Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Jozsa, az jutott még eszembe, hogy a pecsételés ugye abból adódik, hogy kis darabok elkezdenek leválni a nyálkahártyából... Ebből következhet a vékonyabb nyálkahártya vastagság is a luteálisban,vagyis elvileg minden a progihiányra vezethető vissza. Meg a progeszteron azért is felelős, hogy a ciklus második felében jelentősen vastagodjon a nyákréteg, ezért ha nincs elég, akkor szintén vékonyabb lesz. Ez ilyen ördögi kör.
Lion86
2019-01-10 11:59:51
Igen, ezért is mondtam, hogy 1 nap még nem baj, ha alacsonyabb. Ovu után az ösztrogén és a progeszteron szintje is magas, de az utóbbi vezet. A luteális közepe felé éri el a csúcsát az ösztrogén is, ezért lehet, hogy átmenetileg meghaladja a progeszteronét és így esés következik be a hőnél. Nekem ez valamiért a 2-3. dpo-n szokott lenni, van akinek a 6-7. nap körül, de van olyan akinél ez egyáltalán nincs, vagy nem látszik a görbén.
Nashua34
2019-01-10 10:26:08
Értem. Igazából csak azért nem aggaszt különösebben, hogy melyik nap, mert hálisten minden nap volt alkalmunk akciózni a férjemmel, szóval elvileg pont elkaptuk :) Csak menjen is vissza a hőm, 1 nap lehet az is amit még erikasz írt azt hiszem, az ösztrogén löket. Iszonyatosan türelmetlen vagyok, és hol van még a hónap vége... :D
Lion86
2019-01-10 10:07:42
Nashua, ez nagyon változó, nekem a pozitív teszt napján szokott ovum lenni, de az általános az, hogy a pozi teszt után 12-36 órán belül történik (max. 48 óra).
A hőnek nem kell feltétlenül elérni a 37-et, ha sokáig vezetsz görbét, látod, hogy mi a szokásos. Nekem magas szokott lenni a luteálisban, de attól lehet jó a progeszteronszint, ha alacsonyabb, mivel az ovu előtti hőhöz kell viszonyítani. És ugye nálad akkor 5 tizedes az emelkedés, az nagyon jó, viszont most úgy látszik alacsonyabban maradt. Az a novemberi görbém terhesgörbe volt, azért is olyan magas a hő a vége előtt.
Jozsa, a kicsit alacsonyabb progeszteron talán még nem is olyan nagy gond, viszont a nyálkahártya vastagság már lehet probléma.
Jozsa85
2019-01-10 08:40:33
Igen, a gorbe miatt nem szedem.Gyogyszermentes gorbet szeretnek vinni a meddosegibe.A pecseteles jelolom rajta.Lehet hogy ez lesz a problema???
Nashua34
2019-01-10 08:32:14
Beírtam mindent, de nem változott semmi :D 13. napon volt pozitív a teszt, 14-en már negatív, de én úgy tudom, hogy a pozitív tesz kb másnapján van az ovuláció. Na mindegy, így marad. Egyébként az, hogy ha csak 36,7-8-ig megy fel a reggeli hőm, már nem elégséges? Az átlag alap hőm 36,3 és ritkán érem el a 37-et reggelente.
Zsuzsi: nagyon sajnálom, képzelem milyen nehéz lehetett átvészelni azt a napot. Én múlt hónapban a munkahelyem wc-jében bőgtem, amikor megint megjött, de hát muszáj volt visszamenni dolgozni. Fel a fejjel, készülj erre a ciklusra :)
Lion86
2019-01-10 08:22:12
Mármint az ovu előtti pár nap :)
Lion86
2019-01-10 08:20:56
Hasonlít eddig erre a görbére
Lion86
2019-01-10 08:16:02
Jó reggelt!
Jozsa, ovu után 7 nappal nappal, már kb. 10 mm-esnek kéne lennie, lehet, hogy ez a baj. A pecsételés szintén nem jó, most csak a görbe miatt nem szeded a gyógyszert?
Nashua egy napos leesés még nem baj, de ha tartósan lent marad, az tényleg progihiány lehet. A 14.napra bírtál mindent? Ha nem, és biztos vagy benne, akkor volt ovud, írd be a középidős fájdalmat, tojásfehérjés nyákot, meg pozitív ovutesztet (ha nem csináltál akkor is :)), hátha úgy vissza teszi.
Anitaa, remélem innen már csak felfelé :) Olyankor engem se lehet levakarni a férjemről, mikor közeledik az ovu :D
A teáról nem nagyon hallottam még véleményt, de a benne lévő fahéj, gyömbér biztos jó libidó növelő, a zöld teát meg a dokim is javasolta a Pco-mra.
Erikasz, holnapra ugorj jó magasra ;)
Maryanne, a hőt és a pecsételést összevetve, ez eléggé arra utal, hogy kevés a progeszteron. Mellfeszülés vagy egyéb tünet nincs?
Nekem tegnap óta nagyon feszül a mellem, viszont a hőm legalább kezd rendesen felmenni, a múlt ciklusban nagyon alacsonyan maradt a luteálisban (max. 36,7), akkor biztos nem volt jó a progeszteronszint. De még mindig nem vagy 100%-ig biztos, hogy ez ovu volt, mert este durva epegörcsöm volt, nem tudom az befolyásolhatja-e a hőt. Szerintetek?
Bár a mostanában szokásos ovu előtti minta megvan a görbén
anitaa28
2019-01-10 07:45:38
Most használom az Ukko fogyasztó teát. Ennek az összetevői zöld tea,mate tea,gyömbér,fahéj,koriander,kapor és fodormenta. Ezekről mi a véleményetek? Tapasztalatom az,hogy jó hatással van a vércukor szintre és serkenti az anyagcserét.