Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Sziasztok.
Lion de úgy volt,de nem tudtam letenni.Ha ez a ciklus sem lesz sikeres akkor leteszem.Ez az elhatározás.
Most igy állok!
mimike84
2018-10-23 09:03:22
Jozsa, tessek pozitivnak lenni, nem lefele ment a hő és ez szuper!!! Drukkolok Neked
Kijöttem reggelizni de meglattam a kaját és ugy éreztem h ha egy falatot is ennem kell akkor végem.
Csináltam reggel ébredéskor lh tesztet, nem pozi de elég erős a második csik, kb mint ovu elott 1 nappal.
Meglátjuk, nagyon bízom abban hogy holnapra újra felfele megy majd.
Jozsa85
2018-10-23 08:45:19
Sziasztok!
Biztos valami front van azert estetek vissza.De majd holnap megindul felfele :)
Nalam nem sok ujdonsag van.Altalaban ilyenkor ezt szoktam produkalni.Mivel sztem megint nem sikerult,onhatalmulag levittem a progi adagomat 2*1re .(A delit kihagyom.)Tenapi lh teszt full negativ volt.Mar azon is gondolkoztam mericskeles ide vagy oda,hogy nem is jokor akciozunk.A zold es kek reszt mindig at szoktuk "dolgozgatni".Dehat eddig semmi... Ma legalabb atjon a sogonom a babajaval.10 honapos, ma le se rakom .Sok sikert lanyok!
mimike84
2018-10-23 07:53:56
Melyna holnapra megint magasabb lesz ne aggódj!
Én ma igy... Nem igazán értem az esést... :( Semmi mensi tünetem nincs, a méhem folyamatosan húzódik, feszül. Tegnap olyan hőhullámom volt hogy legszívesebben kb fürdőruhára vetkőztem volna...
Tök nyugodt vagyok, pedig máskor mensi előtt olyan vagyok mint egy időzitett bomba...
Cicim semmi, picit talán érzékenyebb de semmi extra.
Jozsa Te mit mértél? Erikasz, teszteltél?
melyna
2018-10-23 06:56:57
Jó reggelt!
Én ma ennek nem örülök :(
KittyCat
2018-10-22 21:55:30
Lion így àllok.
Igazàból 1 szàzad van a kèt nap között, tegnap 36.12 ma 36.13. (Viszont èn 3-tól felfele szoktam kerekitrni). Egy alkalmazàsbna is vezetem a hőmet, ott szepen látom mindig hó vègén, hogy mizu. Vagyis szebben, mert oda be tudom tenni a pontos értékeket. Tegnap éd ma volt pozi az LH teszt, apával megbis szeretgettük egymást. :)
Még 1-2 napig mérek, aztàn nem fogok . :)
Ha úgx van, majd hó elejèn megint, de ne legyen úgy.
melyna
2018-10-22 20:37:32
Lányok segítség kellene! Kicsit aggódom így a ciszta miatt. Hasam alja fájdogál,vagyis érzem,hogy van. olyan nehéz húzó érzés :( Szinte folyamat érzem...Kicsit megjön érzés is van...volt valakinek ilyesmi? Mi lehet ez? Köszi
Lion86
2018-10-22 20:17:24
Amandeen, nagyon sajnálom, hogy nálad is ilyen kavarodás van a hormonok miatt. Viszont az is lehet, hogy most meg a felfázás miatt nem volt peteérésed. Őszintén szólva a betegséget hamarabb találnám felelősnek a peteérés elmaradásáért, mert bár én csak a saját példámat tudom mondani, de a kisebb fiam is életem egyik legstresszesebb időszakában fogant és sokszor a stresszes időszakokban is volt rendes ciklusom. Hát ki tudja, mindenki más. De nagyon drukkolok továbbra is, hogy végül sikerrel záruljon ez a nehéz időszak.
Melyna, nagyon szép most a görbéd, úgy látom most tutira volt tüszőrepedés :)
Vica, nem úgy volt, hogy nem mérsz? :D De nagyon szép, nyugodt a görbéd, most úgy tűnik nyugi van a hormonok terén, nagyon jó, hogy nem ugrál a hőd.
Mimike szép a tiéd is. Holnap megint felfelé menj ám :)
Jozsa, remélem a tiéd is felfelé indul megint holnap.
Erikasz, nagyon szorítok, hogy holnap két csíkos legyen az a teszt. Úgy örülnék, mintha nekem lenne az :)
Kitty, Sziszi, Anitacool hogy álltok?
Margaréta, Fbara, hogy vagytok?
Christi, sajnálom, hogy megjött, de valószínűleg valóban jobb is így. Remélem az endometriózissal kapcsolatban pozitív híreket kapsz majd és nem kell műteni.
Edit, ezen én is gondolkodtam most sokat, de úgy döntöttem, a Merckformint végleg abbahagyom. Egy neves kecskeméti endokrinológus sok betegével beszéltem és nálam sokkal rosszabb eredményekre is csak 1x750 mg-ot írt fel, nemhogy 2x750-et (mint nekem az én dokim). Aztán a fb-on találtam egy nőgyógyász-endokrinológust (szintén nagyon jó hírnevű), aki online konzultációs oldalt is nyitott nemrég és regisztráltam, majd kikérdeztem mi a véleménye az IR-emről, a többi eredményemről meg a Merck-ről és szerinte semmi szükség rá az esetemben bőven elég inozitol készítményt szednem. A cukor-inzulin terhelésemre azt mondta, klinikailag nem is mutatható ki nálam IR, de létezik anélkül is PCOS, hogy az inzulin értékekben csúnya eltérés lenne (nyilván, mert én vagyok rá a példa).
A másik dolog a Meckforminnal kapcsolatban, hogy az evés utáni cukor értékeim rosszabbak lettek, mióta szedtem és találkoztam olyan tanulmánnyal, hogy ha nem megfelelően adagolják, akkor súlyosbítja a problémát egyeseknél. Na én pont ebbe a helyzetbe kerültem. Pénteken vettem be az utolsót és tegnap végre megszűnt az állandó hasfájás és nincsenek 9-10 feletti cukraim sem azóta.
A Norcolutos dologról meg azt gondolom, hogy mivel most Estrofemmel együtt kéne szednem, ez gyakorlatilag egy újabb kezelési mód, mivel az eddigi nem vált be, úgyhogy ha később kezdem, akkor is ugyanott fogok tartani. Két ciklus volt már Norcoluttal, de nem hozta a várható eredményt, még peteérésem sem volt, pedig az előtte lévő ciklusban igen. A másik baj ezzel, hogy mindig a ciklus 14. napjától kéne kezdenem a szedést és nekem leghamarabb a 18. napon van ovum, így hónapokig nem lenne megint.
Egyszerűen már annyira stresszelt ez a mikor melyik gyógyszert dolog, hogy képtelen lennék egyelőre folytatni. Most hagyok egy kis időt a csodának is, hátha megérkezik, mielőtt újra rászánnám magam a hormonbombázásra, hiszen két gyermekem is született beavatkozás nélkül, talán most is sikerül, ha nem, akkor meg vissza a gyógyszerekhez.
Nem bántottál meg, tudom, hogy jószándékkal mondtad :)
Az alaphővel kapcsolatban: az csak jó, hogy most kicsit alacsonyabb, a follikulárisban a túl magas hő ösztrogénhiányra vagy pajzsmirigyproblémára utal, mindenképp pozitív, hogy most csökkent. De egyénenként is nagyon változó lehet a görbe ciklusról ciklusra, szerintem most főleg nincs okod aggodalomra.:)
Az egyenletes görbém úgy tűnik nem a Merckformin miatt volt, mert szombat óta nem szedem, de a cikcakkolás már előtte megkezdődött.
Ma megint mértem, mert tegnap elalvás előtt egyfolytában azon kattogtam, vajon mit mérnék holnap :D Fordítva működöm ebből a szempontból, mint néhányunk :D
erikasz
2018-10-22 14:59:13
Edit :Még ez .. itt maradt !
FIGYELEM! Ha a különböző ciklusokban a 37 ° C-os "séták" (például a tojás 12, 18, 13 napig érik el), akkor a "veszélyes napok" meghatározásához a LESS jelzőt (ebben az esetben 12 nap) és a 6 TOVÁBB (ebben az esetben - 18 nap). Így a fenti példában "veszélyes napok" - 6-tól 24 napig. Természetesen ebben a helyzetben a fiziológiai (naptár) védelmi módszer aligha alkalmazható.
Ugyanez vonatkozik a rövid ciklusokra is. Például, ha a ciklus 21 napig tart, akkor a tojás érése a 7. napon kezdődik. "Veszélyes napok", azaz 2-től 13-ig, ha az érés napja nem "jár".
Mindenesetre a legtöbb nő esetében a BT mérése ajánlott, legalábbis a veszélyes napokon való tájékozódáshoz, általános terhesség megléte esetén, endometritis jelenlétében (ha véletlennek, abortusznak, bonyolult szülésnek, mellékgyulladásnak van kitéve).
NAGY HŐMÉRSÉKLET I. FÁZISBAN
(például 36,8 ° C a szokásos II. fázisban - 37,2 ° C - 37,4 ° C) igazolja az ösztrogén INSUFFICIENCYJÁT, amelyet (például a ciklus 1. napjától a hőmérséklet emelkedéséig napi 1 mikrogramm) kell bevinni.
ALACSONY HŐMÉRSÉKLET II
(például 37,0 ° C - 37,1 ° C a normál fázisban I - 36,3 ° C - 36,5 ° C) a SÁRGA KARBANTARTÁSA, amely kompenzálódik például a progeszteron (1,0 mindegyik 1% -os oldat / izomban minden más napon) vagy Turinal 1 nap, egy nappal a menstruáció megjelenése előtt, terhesség esetén 10-12 hétig).
NAGY HŐMÉRSÉKLET
(például 36,8 ° C és 37,6 ° C), miközben a különbség legalább 0,4 ° C, nem patológiás. Ezt az állapotot hipertermikusnak nevezik, és normális egyéni tulajdonság.
ALACSONY HŐMÉRSÉKLET mindkét fázisban
(például 36,0 ° C és 36,5 ° C), miközben a különbség legalább 0,4 ° C, szintén normális egyedi jelenség.
A BASAL HŐMÉRSÉKLET NEM LEHET
az orális fogamzásgátlók szedése esetén: a hőmérséklet egészen a ciklus egészében azonos lesz, ami a hormonok koncentrációjától függ a tablettákban, de nem saját hormonális aktivitásukon.
erikasz
2018-10-22 14:56:00
Edit :Örülni kell hogy a hőd az 1 fázisban lejjebb ment a magas hő nem jó !
Lion de úgy volt,de nem tudtam letenni.Ha ez a ciklus sem lesz sikeres akkor leteszem.Ez az elhatározás.
Most igy állok!