Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
ineeeez
2019-03-19 13:25:04

a magán nőgyógyászomhoz voltam, de ő a házi orvoshoz küldött beutalóért..
a házi orvos meg ugye nem adhat,annyit mondott a nőgyógyászom ma mikor hívtam,hogy csináljanak egy sima vérképet amin nézek a TSH-t is szedjem el a closty-t én utána majd valahogy elintézi az inzulin terheléses vizsgálatot,de nem tudom, hogy érdemes-e várnom addig..
Ezért most magán laboron gondolkodunk, a synlab-nál az IR csomagon..
Andi198729
2019-03-19 13:20:31

ineez, nagyon szívesen, írj ha bármilyen kérdésed felmerül,
Nálam úgy volt, hogy elsőkörben a nőgyógyászomhoz mentem el, rákszűrés + UH, mindent rendben talált, de elpanaszoltam neki, hogy nem jön össze a baba, és ő javasolta a terhelésest, mert mondta hogy sok esetben az IR szokott akadályt jelenteni, ő elintézte nekem a kórházban a vérvételt hormonsorral, és a terheléses cukorvizsgálatot. Amikor megérkezett az eredmény, és IR gyanús volt, ő intézte el nekem szintén a kórházban az endokrinológust. Te magándokihoz jársz? Mert a nőgyógyászod segíthetne benne, elintézhetné a vérvételt+ terhelésest ott a kórházban, ahol dolgozik.
ineeeez
2019-03-19 12:37:52

Nashua34 Nagyon köszönöm megkaptam az emailt!
ineeeez
2019-03-19 11:56:38

Andi198729 nagyon szépen köszönöm a tanácsaidat! Annyira kedves tőled,hogy segítesz..
Hát nem jól mentek a dolgok, Terhelés 75 g glükózoldattal
Glükóz (3 pontos, 0-60-120 perces)
Inzulin (3 pontos, 0-60-120 perces) ezeket a vizsgálatokat nem kérheti a háziorvos, belgyógyászatot mondott,de az több hónap mire bejutok.. szerintem elkellene magánlaborba menni, vagy nálatok,hogy működött?
Dalma14
2019-03-19 09:51:13

Jozsa: elég biztató, nekünk is a reggeli egyuttletekbol sikerült a baba. Drukkolok :)
Meliko78
2019-03-19 09:18:42

Sziasztok az én gőrbém nem változott
Jozsa85
2019-03-19 09:17:11

Sziasztok!

Nagyon szep gorbeket latok! Hajra!!

Nekem vegul betette az ovut.A hőmtől nem vagyok elajulva.Meglatjuk..Apr.9en kell visszamenni a BMC-be.
Azert most a 9 , 10,11 napokon voltunk egyutt.De csak reggel tudtunk.Mindig fekudtem utana fel orat..jo lenne ha vegre sikerulne.
Andi198729
2019-03-19 08:28:14

ineez, amint megvan a vérvétel, és cukorterhelés eredménye, az alapján dől el, hogy emelkedett-e az inzulin. Nekem úgy volt, az eredményen emelkedett volt a 60 perces + 120 perces inzulin, endokrinológushoz kellett mennem, aki kiértékelte a cukorterhelés eredményét, + a hormonsort, abból azt állapította meg, hogy enyhe IR-em van, PCOS hálistennek nem vagyok, IR-re kaptam merckformint, 500 mg, napi egy szem este vacsi után, + csinálom a diétát, és zumbázom. Úgy szoktam étkezni, hogy napi 5X, 2 és fél óránként, a napi szénhidrátbevitel 160 g, reggel 30 g, tízórai 20 g, ebéd 50 g, uzsi 20 g, vacsi 40 g. Reggelire teljes kiőrlésű zsömle, v. kenyér, felvágottal, tízóraira kb. 5 darab cukormentes keksz, v. gluténmentes korpás keksz, ebédre pl ehetek mindenféle húst, pörköltöt is, csak a köretet kell helyettesítenem, bulgur, barna rizs, v. köles, teljeskiőrlésű, v, durum tészta ( durumot heti 1X lehet) valamint krumplit is heti 1X lehet, de leginkább sütőben sütve, pár csepp olivával, pl .krumplipüré nem ajánlott, plusz ha lisztes dolgot készítek, azt zabpehelyliszttel, v. teljes kiőrlésű liszttel helyettesítem, rántott húshoz zabpehelylisztet használok, és teljes kiőrlésű panírt, cukor helyett eritritet, v. maltodextrint, uzsonnára szintén kekszet szoktam rágni, korpás, v. cukormentes szintén 5 db, vacsira teljes kiőrlésű kifli v, kenyér, 1 db, felvágottal, vagy virslivel, néha főtt fürjtojással. Szoktam bébiételt is enni néha tízóraira, v. uzsira, sztem finom, és egészséges, cukormentes, gluténmentes, annyi szénhidrátot tartalmaz, amennyit akkor szabad ennem, harapok mellé kb. 2 db kekszet. Gyümölcsöt, pl almát csak uzsira lehet és csak egy felet, mert gyors felszívódású szénhidrát. Nagyjából ennyi egy napi étkezésem, és azok a dolgok, amiket el kellett hagynom, és helyettesítenem. Remélem tudtam segíteni, ha bármilyen kérdésed van, nyugodtan írj, szívesen segítek :)
Nashua34
2019-03-19 07:49:20

Maryanne: Akkor lehet, hogy teljesen feleslegesen vártunk idáig :( Gáz, hogy a dokikból úgy kell kiszedni minden infót, hihetetlen. Nagyon bízom benne, hogy ez az orvos váltás meghozza az eredményt, végülis csak 10 nap és talán kapok bővebb infókat. Úgy gyűlölöm, hogy minden ilyen lassan megy, idegőrlő.. Ma úgy keltem, hogy legalább a hőm feljebb, de gyakorlatilag hiába reménykedek bármiben is, ha nem is jók az értékeim, de persze csak a titkárnővel tudok erről beszélgetni, mert az orvos nem ér rá. Úgy érzem magam, mint aki még annyit sem ér, hogy válaszoljanak a kérdéseire. Nem érdekel, ha nem tudja a nevem, csak mondjon valamit. És nem is a kifizetett pénz fáj, hanem az eltelt idő, több mint egy hónap a semmibe, és nincsenek magyarázataim, csak találgatások, és azok is a titkárnőtől! Ennél még az internet is hasznosabb, és ingyen is van.
Rettenetesen szomorú vagyok, bocsánat a kirohanásért :(
Lion86
2019-03-19 07:28:49

Jó reggelt!
Mára vége lett az előző ciklusnak. Már megint csak 11 napos volt a luteális, eddig egyszer volt ilyen, 13-14 nap szokott lenni. Ez volt életem legrövidebb ciklusa. A görbém ilyen volt

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!