztosan volt olyan amikor jó időben voltunk együtt. Én már a végén nem is bántam hogy lombik lesz, mert a 3 év alatt belefáradtam a sikertelen próbálkozásokba, hogy minden hónapban ebben az ördögi körforgásban vagyunk, hogy menzesz, aztán mikor közeledett az ovu, rákattantam a tesztelésre, hőmérőzésre, az erőltetett együttlétek, mikor fáradtak voltunk, akkor is erőltettem, hogy igenis együtt kell lennünk, most van itt az idő, utána a 2 hét reményteli várakozás, hogy na talán most sikerült, talán ez a mi hónapunk, aztán mindig jött a pofára esés, csalódás, és ez így ment sokáig.
Npalmer
2021-06-17 09:49:04
Kedves Betti! Köszönöm a válaszod. Szombaton még krémes volt, azóta pedig elég durván megnövekedett mennyiségű tojásfehérjés a mai napig is.
FBetti
2021-06-17 08:55:16
Npalmer, a pozitív ovuteszt után szokott ovu lenni, sokszor nem a pozitív napon, hanem utána 1-3 nappal. Szerintem lehet, hogy csak a 20. napon volt, de ez csak találgatás, pontosan szerintem csak UH-os követéssel lehet belőni. Tojásfehérjés nyákod nem volt, az még esetleg segíthetne? Az időzítés szerintem tökéletes volt.
Npalmer
2021-06-17 08:09:24
Lemaradt a görbe :)
Npalmer
2021-06-17 08:09:06
Sziasztok! Itt a görbém. Érdekes, mert pénteken, a 17. ciklusnapon lett pozitív az ovu teszt (ez volt az első tesztem, másnap nem tudtam csinálni, utána pedig negatívak lettek), és a hőmérsékletem csak tegnap, a 22. ciklusnapon kezdett el emelkedni, tehát a 21. ciklusnapra húzta be az ovut. Szerintetek a görbének vagy az ovu-tesztnek higgyek? A 17., 19., 20. cnapon voltunk együtt, bizakodom.
FBetti
2021-06-15 22:45:42
Dorottya, szép a görbéd.
Jól teszed, ha befelé figyelsz, kövesd a belső hangod sugallatait.
Andi198729
2021-06-15 20:56:25
Dorottya, persze ezt a dokival kell átbeszélnetek, hogy ő mit javasol. Hátha kiderül mi az oka a vetéléseknek, mert akkor azt kezelni is tudják.
A görbéd nagyon szép, csak így tovább;)
Dorottya88
2021-06-15 18:40:24
Hát egyelőre természetes úton, még korai lenne meddőségi klinikára menni. Meg úgy érzem, helyre tudom rakni magam. Meg hát először is a dokival kell átbeszélni a vizsgálat eredményeit.
Azokat még nem csináltatom, de ha most nem derül ki semmi konkrét, akkor mindenképpen. Most inkább azt érzem, fontosabb magamra és befelé figyelni, túl sok volt ez úgy egyszerre és nem tudtam igazán magamra energiát szentelni. Meg párként sem működtünk úgy igazán jól, főként, mert mindent kudarcnak éltem meg. Szóval, a dokinál derül majd ki, hogyan tovább, de azt hiszem, szükségem van egy kis fellélegzésre.
Amugy itt tartok.
Andi198729
2021-06-15 17:58:11
Dorottya ezek szuper hírek :) ha megvannak a vizsgálatok hogyan tovább? Elnentek meddőségibe, vsgy természetes úton próbálkoztok? Trombózispanelt is csináltatsz és nk ölősejt vizsgálatot is? Ezek is állhatnak a vetélés hátterében sajnos. Én is megcsináltattam igaz az ölősejt vizsgálatot csak magán úton lehet de mindenképp ki akartam zárni, és tudatosan akartam a lombikra felkészülni, hogy megkiméljem magam egy újabb csalódástól, mert volt már annyi csalódás a 3 év próbálkozás alatt.úgy voltam vele hogy derüljön ki a sikertelenség oka, mert már nem bírtam elviselni lelkileg hogy sehogysem akart sikerülni másoknak meg pikk pakk a környezetemben.