Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
anitaa28
2019-01-31 15:32:23

Andi ahogy Lion írta PCOS-em van 16 éves korom óta szenvedek cikluszavarral.Tavaly 2 hétig ittam a cicka teát és 3 év után volt egy normális menstruációm.Nekem akkor bevált.Most várom a hatását.
Lion ez szuper írás volt,van benne egy keverék,ki fogom próbálni :)
Lion86
2019-01-31 15:16:31

https://airmid.hu/blog/entry/fitoterapia/noi-hormon-harmonia-gyogynoevenyekkel.html
Lion86
2019-01-31 15:10:06

Andi, Anitának nincs rendszeres ciklusa, PCOS-e van, ahogy nekem is. Mindkét gyerekem 1-2 hónap cickafark-palástfű tea ivás után fogant, úgyhogy PCOS esetén kifejezetten jótékony hatása van (most azért nem vált be, mert a második szülés után sokat súlyosbodott a betegségem és nem volt elég a tea ennek a helyrehozatalához). Én kifejezetten ajánlom a cickafark teát. Akinek nincs ilyen baja és van rendszeres ciklusa, az ne kísérletezzen feleslegesen teákkal, de akinek nincs peteérése, az csak nyerhet vele.
És olyan nincs, hogy egy növény ösztrogént tartalmaz. Fitoösztogén van a cickafarkban, ami szabályozza a hormonháztartást, de nem hormon. Ne keverjük össze a xenoösztrogénnel, ami bizonyos kozmetikumokban, módosított élelmiszerekben van.
Andi198729
2019-01-31 14:47:31

anitaa28, én azt tanácsolom neked, hogy ne fogyaszd a cickafark teát! Saját tapasztalatból mondom ezt, 2 évvel ezelőtt ittam én is, és nagyon felborította az amúgy jól működő ciklusomat, volt hogy peteérésem se volt tőle, és pecsételtem menzesz előtt, pedig soha nem szoktam. Amikor leálltam vele, akkor tért vissza a ciklus a normál kerékvágásba. A cickafark ösztrogént tartalmaz. Csak annak ajánlott a fogyasztása, akinek indokolt, pl. hormonproblémája van, vagy rendszertelen menzesz, mivel nekem ilyen nem volt, hát csinált nekem jó nagy felborulást. Úgyhogy azóta én semmi ilyet nem fogyasztok. Vigyázni kell ezekkel a teákkal, nem jó ha az ember csak úgy elkezdi inni, csakis kizárólag akkor, ha olyan problémája van, amin esetleg javíthat.
Lion86
2019-01-31 13:43:12

Köszönöm Erikasz, megvagyok. Mostanában a 10.nap előtt sosem mértem, úgyhogy nem tudom normális-e, hogy tegnap még ilyen magas volt. Tegnap megkaptam a sima vérvétel eredményét, 3,42 a TSH-m. Nem tudom elmenjek-e magánba a többit is megnézetni meg tovább kutakodni. Őszintén szólva semmi kedvem sincs a további vizsgálatok halmazához. Nagyon belefáradtam már. Az elmúlt 3 alkalommal már az is teljesen hidegen hagyott, hogy megjött. Nem megyek el a meddőségi központba se. Viszonylag normális ciklusaim voltak mostanában, úgyhogy a természetre bízom, vagy lesz baba vagy nem. Ha most nem lesz ovum, akkor meggondolom a pajzsmirigyes vérvételt meg újabb hormonsort, de egyelőre nem akarok több lépést tenni semmilyen irányba.
Várhatóan most a 17.napon lesz ovum, mert 1 nappal rövidebb volt a luteális.
Érdekes, hogy novemberben ovu 16.nap+14 luteális. Decemberben 16.nap+11 luteális vagyis 3-mal kevesebb mint szokott, januárban 19.napon volt ovu, pont annyival később, mint amennyi az előző luteálisból hiányzott. Viszont legutóbb 13 nap volt a luteálisom, úgyhogy a menetrend szerint most 16+1 napon kéne lennie ovunak.
ineeeez
2019-01-31 12:38:19

Köszi a választ Anitacool!!:-)
Anitacool
2019-01-31 12:34:28

Itt az oldalon is látszik a hormonok leírásánál a diagrammon
https://tervezettbaba.hu/tudastar/nemi-hormonokrol-reszletesen
Anitacool
2019-01-31 12:29:37

Ineez a ciklus első felében az ösztrogén dominál, alacsonyabb az alaphő, ovu után átveszi a progeszteron az irányítást, amitől megnő a testhő. Viszont a luteális közepe táján újra van egy ösztrogéncsúcs, ami átmenetileg leviszi a hőt újra, de rövidesen vissza is megy. Nem is minden ciklusban lehet elcsípni. Ez egybeeshet a vélhető beágyazódás (6-12dpo között) idejével. De semmi köze hozzá. Többszáz terhes és többszáz nem terhes görbe elemzését fejtegető oldal is megerősítette, csak már nem tudom hol olvastam.
ineeeez
2019-01-31 10:56:10

Lányok! Olvasgattam a neten dolgokat,sok helyen írják, hogy beágyazódáskor leesik a hő!
Ez tévhit? vagy valóban igaz?!?!
tudom,tudom..nagyon ráfeszülök a témára :-\
Kira84
2019-01-31 09:58:14

Üdv lányok
Úgy néz ki véget ért a stagnálás..

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!