Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Niki0321
2021-06-13 11:45:26

Sziasztok. Ez a görbe kezdésnek nem rossz. Ugye?
Dorottya88
2021-06-13 11:04:45

Köszönöm a válaszokat! Andi, csak beutaló volt, egyelőre, nem eredmény. Azt kellett volna el ennem a vizsgálat reggelén. Még jó, hogy hallgattam a belső hangra és el akartam előtte venni. Így kevésbé kínos, mintha már bejelentettem volna. Pont ezért akartam látni, mi van ráírva, ne magamnak kelljen kibogozni.
FBetti, a 3 pontos inzulin micsoda? Az időpontokat jelenti? 0, 30 60,90, 120 perces? Ez a baj, hogy ezt is meg kell nézetem, terheléses cukor vizsgálatra is akart küldeni, de nem tudom, hogy hány perceseket kérjem. Alapból aggódó típus vagyok, most képzelhetitek.... A vetélés óta nagyon negatív irányba ment az életem és úgy érzem, semmi sem sikerül.
Bocsánat, hogy panaszkodom.
Ja, és ha a TSH és az Ft3 már meg van, nézessem újra?
Andi198729
2021-06-13 10:11:22

Dettuska, FBetti, én még szorítok nektek! Amíg nincs mensi van remény.tudom milyen rossz ez a helyzet mikor az ember már már elveszíti a reményt és készül a mensire.én hányszor voltam ilyen helyzetben, mikor elkezdődött a rózsaszín nyák, na attól már egyenesen rosszul voltam, mert tudtam hogy ebből már mensi lesz, és sajna mindig így is lett.volt amikor váratlanul csapott le a mensi.volt olyan mikor eljutottam hogy teszteljek, aztán az 1 csík okozott csalódást olyankor szintén dühös voltam mert tudtam hogy megint mensi lesz.
Dorottya, ilyet nem tehetnek meg egy kórházban hogy egy páciens leletét csak úgy kidobják, meg kell nekik mondani hogy ezzel betegjogokat sértettek meg, ezen belül is sz egészségügyi dokumentációhoz való jogot.nem tudom ezzel a portás tisztában van-e.a minimum az lenne hogy kirúgnák.ő csak úgy önkényesen fogja és kidobja mint egy papírhulladékot? Egy paciens leletét? Ráadásul nem egy 10 éves papirrol van szó, és nem selejtezésről.
A pajzsmirigy értékek mellé nézess még anti tpo-t, és tyreoglobulint is.az ad teljes képet.nekem az deritette ki a hashimotot, mert amúgy a tsh-m rendben volt és a t3, ft4 is.
FBetti
2021-06-13 09:30:34

Dorottya, rosszul mondtam, tesztoszteron is rajta van a papíromon, az eredmények között nem látom, azért mondtam.
PM panel: TSH, FT3, FT4, antiTPO, ATG, TRAK
Ezek lennének a pajzsmirigy értékek, gondolom.
Nekem D-vitamint is néztek, plusz 3 pontos IR.
Dettuska
2021-06-13 09:20:13

Bevallom én még reménykedem, mert a várandós hugom görbéje kb ugyan így nézett ki :) Amíg nincs mensi, addig van remény, illetve a hő sincs a coverline alatt, szóval mèg nem veszett az ügy es semmi szokasos jele nincs annak, hogy jonne a mensi. Aztan persze meglatjuk majd :D
FBetti
2021-06-13 09:16:47

Dettuska, sajnálom, a tiéd is olyan szép volt!
Nekem még nem jött meg, de ez nem jelent semmit, mert még időben vagyok, szerintem ma este vagy holnap várható. De egy-két nap csúszás is lehet benne.
Dorottya, nekem tesztoszteron-t nem kért a doktornő, csak a többi hormont.
AMH-t 35 felett csináltass, akkor szokták nézni.
Pajzsmirigy-ről nem nyilatkoznék, az nem tiszta nekem, Andi szerintem tud válaszolni majd.
Dettuska
2021-06-13 08:12:39

Dorottya a dokival nem tudsz beszelni? Vagy ha kidobtak akkor a porta beszeljen vele vagy valami.. pajzsmirigyhez az Anti-TPO még jó lenne. Női hormonoknál ugye kell egy 3-5. Napi ( lh, fsh, osztradiol mindenkepp, erre szokott rajonni a prolaktin es amh) es kell egy “21. Napi” ami nem feltetlen 21. Napi, ovu utani 6. Napon kene kb menni (lh, fsh, osztradiol es progeszteron .. bar en mar ide csak az utolso kettot szoktam kerni) de ezek nem olcsó körök.. en a synlabban szoktam a csomagokat kerni amugy :) remelem tudtam segiteni, de en mindenkepp beszelnek az orvossal!
Dorottya88
2021-06-13 08:03:03

Sziasztok lányok, jó reggelt! Én még szorítok nektek!
Közben szeretném a segítségeteket is kérni. Megint bukta volt nekem.... Röviden az történt, hogy ugye azt beszéltük május elején a dokival, hogy küldi a beutalóm a vérvételre, ott hagyja a kórház portáján. Mivel előzőleg nem sikerült, mondom, most okosabb leszek és elhozom a beutalót onnan, hétfőn meg hívom a labort, mert akkor már konkrétan tudom is, mit kért. Pénteken estefelé el is mentünk, viszont a portás azt mondja, hogy valószínűleg kidobták :-(
Nagyon feldühödtem, én a suliban egy hülye dolgozatot 5 évig kell őrizze, erre egy portás önkényesen egy ilyen papírt kidob?! Kevés az esélye, de lehet, hogy a doki felejtette el....mindegy is.
Megyek magán laborba, egyszerre mindent megnézetek. Első kérdés, hogy a pajzsmirigynél elég a TSH, T3 és T4 vagy érdemes a drágább csomagot kérni? Ezt doki bácsi nem mondta. És az ára sem mindegy (kicsit ezen is kivagyok, mert a labor árak nem pedagógus fizuhoz illeszkedőek).
Második kérdésem, hogy női hormonsor Lh, Fsh, progeszteron, ösztradiol és prolaktin? Ezeket kérjem? Vagy még az Amh-t is? Esetleg tesztoszteron?
Sajnos, mivel ezeket nem mondta el a doki, csak ráírta a beutalóra, úgy voltam, hogy az alapján fogom tudni, mi kell. De most ez a helyzet.... Nehéz napok vannak mögöttem, mind lelkileg, mind fizikailag megterhelő időszakban vagyok és nem tudom elengedni ezt a sok negatív dolgot.... Plusz házfelújítás, jövő héten kezdődik a teljes fűtéscsere....nem tudom, hogy legyen.
Dettuska
2021-06-13 07:13:20

Sajnalom Betti :( Az enyém is lentebb van két napja, tegnap kellett volna megjonnie, de semmi jele, hogy meg akarna jonni. A mai teszt egy nagyon undorito sem-mi…
Roxi22
2021-06-13 06:53:33

Betti sajnálom,pedig olyan szép volt !
Meg is jött?

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!