Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
A menstruáció során a BT nem csökken, de növeli a krónikus endometritis (a méh nyálkahártya gyulladását). Az I. fázisban (36,6 ° C és magasabb) a magas BT-szint egyik oka az alacsony ösztrogéntartalom (női nemi hormonok), amely a tojás érésének oka ebben a ciklusban.
A BT emelkedése a ciklus közepén több mint 3 napig tart - a tojás vagy nem érett, vagy nem életképes. A terhesség ebben a ciklusban megkérdőjelezhető.
A II. Fázis kevesebb, mint 12-14 nap - a II. Fázis hibája, a tojássejt nem érett vagy gyenge. A szóban forgó termékenyítés.
A II. Fázisban a BT egy vagy több depresszióval rendelkezik (37,0 ° C alá csökken) - a tojássejt elhalt.
A BT menstruáció előtti csökkentése több mint 3 napig tart - a tojás gyenge, a fogamzás kétséges.
A menstruáció hiányzik, és a BT a II. Fázisban több mint 2 hétig tart - a terhesség valószínű jele. Terhességi teszteket igényel.
A menstruáció hiányzik, de a BT 37,0 ° C alá esett - a terhesség nagyon kétséges, legvalószínűbb, hogy petefészek-rendellenességről van szó.
A menstruáció csekély vagy szokatlan, és a BT 37,0 ° C felett van - a terhesség lehetséges a felmondás veszélye közepette. Terhességi teszteket igényel.
A BT 1 és a II fázis átlagos értéke közötti különbség kevesebb, mint 0,4 ° C - a tojás nem érett.
A ciklus közepén kettős emelkedés van: a BT például 1 napig 37,1 ° C-ra emelkedik, majd 1-2 napig 36,8 ° C-ra csökken, majd 37,2 ° C-37,4 ° C-ra emelkedik, és így véget ér - általában az idegen expozíció jele 1-nél (betegség, hasmenés, stb. - lásd a különleges jelöléseket).
A ciklus közepén dupla emelkedés következik be: a WT például 2-3 napig 37,2 ° C-ra emelkedik, majd 1-2 napig 36,8 ° C-ra csökken, majd 37,0 ° C fölé emelkedik, de nem olyan stabil, mint általában - a tojássejt közvetlenül az érés után halt meg.
A 28 napnál hosszabb vagy rövidebb ciklussal az I. fázis meghosszabbodik vagy lerövidül (a hőmérséklet emelkedése előtt), és a II. Fázisnak legalább 12-14 napnak kell lennie.
A "veszélyes napok" kiszámításához a naptár védelmével legalább 3-4 ciklust kell mérni. A "Veszélyes napok" az alábbiak szerint kerülnek kiszámításra: attól a naptól kezdve, amikor a hőmérséklet a 37 ° C-os sávon átesett, 6 nappal azelőtt megszámlálódik. Az IDEAL ciklus során a következő lesz: a tojás érése a 14. napon történt.
14-6 = 8 (a menstruáció kezdetétől számított 8. napon kezdődik a "veszélyes napok").
14 + 6 = 20 (a menstruáció kezdetétől számított 20. napon a "veszélyes napok" véget ért).
Így a ciklus 1. napjától a 7. napig és a 21. naptól a végéig védelem nélkül élhet.
A "veszélyes napok" két tényezőből állnak: körülbelül 6 napig a spermiumok élhetnek a méhben, és várják a tojás érését; körülbelül 6 napig (kb. 12-24 óra) a tojássejt él, és várja a megtermékenyítést.
Edit :Ezt olvasd el !
Edit90
2018-10-22 13:08:59
Sziasztok!
Lion: Megértem, hogy besokalltál, túl sok dolog történt veled mostanában. Adj magadnak egy kis nyugalmat, ne mérj, ne idegeskedj ezen, ez biztos jót fog tenni. De a merkcformint is abbahagyod? Biztos vagy benne,hogy ez jó ötlet? Végre túl vagy a kezdeti mellékhatásokon,a hasmenés, a rossz közérzet, a diéta betanulás, betartás. Ez végre jól működik, jobban érzed magad. Ha a szünet után újra elkezded szedni, megint jönni fognak a mellékhatások, a hasmenés. A cukor háztartás felborulása megint megborítja a menstruációs ciklust is, és még több problémád lesz. Most már nem olyan ingadozóak a hő értékeid, az megint rosszabb lesz, ha nem szeded a gyógyszert. Abbahagyni, újra elkezdeni nagyon megterheli a szervezeted. A norkolutnál ugyan ez. Ha egyszer eldöntötted, hogy hiszel az orvosnak, hogy ez kell, elkezdted, túlélted már az első adagot, a pecsételést, hogy nem jött meg rendesen tőle, újra visszamentél a dokihoz, aki biztosított, hogy jó úton jársz, és most abbahagyod? Ne haragudj, hogy ezt mondom, de szerintem ez nem jó ötlet. Remélem nem bántalak meg a szavaimmal,csak jót szeretnék neked!
Melyna, Mimike,Józsa,Erikasz: Milyen sok szép görbe van itt,mióta nem írtam. Szurkolok mindenkinek!
KittyCat: Már hiányoltalak, hajrá most nektek :)
GőVica: Szerintem ez a nyugodt görbe sokkal jobb,mint az ingadozós. Ne izgulj ezen, mindig azt mondják,hogy a stagnálás jót jelent :)
Nektek mennyire szokott állandó lenni az alaphő? Nekem ez a 4. ciklus,hogy ugyan azzal a hőmérővel szájban mérek. Az első ciklus óta folyamatosan csökken az alaphőm. Az elsőben még 36,7 volt többnyire ovu előtt, a második-harmadikban 36,6, most inkább 36,5. Ez mitől lehet? Foglalkozzak ezzel,vagy ennyi eltérés még normális?
Jozsa85
2018-10-22 09:06:31
Hajrá Erikasz!!!! Megy a szurkolas!
Mimike nagyon egyforman haladunk.Erdekes latni.. :)
erikasz
2018-10-22 08:51:30
Sziasztok !
Bedurrant a mellem ..mást nem érzek ...tesztelni csak holnap tudok ...mert nincs tesztem, ma veszek !:)
Később jelentkezem csak készitem a párom megy az édesanyánál !
Jozsa85
2018-10-22 08:42:22
Sziasztok!
Semmi extra:
mimike84
2018-10-22 08:24:52
Melyna de szépen megy felfele :)
Amandeen jó hallani felőled, a stressz sajnos ilyen akattomos dolog :( de Te erős vagy és legyőzöd!!
Kitty jön az izgis, várakozós két hét...
Erikasz, Jozsa mit mértetek ma?
Én ma igy...
GőVica34
2018-10-22 07:42:55
Sziasztok.
Fura nekem ez a nagy nyugodtság..nem szokott ilyen lenni..mindig ugrálni szokott!
melyna
2018-10-22 07:23:42
jaaa lemaradt :D én ma így
melyna
2018-10-22 07:22:52
Amandeen nagyon sajnálom ami veled történik :( A stressz is tud befolyásolni sok mindent sajna :( Szívből kívánom,hogy mihabarabb sikerüljön összehozni egy kis picurt! Kitartás!