Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: babások :-)

Ebben a beszélgetésben 2022 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Szilvia1980
2015-02-08 10:04:13

Sziasztok kismamik!

Szeretnem veletek is megosztani az oromhirt! Tegnap reggeli 05:52-kor 3218g es 50 cm megszuletett a kislanyom! Nagyon boldog vagyok.
Csodalatos es szep szules szulest mindenkinek!! :)
jniki82
2015-02-08 09:27:15

Kösz Csajok!

Szerdán voltam ugye a 12 hetes uh-n ott nem volt hematma!!!
Érdekes, mert este volt 1-2 csepp most eddig megint semmi!
Visszaemelem az utrót és van még egy receptem azt is kiváltom azt hiszem!
Katicabogár5
2015-02-07 23:40:52

Jniki lehet hogy tényleg korai volt az utrót vissza venni. Én is később kezdtem el és kb 16 hétig használtam. Meg lehet a hematomától is. De mindenképpen menj kórházba. Én is egyből mentem
Bogi12
2015-02-07 22:34:24

jniki, ha emlékeim nem csalnak, azt írtad, elkezdted csökkenteni az Utrogestant. Emeld vissza, valószínűleg korai volt még! Én a 16 hét végéig szedtem és csak a 14. héttől kezdtem csökkenteni. A méhlepény a 12-14 hét között szokta átvenni a progeszterontermelést! Ez a kritikus időszak.
Ha pedig gyanúsan sok a barnázás, irány az ügyelet! Haematomával hogy állsz?
jniki82
2015-02-07 22:01:05

Helló Lányok!

Nem tudom mi van velem.Megint van valami barnázás, de most sötétebb mint a pár nappal ezelőtti, és most este kezdődött!
Rossz érzésem van, félek nagyon!:(
Összepakoltam a cuccom, ha holnap sem lesz jobb a helyzet akkor irány a kórház!Nem értem miért csinálja ezt velem az élet, Isten vagy nem tudom ki!!!!!
Az tudom, ha ez a baba sem marad velünk én feladom, nem bírom ezt tovább!!!!!
Bogi12
2015-02-06 23:07:13

Kiscsillag, ahogy KatkaManó is írta, a chorionbiopszia is veszélyes.
Ott nálatok nincs kombinált vagy integrált teszt?
Egyik sem 100%-os ugyan, de azért lássuk be, biztosan nem okoznak vetélést. És ha az eredmény nem megnyugtató, na akkor kell továbblépni. Szerintem.
Még annyi, hogy kolléganőm 44 évesen szülte az első babáját tavaly. Kombinált tesztet csináltatott és jó lett az eredménye, ezért nem ment további vizsgálatokra. Gyönyörű, egészséges kisfia született, bár kétségtelenül igaz, hogy a nőgyógyásza sokszor fel-felhozta a témát és időnként a frászt hozta rá. Ahhoz nagyon értenek...
5 hetes terhesen fájt a hasam, elmentünk ügyeletre. Ott az orvos azzal kezdte, hogy ennyi idős terhesen még nem fogunk látni semmit, majd közölte, hogy amit látunk, az nem felel meg a terhesség korának, túl kicsi a petezsák, nem lát benne semmit, és idézem: "Lehet, hogy elhalt." Köszi!
Ez pénteki napon volt, legközelebb hétfőn tudtunk labort csináltatni, hogy megnézzük, mennyit emelkedett a hCG szintem csütörtök óta. Senkinek se kívánom azt a hétvégét. Aztán persze kiderült szerencsére, hogy rendben van a baba. Néha úgy érzem az olvasottak, tapasztaltak alapján, hogy néhány orvos örömét leli abban, ha másban rettegést válthat ki.
A másik pedig az, hogy félnek a perektől. Nagyon.
Kiscsillag, gondold végig alaposan, hogy minek veted alá magad és az megéri-e!
Igaz, mindkét vizsgálatnál viszonylag alacsony a kockázat, de mindig van valaki, aki beletartozik abba az 1-2 %-ba...
KatkaManó
2015-02-06 21:21:22

Kiscsillag, a méhlepény vizsgálat (chorionbiopszia) ugyan olyan mint a magzatvíz vétel csak a terhesség korábbi idejében is elvégezhető. Szóval ugyan úgy szúrnak sőt a méhlepény vizsgálatnál nagyobb a vetélési kockázat is mint a magzatvíz vételnél. A napoban megismerkedtem mind két lehetőséggel a nyakiredő mizéria miatt...
kiscsillag84
2015-02-06 20:44:46

Bogi, nem, nem fogok akkor sem magzatviz vételre menni, ha a doki javasolja. Olvastam, h magyarországon végeznek méhlepény vizsgálatot helyette. Inkább ez mellett döntenénk. De remélem,h nem kell igénybe vennem ezt a szolgáltatást sem. :(
jniki82
2015-02-06 14:29:16

Most kerestem csak vissza!Szilvi remélem a kis tündérkéd megérkezett és kicsattan az egészségtől!!!!!Szorítok
Katicabogár5
2015-02-06 13:03:31

Szilvia ma van a nagy nap. Már lehet hogy a karodban tartod a kicsi lányod. Majd mesélj milyen volt :D Szorítok hogy minden rendben legyen

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!