Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
erikasz
2018-10-11 19:01:27

Vica :Mennyit mértél ma ?
erikasz
2018-10-11 19:00:42

Melyna :0,2 tizedet feljebb ment a hőd szerintem nem kaptad el a csúcsot !
Akció volt azért ?
Méhnyakat szoktad nézni ?
Hüvely folyás ?
erikasz
2018-10-11 18:31:05

Lion :Hát ilyet ...még mindig nem jött meg !:(

Hát én is nagyon remélem... nem lesz olyan mint a múltkori ciklus és 52 napos és ovu nélküli szerintem ..mert az volt ugrálós le és fel !
Este szúródott a bal oldalt a petefészkem és görcsölt a hasam megint alig tudtam elaludni !
De ha az volt akkor reggel volt akció ..nem csúsztunk le semmiről !:)
melyna
2018-10-11 17:47:16

Teszteltem. Még negatív vagyok :D
Lion86
2018-10-11 16:23:26

Erikasz, kíváncsian várom a holnapi hődet, remélem most megvolt és nem lesz megint ilyen kacifántos görbéd,

Melyna, teszteltél ma?

Többiek, hogy álltok?

Fbara, van valami új fejlemény?

Én még mindig így sehogyse.
Lion86
2018-10-11 16:22:53

Sziasztok!
Andi, rettenetes ami történt. Nem is tudom mivel lehetne ilyenkor bátorítani, pedig sajnos az ismerőseim között is előfordultak hasonló esetek. Egy barátnőm a 24. héten vesztette el az ikerbabáit, szegény csak akkor vigasztalódott meg, amikor ismét terhes lett, azóta van két egészséges gyermeke. Amikor én terhes lettem a második fiammal, akkor volt terhes a tulajdonos felesége, akitől béreltük a házat, csak ő előrébb tartott. 4 hónapos terhes voltam, amikor ő a 38. héten járt ugyanígy mint te :( Nagyon sokkoló volt a hír és még jobban rettegtem az amúgy sem problémamentes terhességem alatt. Előtte volt 6 vetélésem, amiből egy nem az első trimeszterben volt, de ezt nem részletezném. Tudom (és itt sokan mások is), milyen érzés a düh és valljuk be, az irigység, amikor mások pocakosan sétálnak, tologatják a babájukat, főleg ha még csak nem is tervezték igazán. Pontosan így éreztem azelőtt, mielőtt megfogant a második gyermekem, hiába volt már egy, mégis rettenetesen elkeserített, hogy nem vagyok képes még egy gyermeket szülni. Összességében 7 év próbálkozás (9 év alatt), mire jött a kistesó. De hát ez más tészta, mert nemrég kiderült, hogy PCOS-em van és ez a magyarázat a vetélésekre és a meddőségre. Nagyon haragudtam a korábbi orvosaimra, hogy ezt évtizedek alatt sem voltak képesek diagnosztizálni.
Elhiszem, hogy dühítő, hogy azt mondják ne számolgass, meg ne tervezd, nekem is ezt mondta a férjem. Nálunk azért kicsit más a helyzet, mert 11 hónap alatt 4x volt peteérésem. Ilyenkor nem lehet nem számolgatni, mert iszonyú mérges lennék, ha egyszer épp jön egy peteérés, mi meg lecsúszunk róla, aztán ki tudja mikor lesz a következő.
Na de most, hogy a témánál maradjunk. az LH teszt kb. 4 órás késéssel mutatja az LH csúcsot, mert elvileg annyi idő kell a hormonnak, hogy kiválasztódjon a vizeletbe, tehát a teszttel azért annyira nem lehet mellélőni. A nyákról nem tudok sok mindent mondani, mert nekem nincs tojásfehérjeszerű sosem, de ha neked határozottan észlehető, akkor érdemes erre is támaszkodni, nem késő akkor sem, ha reggel jelenik meg és este vagytok együtt, mert csak akkor van vége a termékeny időszaknak, ha már krémes a váladék.
Ha bizonytalan vagy a görbe és a teszt megbízhatóságában, akkor szerintem a legjobb ötlet az, ha (mivel a 10. napon is volt már ovud) a 8. naptól 2 naponta együtt vagytok mondjuk a 14. napig, mivel nem túl hosszúak a ciklusaid (esetleg a 16-ig, mivel írtad, hogy egyszer olyan is volt).
A dohányzás... Az én férjem is erős dohányos, de már így is ki van akadva, hogy mennyire rá vagyok (voltam inkább, mert most lenyugodtam kicsit) kattanva a baba témára, ezért nem piszkálom inkább emiatt. Voltak korábban durva vitáink is az én görcsös akarásom miatt. Egyébként érdekes, hogy épp 2 hónapos mosolyszünet volt akkor a párommal mielőtt megfogant az első gyermekem és abban a 2 hónapban napi 3! doboz cigit elszívtam. Utána persze abbahagytam, amint megtudtam, hogy terhes vagyok és már a teherbeesés idejekor sem szívtam annyit, mivel éppen kibékültünk. Még szerencse... Na szóval csak azt akartam ezzel, hogy esetleg próbáld valahogy elvonnia figyelmét a cigiről, hogy kevesebbet szívjon, de szerintem nagyon ne firtasd, mert ez is csak feszültségforrás.
Sajnos a válaszokat nem fogjuk megkapni, miért épp velünk, miért épp a mi babánkkal történt ez, de én hiszem, hogy minden okkal történik, még ha fájdalmas is, mindennek van valami magyarázata, de talán jobb is, ha nem tudjuk. Tudom, mondani könnyű, de valahogy próbáld meg leküzdeni a dühödet és fájdalmadat, mert a leendő gyermek is szívesebben költözik egy olyan helyre, ahol érzi a kiegyensúlyozottságot és próbálj meg erre a leendő gyermekre gondolni, hagyni, hogy elárasszon az iránta érzett szeretet és ne csak az elvesztett babád miatti fájdalom, nem szabad ebbe kapaszkodni, hanem átengedni a helyet a szívedben az új jövevénynek. Ne haragudj, ha ez tolakodónak vagy személyeskedésnek tűnik, én így csináltam és enyhült akkor valamelyest a fájdalom.
Andi198729
2018-10-11 14:17:02

Köszönöm Melyna, nagyon kedves vagy :) bizony nagyon nehéz, lassan a házasságunk is rámegy, mert még mindig nem dolgoztam fel a kisbabánk halálát, és kétségbeesve keresem a választ, hogy miért a mi babánk, mikor mindenkinek épségben, egészségben megszülethet a babája, csak a miénknek kellett meghalnia. Ő is megérdemelte volna az életet, mint bármely más kis emberke, hiszen annyira vártuk őt, jó helyre született volna :(
Én is kívánom a legjobbakat Neked, , hogy mihamarabb sikerüljön a baba!
melyna
2018-10-11 09:43:15

Sziasztok!
Andi borzasztó ami történt! Elismeresem a kitartasodhoz, mert biztos nagyon nehez lehetett :( egy kalappal, hogy sikerüljön a következő mihamarabb es minden rendben legyen!
erikasz szep magas! Csak igy tovább :)
En ma így
Andi198729
2018-10-11 07:50:28

Erikasz, persze hogy emlékszem, hogy is felejthetnék el egy ilyen erős és kitartó, pozitív embert, aki mindenkinek segít ahol csak tud, jótanácsokkal, kedves szavakkal :)
Mimi, neked is köszönöm a pozitív gondolatokat, kedves tőled, én is drukkolok neked, és mindenkinek!
Görbémet most kezdtem el, ez a 3.nap amikor mérek, ugyanis 3 napja kezdtem a ciklust, csak nem igazán merek mérni, mert régebben amikor csak mértem, nem mutatott valós eredményt, mindig azt hittem, az a legmegfelelőbb pillanat, amikor leesik a hő, aztán fel, és nem! Egyszer jártam úgy, hogy a 16.napon volt ovum, pedig 100 % azt hittem, a 13, v. 14-en megvolt. Meg félek, hogy rágörcsölés lesz, és annál inkább nem fog sikerülni. Nem tudom, mi a jó megoldás. Azt olvastam, hogy ovutesztelésnél a vizeletben később jelenik meg az lh szint, általában, a hőmérőzés mindenkinek más eredményt mutat, valakinek megvan az a leesés, hirtelen megemelkedés, valakinek 3 nap is kell, mire megemelkedik, és fokozatosan emelkedik, nekem is általában így szokott lenni, így nehéz kiszámítani az ovut. A doki szerint a nyák, ami megbízható, és valóban igaza van, mert amikor az a tojásfehérje nyák megjelent, mindig rá 14 napra jött meg a menzesz, pl amikor a 12.ciklusnapon volt tojásfehérje nyák, akkor a 26.napra jött meg, legutóbb a 24.napra jött meg, és visszagondoltam, hogy legutóbb a 10. ciklusnapon volt a tojásfehérje nyák. Csak az a gond, hogy pl. munkanapon reggel észlelem, akkor nem tudunk együtt lenni, mert mire hazamegyünk, szerintem késő az együttlét. Sok orvos azt mondja, hogy a 9.ciklusnaptól a 20-ig folyamatos együttlét, nem kell számolgatni, mérni. Erre már én is gondoltam, hogy nekem a 10.ciklusnaptól a 16-ig bármely napon lehet ovu, ezeken a napokon kellene együtt lenni. Már nem tudom hogyan csináljam, hogy végre sikerüljön. Szerintem az sem túl jó, hogy a férjem erős dohányos, és nem hajlandó letenni, a doki azt mondta, hogy az kinyírja a spermákat, de legalábbis lassítja.
mimike84
2018-10-11 07:25:56

Andi üdv a csoportban, szörnyű amin átmentél, drukkolok hogy mielőbb sikerüljön egy újabb baba, ezúttal komplikáció mentesen!!!

Erikasz, szépen fenn vagy :) igy is maradjon

Én ugye most nem mérek, viszont volt még 3 ovu tesztem, amit el is lőttem, a tegnap esti már majdnem pozitiv. Gondootam hogy ebben a pár napban mérem a hőmet hogy biztosra menjek megvolt-e... Tegnap 36,5 ma meg 36,1... Jól sejtem hogy ma lehet az utolsó nap és holnap indul útjára? Elvileg akkor holnap magasabbat kell mérnem.... A cifra a dologban hogy én dolgozok mire hazaérek a férjem jóformán indul is éjszakázni. Ha ma nem tudunk együtt lenni a holnap este már késő lehet? A tegnap előtti katonák meg nem tudni meddig bírják....

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!