Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: babások :-)

Ebben a beszélgetésben 2022 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
jniki82
2015-02-03 12:35:03

Napsugár,

holnap megyek uh-ra és csütörtökön az integrált tesztre!
Be vagyok tojva, félek az eredménytől!!!!!!
KLANITA
2015-02-03 12:15:10

KatkaManó- Köszi az infókat. Tudom hogy még ráérek csak eszembe jutott hogy lesz majd egy csomó minden már az a elején. Drukkolok neked hogy minden rendben legyen a picurral. :-)

Én a Dél pesti Kórházba szültem és most is ott fogok szerintem.
Van valaki aki szintén ott fog szülni?

KatkaManó
2015-02-03 09:52:32

Bogi12 igen tudom, van némi vetélési kockázata.
Van egy elég drága vizsgálat amit az anyai vérből néznek. A magzat genetikája kiszűrhető ugyan úgy és nincs kockázata. Ha szóba kerül a szúrás akkor a vérvételnél maradunk...
KatkaManó
2015-02-03 09:52:20

Bogi12 igen tudom, van némi vetélési kockázata.
Van egy elég drága vizsgálat amit az anyai vérből néznek. A magzat genetikája kiszűrhető ugyan úgy és nincs kockázata. Ha szóba kerül a szúrás akkor a vérvételnél maradunk...
Bogi12
2015-02-03 09:23:59

KatkaManó,
a genetikus nyilván amniocentézist vagy chorionbiopsziát fog javasolni, de ettől függetlenül én a helyedben tuti biztos elmennék előtte egy másik orvoshoz ultrahangra, mert még az sem kizárt, hogy elmérték. Fölöslegesen szúrni viszont...
Persze, nyilván erről Neked kell dönteni, de a mintavétel nem veszélytelen.
KatkaManó
2015-02-03 09:12:34

Ja , családi kedvezmény lemaradt :)
A 91. betöltött terhességi nap után a nődoki ad egy igazolást és akkor tudod igénybe venni.
De nyugi ráérsz mindennel :)
Még csak most jönnek a rosszullétek az álomkórságok inkább pihenj hagy nőjön a kicsi baba :)
KatkaManó
2015-02-03 09:09:24

Klanita, én a 8. héten voltam vérvételen a nődoki akkor küldött. A 10. héten intéztem a védőnőt. A 12. heti genetikai uh-t nem a doki csinálja hanem elküld az általa preferált helyre. Sokan az Istenhegyi géndiagnosztikába mennek de nekünk pl a Benczúr utcai Magzati diagnosztikai központa bekellett volna menni. De a múltheti uh-n kiderült hogy a baba nyakiredője vastagabb így most a kórházba megyünk ma egy genetikushoz....
KLANITA
2015-02-03 08:47:34

Katkamanó- Már nagyon vártam ezt az izgalmas időszakot :-) és örülök hogy itt lehetek.
Feb 20. -án nem dolgozok igy akkora tervezem hogy elmegyek az orvoshoz akkor már 6+5 hkm leszek. :-)

-Aztán van egy vér vétel is ha jól emlékszem?!
-Illetve még a 12 hetesről szeretnék kérdezni hogy ha magánhoz mész akkor a 12 h azt kórházba csinálják vagy ott a magánba?
-Ja meg azt hogy a családi kedvezményt már akkor meg is lehet kérni?
- Védőnőhöz mikor kell menni?
KatkaManó
2015-02-03 06:11:56

Sziasztok!
Klanita gratulálok :)
Izgalmas időszak következik.

Mi a házasélettel úgy vagyunk hogy a lombik miatt 3 hétig az elején nem. Aztán már olyan 6 hetes lehettem mikor igen.
Én is aggódtam eleinte :) De szerencsére minden rendben volt.
Ma megyünk a fránya genetikára nagyon izgulok hogy rendben legyen a baba mert már egészen jól összenőttünk :)
napsugar24
2015-02-03 06:11:11

Kalinta- üdv itz :-)

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!