Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
vanilla
2013-04-16 20:39:44

Ebonique

Nem vagyunk hazasok a parommal. Tiz eve. Harom eves a kislanyunk. Amikor felmerult az apasagi nyilatkozat intezesenel a hivatalban, meg szuletese elott, hogy hat a vezeteknev?-kerdezte a holgy... Ekkor annyira egyertelmuve valt...
El nem tudnam kepzelni hogy gyermekem nem az en nevemet viselne, ha mar nem egyseges a csaladnev. Hogy mashogy hivnak ot mint engem, hisz en vagyok az anyja. Nekem ez annyira normalis es egyaltalan nem furcsa. Mindenki csinalja ahogy akarja...
Csak azert meseltem el, mert nem lennetek am csodabogarak!
Ebonique
2013-04-16 19:58:35

Én már döntöttem:) csak kíváncsi voltam mások véleményére. Ma ez a szokás 100 év múlva már nem lesz furcsa.
ancsika10
2013-04-16 19:22:27

már nincs sok nálam sem
maximail
2013-04-16 18:48:44

Sziasztok!

Én ma így állok, de az ovuteszt teljesen egyértelműen negatív, még egy szellemcsík sincs... Mit gondoltok?

Akiknek hamarosan tesztelni kell, drukkolok!

Nyuszifül! Mi a helyzet?

Nálunk is nyilatkozni kellett házasságkötéskor, hogy a születendő gyerekeinken mi lesz a vezetékneve.

Ebonique! Egy dolgot azért fontolj meg nagyon!A gyerekednek lehetnek belőle nagy kellemetlenségei, ha egyedül a Te vezetékneveden anyakönyvezik. Ugyanis azokat a gyerekeket szokták így anyakönyvezni, akiknél ismeretlen az apa, vagy nem vállalja fel az apaságot. (Dolgoztam családsegítésben, ez a hivatalos verzió, vagy még az anya anyjának a vezetéknevén, hogy kevésbé lógjon ki a lóláb.) Szóval ha a párod bele is törődik, és nem olyan fontosak Nektek a hagyományok, gondolj arra, hogy a gyerekednek még mindig jobb egy kevésbé tetszetős vezetéknév, mint állandóan magyarázni, hogy az apja az apja, csak így jobban cseng a neve. Félre ne érts, nem kötekedni akarok, csak ezt nagyon meg kell gondolni emiatt. Esetleg viselhetné mindkettőtökét...
plumeria14
2013-04-16 15:44:19

fogtunder76
Én is bízom benne, hogy holnap se esik le a hőnk, én már annyira, de annyira izgulok :) Azt nézted, hogy neked 1 nappal később jött meg, mint nekem...ez is közös...így ismeretlenül is nagyon együtt mozgunk :)
fogtunder76
2013-04-16 14:49:17

Katka
Csak azért emlékszem erre a név dologra mert pár hónapja volt...és nagyon figyeltem :D :D Sajna én iszonyat szétszórt vagyok :)
Részemről amúgy mindig ragaszkodtam ahhoz h a baba az apuka nevét kapja, ebben konzervatív vagyok.A keresztnév választásban is. Bár nálunk már nem csak 2-en választottunk nevet...azért sikerült dönteni. Most már szeretettel várjuk Krisztinánkat vagy Balázskánkat :D
Katka. Amúgy nagyon aranyos tőled a felajánlás, én köszönettel élnék vele :D ;-)
KatkaManó
2013-04-16 14:40:11

Ebonique, az a lényeg hogy ti megbeszéltétek más nem is számít :D
KatkaManó
2013-04-16 14:38:29

Mirmite, Fogtunder76, hogy Én ilyenekre miért nem emlékszem ?!! :D

Akkor ezek szerint tőlünk is kérdezték csak annyira egyértelmű volt hogy a Férjemét, hogy nem is emlékszem rá :D
Ebonique
2013-04-16 14:33:56

Én sosem árultam zsákbamacskát:) mikor feljött ez a kérdés én már évekkel ezelőtt szembesítettem őt. A nevek amiket választottam neki is tetszenek. Kikértem a véleményét, de ő azt mondta, hogy amiket választottam neki is tetszenek.
A névviselés hagyománya nagyon beleivódott az emberekbe, de mostmár sokkal lazább, és több lehetőség van.
Ha olyan fontos lenne a névviselés páromnak, akkor már rég elvett volna:)
Itt leszek én neki aki emlékezteti, hogy apa lesz 9 hónapig:D Nem hagyom, hogy ő kimaradjon akármiből is:D Aztán Zalánka vagy Emmácska se fogja hagyni, hogy ne érezze magát apának.
fogtunder76
2013-04-16 14:28:09

sziasztok :)
Házasok esetében is van lehetőség az anyuka nevét kapni, de már a házasságkötésnél nyilatkozni kell hogy melyik vezetéknevet választjátok :) Legalábbis nálunk novemberben így volt.
Keresztneveket már választottunk, mi már annyira várjuk a kis családtagot hogy a nevén is nevezzük :)
Plumeria
Nagyon sok bennünk a közös...én is áprilisi vagyok :D ...és nekem is életem legszebb görbéje az e havi :D Remélem a legközelebbi közös dolog az lesz h holnap sem esik le a hőnk és majd pozitív lesz a tesztünk :)
A ciklus.hu szerint holnap kéne nem megjöjjön, de az itteni szerint csütörtökön. Szerintem meg majd decemberben :D

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!