Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Basal hőmérséklet grafikonok és azok fajtái
Szakasz: Ovuláció
A nők gyorsan keresnek
navsegda.netnavsegda.net
Kezelje, hogy új ismereteket szerezzen az Ön számára megfelelő nőkkel. Gyerünk!
900 + TV-csatorna! 5 EURO / hónap! 18+
televizor.tvtelevizor.tv
900+ orosz csatorna! Ingyenes teszt! Minőségbiztosítás! 5 EURO / hónap!
Yandex
alaphőmérséklet diagram
Szóval, hőmérővel fegyverkeztél, és készen állsz arra, hogy minden reggel egyszerre ébredj fel, lélegzetelállító lélegzettel, hogy megnézd a higanyoszlopot, és megkérdőjelezze a barátnőket azzal, hogy az ovuláció volt)
A szeretett barátnők életének megkönnyítése érdekében nézzük meg, hogy mi az alaphőmérséklet és hogyan készítsük elő megfelelően)))
Az alaphőmérséklet mérésére vonatkozó szabályok:
Az alaphőmérséklet mérését a ciklus bármely napján elkezdheti, de jobb, ha a mérést a ciklus elején kezdjük (a menstruáció első napján).
Mérje meg a hőmérsékletet mindig ugyanazon a helyen. Kiválaszthatja az orális, vaginális vagy rektális módszert. A hónalj mérése nem ad pontos eredményeket. Nem számít, hogy milyen mérési módszert választott: fontos, hogy egy ciklus alatt ne változtassuk meg.
A szájon át alkalmazott módszerrel egy hőmérőt helyezünk a nyelv alá, és a száj zárt mérete 5 perc.
A hüvelyi vagy rektális módszerrel a mérési idő legalább 3 percre csökken.
Mérje meg a hőmérsékletet reggel, azonnal ébredés után, és mielőtt kiszállna az ágyból.
Folyamatos alvás a mérés előtt legalább 6 óráig tart.
A hőmérsékletet egyidejűleg szigorúan mérjük. Ha a mérési idő a szokásosnál több, mint 30 perc, akkor ez a hőmérséklet nem tekinthető indikatívnak.
A méréshez digitális és higany hőmérőket is használhat. Fontos, hogy ne változtassa meg a hőmérőt egy ciklusra.
Ha higanyhőmérőt használ, akkor elalszik, mielőtt elalszik. A hőmérő leállításához közvetlenül a mérés előtt alkalmazott erőfeszítés befolyásolhatja a hőmérsékletet.
Jegyezze fel az alaphőmérséklet értékeit minden nap egy jegyzetfüzetben, vagy használja a honlapunkat térképezéshez.
Az üzleti utazások, az utazás és a járatok jelentősen befolyásolhatják az alaphőmérsékletet.
A megnövekedett testhőmérsékletgel járó betegségek esetén az alaphőmérséklet nem lesz indikatív, és a betegség időtartama alatt abbahagyhatja a mérést.
Különböző gyógyszerek, például hipnotikusok, nyugtatók és hormonálisak, befolyásolhatják az alaphőmérsékletet.
Az alaphőmérséklet mérése és a fogamzásgátlás egyidejű alkalmazása nem értelme.
Nagy mennyiségű alkohol bevétele után a hőmérséklet nem lesz indikatív.
A szabályokat tanulmányozták, most már közvetlenül a menetrend tanulmányozásához megyünk.
Ovulációs vonal a bazális hőmérséklet diagramon
Az ovuláció előfordulásának meghatározásához az Egészségügyi Világszervezet ( WHO ) által meghatározott szabályokat alkalmazzák:
Egy sorban három hőmérsékleti értéknek meg kell haladnia a 6 korábbi hőmérsékleti érték fölött húzott vonal szintjét. Az átlagvonal és a három hőmérsékleti érték közötti különbségnek legalább 0,1 ° C-nak kell lennie két napon belül háromból, és legalább 0,2 ° C-on az egyik ilyen napon. Ha a hőmérsékleti görbe megfelel ezeknek a követelményeknek, akkor az ovuláció után 1-2 nappal az ovális hőmérséklet diagramon egy ovulációs vonal jelenik meg.
Egy kicsit unalmas, de hasznos ...
Ciklus hossza
Az okos orvosok azt mondják, hogy általában a ciklus hossza 21 naptól 35-ig terjedhet. Ellenkező esetben félnek a petefészek diszfunkciójának lehetőségétől. Tehát a lábak a kezében és az orvoshoz, ha vannak különbségek.
A második fázis hossza az alaphőmérséklet grafikonjában
Az alaphőmérséklet grafikonja az ovuláció függőleges vonalának két fázisára oszlik.
Az első fázis az ovuláció előtti szegmens, és az első fázis hossza nagymértékben változhat, és ezek a változatok egyéni normát jelentenek.
De a szegmens után - pontosan ez az az idő, amikor mindannyian elkezdjük csodálkozni: „Van-e élet az ovuláció után? "- és a ciklus második fázisa. 12-18 napig tarthat. A teljes ciklus hosszát általában csak az első fázis hossza változtatja meg.
A grafikonokon meg lehet határozni, majd ezt követõ hormonális vizsgálatokkal megerősíthetjük a második fázis elégtelenségét. Hogyan látják?
Ha több ciklusra méri az alaphőmérsékletet, figyelembe véve az összes mérési szabályt, és a második fázis 10 napnál rövidebb, ez egy alkalom arra, hogy konzultáljon a nőgyógyászsal. Az is ok arra, hogy az orvoshoz forduljon, ha rendszeresen szexuális kapcsolatban van az ovuláció során, a terhesség nem következik be, és a második fázis hossza az alsó határon (10 vagy 11 nap), ez a második fázis kudarcát jelezheti.
Hőmérséklet különbség
Általában az első és a második fázis átlaghőmérsékletének különbsége nagyobb, mint 0,4 ° C. Ha alacsonyabb, akkor hormonális problémákra utalhat. Mi a teendő Menj a hormonok progeszteronra és ösztrogénre, és természetesen orvoshoz forduljon.
A klasszikus nőgyógyászati kézikönyvek öt alapvető hőmérsékleti görbét írnak le.
Normál kétfázisú ciklus az alaphőmérséklet ütemezésének megfelelően
Egy ideális grafikon, amely a ciklus második fázisában a hőmérséklet növekedésével nem kisebb, mint 0,4 ° C; Jelentős „elő ovulációs” és „premenstruációs” hőmérsékletcsökkenés van.
Ezeken a grafikonokon látható, hogy a ciklus 12. napján a ovuláció előtti depresszió látható (a hőmérséklet jelentősen csökken két nappal az ovuláció előtt), valamint a ciklus 26. napjától kezdődő premenstruációs csökkenés.
Egy kis megjegyzés:
Kísérletileg bebizonyosodott, hogy a BT leggyakrabban az ovuláció előtti napon esik vissza. Nem hiszel nekem? Kérjen szakértőt a mérésről ...
http://www.my-bt.ru/gr/107782 - egy normál kétfázisú ciklus grafikonja
Normál kétfázisú grafikon
Ösztrogén-progeszteronhiány
Ha a második fázis hőmérséklete sem önmagában, sem imádsága szerint nem emelkedik, vagy meggyőzni a barátokat, ha az első és a második fázis hőmérsékletkülönbsége nem több, mint 0,2 ° C - 0,3 ° C. Ez ösztrogén-progeszteronhiányt jelezhet.
http://www.my-bt.ru/gr/107795 - az ösztrogén-progeszteronhiány grafikonja
Tegnap előtt este csináltam lh tesztet, tök halvány lett
Elgondolkodtam én is hátha ovu de nem érzek semmit, eddig meg ugye mindig éreztem. Nyák sincs semmi...
Holnap ugyis kiderül a hőből
erikasz
2019-02-02 09:25:49
Lion : Hát ez rejtély ...még ilyen nem volt,nem megy fel ....de lehet hogy éjjel felment , csak akkor nem nézi az ember ...!:)
A folyást nézni sem tudom az együttlét miatt...nincs is értelme !:D
Mondtam, hogy lefog esni a hőd ...készül az ovu Lion ....akcióóó !
Mimike:Most van ovu 3 stagnálás után 100% !
Józsa :Progid nem hiszem hogy kevés ..mivel a 0,4 tized emelkedett meg van ..csak akkor kevés ha 0,3 vagy 0,2 az emelkedett nálad ez nem mondható !
Szép a görbéd nagyon !:D
Lion86
2019-02-02 09:16:37
Azt nem is meséltem, egy éve szedek vasat nagy mennyiségben és rosszabb lett az eredményem mint tavaly :D A háziorvosom szerint ez nem érdekes, mert nem vagyok vérszegény, de engem aggaszt. Nagyon hullik a hajam. Tavaly 7 volt, most meg 6 és 10,7-től normális.
Lion86
2019-02-02 09:09:07
Mimike, azóta nem teszteltél?
Lion86
2019-02-02 09:08:03
Erikasz, ki tudja, egyszer nekem se ment fel a méhnyak, végig középen volt és nem puhult meg, mégis volt ovu. A görbe alapján úgy tűnik, de majd meglátjuk :)
Jozsa, az lehet. Én mikor nézettem az legalább teljesen jó volt, napi 3000 NE D vitamint szedek. Meg kéne nézetni. Ha alacsony, akár napi 10000 NE-el is lehet kezdeni 1 hónapig és utána már elég a 3000 a szintentartásra.
A görbém. Remélem hamarosan itt a nagy nap, nálam sosem lehet tudni
mimike84
2019-02-02 09:07:21
Ma igy...
Jozsa85
2019-02-02 08:59:33
Bocsi ha nagyon faraszto vagyok. ;(
Jozsa85
2019-02-02 08:55:13
Sziasztok Lanyok!
Hat en most mar mindent ertek..Sztem durva D vitamin hianyom van.Ezert keves a progim viszont igy tulsulyba van az osztogenem.Ami a miomat okozta.Ugy tunik nem megfelelo a peteeresem..(Bar a gorbebol ez nem derul ki.)Plusz van egy enyhe fertozesem amire kaptam tablettat.Folyton cserepes a szam es ekcema jott ki a kezemen.Gyenge az immunrendszerem ezert jon ki minden sz...r rajtam.Ez mind D vitamin hianyra utal!!
Jajjjj!Mikor lesz mar csutortok??A gorbem ilyen: (Meg mindig pofas, de ez csak a latszat.)