Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: babások :-)

Ebben a beszélgetésben 2022 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Katicabogár5
2015-02-03 21:49:47

Katkamanó örülök neki hogy minden rendben van

Nálunk 35000 volt a kombinált teszt ebben volt uh és vérvétel is
Monika5
2015-02-03 21:19:36

KatkaManó!
Igen, sajnos nem ad biztos eredményt. :( Szerintem is pénzkidobás abban az esetben, ha az UH-án (több vizsgálat alapján is) gondott vélnek felfedezni, ezért is említettem meg amit tudok róla.. 200 ezer, hűha nem semmi :( Kívánom, hogy a kezdeti ijedtség után, most már nyugis és boldog várandósságod legyen! :)

KatkaManó
2015-02-03 20:43:13

Monika, bocsi az lemaradt, hogy igazad volt hogy nem tuti az eredmény :)
Itt kb. 200 ezer Ft.
Ha tuti lenne bevállaltuk volna de így csak pénz kidobás lenne....
jniki82
2015-02-03 20:00:37

KatkaManó,

nagyon örülök, hogy mindent rendben találtak!!!
Monika5
2015-02-03 19:38:43

KatkaManó!

Én is azt írtam, hogy nem ad 100%-os eredményt, stb. :) Mi csak azért csináltattuk meg, mert kb. 150-160 euró volt, ami a kinti fizetésekhez képpest nem számít méreg drágának és engem megnyugtatott. Továbbá ez az ár tartalmazta azt is, hogy genetikus végezte a 13. heti UH vizsgálatot.

De a lényeg: nagyon örülök, hogy minden rendben nálatok! Ez szuper hír!:) Szép estét!
KatkaManó
2015-02-03 19:13:02

Jniki, nyugi :)
Minden rendben lesz :)
KatkaManó
2015-02-03 19:11:24

Sziasztok!
A mai vizsgálat szerint a baba rendben van :)
De csütörtökön vissza kell mennem egy kontroll vizsgálatra és ha akkor is minden rendben akkor nem kell a chorionbiopsziát megcsináltatni.

Köszi Monika a saját tapasztalat megosztást de engem lebeszéltek a vérvételről mert nem ad 100% garanciát...

Köszi mindenkinek aki gondolt rám nagyon jól esik :)
grief
2015-02-03 17:14:33

Üdv az új kismamáknak! :) Katkamanó, írj ha tudsz valamit!
Katicabogár5
2015-02-03 17:08:05

Klanita gratulálok :-) Üdv köztünk

Katkamanó remélem minden rendben van és elmérték, jelentkezz mindenképp
Monika5
2015-02-03 13:27:27

KatkaManó!

Szia. Mi megcsináltattuk az anyai vérből való vizsgálatot. Németországban élünk, itt is fizetős, szerencsére nyakiredő mértéke nem indokolta, csak nekünk nagyobb biztonság érzetet adott. Viszont ez nem ad mindenről információt a baba genetikáját illetően (a 18, 21 /Down-szindróma/ és a 13-as kromoszóma eltérésről ad infót) és nem is 100%-os biztonsággal tudja megadni, hogy beteg-e a baba ezekre a betegségekre sem, mert anyai vérből az ő DNS-ét nem tudják vizsgálni. Csak egy valószínűséget ad a vizsgálat eredménye. Pl. 1:635-höz, vagy 1: 1500-hoz, stb. Ha ezen vizsgálat eredménye rossz: pl 1:4-hez, stb. Akkor ugyan úgy magzatvíz mintavételt, vagy biopsziát javasolnak. Én olyanról is hallottam, hogy 1:4-hez volt az esély a Down szindrómára a vizsgálat alapján és szerencsére egészséges volt a pici. :) Legalábbis én úgy tudom, hogy nincs olyan vérvétel, ami teljeskörű és 100%-os eredményt adna, mint a magzatíz-mintavétel,vagy biopszia. De elvileg annak nem olyan nagy a kockázata, mint ahogy a köztudatban él. Remélem, nálatok csak elmérés volt és egyikre sem lesz szükség. Nagyon szorítok!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!