Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Sziasztok!
Sajnos tudjuk mi fog következni... pedig milyen szép görbe volt. :)
Kittike60
2018-10-06 07:07:20
Jó reggelt!Nagon rossz érzés ezeket olvasni,hogy nem sikerül a baba ilyen joerzesu embeteknek mint ti vagytok,bezzeg ahova nem kell oda adjak.. Sajnálom és remélem minél hamarabb babásak lesztek :) Az én görbém szerint nekem lassan itt a mensi :/ Legyen szép napotok csajok! :)
erikasz
2018-10-06 06:56:02
Lion :Én nagyon imádom az illatát a rozskenyérnek...olyan az illata mint a kakaós fonott kalácsnak mindig szaglálom mikor eszem ! :)
Most korán reggel 6.4 volt a cukrom ..majd evés után is megmérem ..de betartom amit kell szigorúan ..de eddig is betartottam elosztom a megadott kalóriát és eszek szénhidrátot is !
Most 1 db vislit eszem 1 szelet rozskenyérrel 2 dkg trapista sajttal és olíva olajjal lecsepegtetett fekete retekkel ,és cikoria kávé cukor édesítő nélkül de majd később 8 órakkor !
Én minden reggel 5.10 kor kelek, párom most is dolgozik a szívem majd meg szakad ugy sajnálom ...!:(
Ilyen ember mint ő ...nagyon ritka !
De annak örülök hogy te is ilyen drága szeretni való embert kaptál ..és te megértesz abban mért szeretnék közös gyermeket ..hát ezért !:)
Most igy állok , nyugodt a hőm hála az égnek !:)
...neked megjött már ?
Próbáld meg a kefirt ..lila hagymával ..szerintem meg is fog jönni ..mert sok ösztrogént tartalmaz !
Lion86
2018-10-05 21:06:13
Erikasz, örülök, hogy segítettem :)
Én ki nem állhatom a teljes kiőrlésű dolgokat nekem nagyon fura az íze, de kénytelen voltam megszokni, általában magyaros vajkrémmel meg szalámival eszem a kenyeret és az elnyomja az ízét :D
erikasz
2018-10-05 19:07:47
Lion :Nagyon köszönöm neked ,érdekes tanulságos mindent le ír ebből kitudom számolni mennyi szénhidrátot ehetek és milyen gyümölcsöt zöldségfélét kerüljem ... melyen napszakban !:)
Még egyszer köszönöm ..hálás vagyok érte !
Most teljes kiőrlésű lisztet vettem avval fogok mindent csinálni ..szűz oliva olajat használok és rozskenyeret eszem .. 6 szelet nekem 3 nap elég !
Fogytam sokat 67 kg voltam márciusban most meg 61 kg vagyok !
Ezért csodálkoztam ..összkoleszterin felemelkedett a tigricerinem 1 egésszel lement diéta és csak ennyi változás?
lila hagyma mindennapos tojást is mellőzöm van olyan hét nem is eszem egyet sem ..!
Hús csirke felső comb bőrét lehúzom ...pedig imádom ..kukában landol !
Bárányhúst szoktam még enni ..imádom ..pulykát ezek házi tartású !
Na mindegy ha a cardiologus nem veszi észre ...nagyobb baj is lehetett volna !
Lion86
2018-10-05 17:16:31
Ha fogyókúrázol, lehet kevesebb is napi szénhidrát, de azért 120 g alá nem érdemes menni, mert a túl kevés szénhidrát sem jó.
Itt egy jó kis írás a diétáról :
http://drbenkoeva.hu/inzulinrezisztencia/inzulinrezisztencia-etrend
És egy tápanyagtáblázat, van kalkulátor is az oldalon :
https://www.xn--kalriaguru-ibb.hu
Lion86
2018-10-05 17:05:21
Igen, ilyenkor nem szabad bármilyen diétát csinálni, kifejezetten a szénhidrát diétát szokták ajánlani, azt hittem a doki elmagyarázta, de ezek szerint nem. Sajnos sokan elmulasztják a részletes tájékoztatást, nekünk a dietetikus segített sokat, neki direkt ez a dolga.
erikasz
2018-10-05 16:54:48
Lion :Köszönöm ,szépen holnaptól igy fogom ...nagyon aranyos nő vagy !
Lehet a fogyokurával még rontottam a helyzeten .:(
Lion86
2018-10-05 16:33:11
Erikasz, akkor ez tényleg furcsa. De lehet, hogy az a baj, hogy nem eszel elég szénhidrátot, a kefírben meg a májkrémben szinte egyáltalán nincs szénhidrát.
Naponta 5x eszek kb. 3 óránként és számolom, hogy miben mennyi van.
Nekem így van elosztva :
Reggeli: 30g CH (pl. 1 zsemle sajttal, felvágottal, ebből csak a zsemlét kell számolni)
Tízórai : 20g CH, általában cukormentes keksz, de lehet 40 g teljes kiőrlésű kenyér valamivel (májkrém, sajtkrém stb.), délelőtt nem ajánlott a tejtermék és a gyümölcs, mert megdobja nagyon a vércukrot, ezek inkább délután jók
Ebéd: 50g CH, durumtészta, barnarizs vagy sült krumpli (főve gyorsabban szívódik fel és azt érdemes elkerülni), párolt zöldség, hús
Uzsonna: 20g CH, pl. natúr joghurt beledarabolt gyümölccsel, vagy 2 alma, narancs, kivi
Vacsora : 40g CH, teljes kiőrlésű kenyér, felvágott, sajt, tojás
Kicsit unalmas, de fel lehet dobni azért. Néha uzsonnára mondjuk sajtos tallért, vagy sós kekszet eszek, de általában gyümölcsöt. A zöldségeket kis mennyiségben pl. szendvicsben nem kell számolni, uborka, retek, paprika kevés szénhidrátot tartalmaz.
A húst, sajtot, tojást szintén nem kell számolni.
Remélem segítettem valamennyit.
erikasz
2018-10-05 16:32:06
Lion :Nem progeszteron hanem ösztrogén hiány a magas hő !
Sajnos tudjuk mi fog következni... pedig milyen szép görbe volt. :)