Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Monika5
2013-05-04 09:32:24
 
Sziasztok.
Mupp2,
Mi NRW tartományban, egy kis városkában élünk. A hozzánk legközelebb lévő ismertebb nagyváros Bielefeld és Dortmund. Mi is szeretünk itt élni. Ahhoz képpest, hogy 1 év volt a biztos először, hogy maradunk, ez már a 3. évünk lesz kint.. :) A nyelvet itt kezdtük el újra tanulni, most már egész jól megy. Ettől függetlenül már a kezdetektől megpróbáltunk mindent németül intézni. Az a tapasztalatom, hogyha látják, hogy tanulod a nyelvet és szeretnél kommunikálni, akkor nagyon segítőkészek. Nem mondom, hogy nem okoz néha némi fejtőrést a szakszavak/kifejezések megtalálása, de igyekszünk mindig előre felkészülni egy-egy szituációra. Szerencsére eddig Activity-re nem volt szükség. :D Továbbá a párom kiválóan beszél angolul, de azt csak végszükségben alkalmazzuk, hogy gyakoroljuk a németet. Néha akadnak még a "felkészülés" ellenére is érdekes esetek. Pl. a bárányhimlőre 3 szót is találtam. A googlen rákerestem, hogy melyiket használhatjá rá a leggyakrabban. Erre, amikor nagyban mondom a mondokám, a dokinő visszakérdez: mit is akarok,mi az a "Schafblattern"?..."Előkaptam" a másik szót rá, amire emlékeztem "Varicellen". Természetesen azt meg "jó magyarosan" ejtettem.:) De abból már beugrott neki, hogy a "Windpocken"-ről beszélek. Szóval vicces volt, mert végig vettük a szótárban talált mind 3 szót pillanatok alatt. De nem volt kellemetlen a szituáció, sőt a végén még meg is dicsért a doktornő, hogy egész jól beszélek már németül (van összehasonlítási alapja, a kezdetektől hozzájárok vkontrollra). :) Ezt azért meséltem el, mert akik külföldön élnek szintén és "nyelvi akadály" miatt félnek dokihoz menni, hátha bátorságot merítenek a sztorimból.:)
Visszakanyarodva hozzád Mupp2, szórítok neked és várjuk a fejleményeket! :)
Kira84
2013-05-04 09:06:41
 
Ja és még annyit egyre jobban fájnak a melleim meg 2-napja érzékeny a hasam is olyan érzésem van mintha meg akarna jönni.
Kira84
2013-05-04 06:59:46
 
Szép jó reggelt mindenkinek!Lassan én is beérek a finisbe,még pár nap és kiderül.Ilyen a mai görbém elég érdekesen alakul.Eléggé ugrál, bár szerencsére csak felfelé indult még idáig. Lányok mi a véleményetek róla?
Mupp2
2013-05-03 23:42:17
 
Sziasztok

Aranyosak vagytok!!!
Ma megnéztem a tesztet amit Moha ajánlott es van(tényleg kicsit húzós az ara 74$ de meg éri)úgyhogy csajok 10en meg veszem!!!
Addig is mindenkinek kitartás es sok sikert!!!

Mónika

Mi is éltünk Berlinben es hat őszintén meg mondom en jobban szerettem ott élni!!!
Te merre laksz?
Puder
2013-05-03 21:33:57
 
Adry03, Mirmite

csatlakozom a finish-csoporthoz :)
Ma nagyon sok gyönyörű kismamát láttam, remélem hamarosan mindegyikünknek így fog kerekedni a pocakja (persze mindenki mindenkire gondolok, senki nem marad ki) :)
Adry03
2013-05-03 20:17:04
 
Mupp2

Minden rendben lesz. Már csak pár nap és kiderül. Nagyon szorítok és persze a többieknek is.

Lassan én is finiselek akárcsak Mirmite.

Szilvia1980
2013-05-03 19:27:57
 
Dzsudzsa! nagyon kedves vagy :)
Monika5
2013-05-03 19:26:44
 
Mupp2,
Elhiszem, hogy nehéz kivárni. Igazából sajnálom, hogy így állnak Kanadában (illetve, akikkel te találkoztál)az orvosláshoz ... Úgy látszik nekem szerencsém van a német orvosokkal, legalábbis akikhez eddig szerencsém volt. Remélem, hamarosan megtudod a biztos eredményt. Esetleg próbálj meg addig egy hiper érzékeny terhességi tesztet venni (nem tudom milyen érzékenységűvel teszteltél eddig). Ha jól emlékszem Moha13 is javasolt neked egy mások által jónak tartott tesztet. Kitartást, és hatamas POZITÍV élményt kívánok. :)
Mupp2
2013-05-03 18:55:11
 
Sziasztok

Mónika & Bernie

Hat nagyon izgulok,nehéz nem arra gondolni de mar ki kell birjam valahogy!
Dzsudzsa
2013-05-03 18:32:04
 
Kedves Szilvia1980!
Ez még nem olyan probléma, ami útja lenne a babának. Emiatt nem aggódj! Figyelj oda, ha még elő-előfordul, és inkább keresd fel a nőgyógyászodat. Ő az , aki végképp meg tud nyugtatni :)
(Egyébként a polipomat lézerrel, ambulánsan távolították el, és az orvos azt mondta, ha babát szeretnék 2 hónap után lehet. Akkor még nem akartunk).
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!